Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työelämän osaamisvaatimukset voivat yllättää vastavalmistuneen koodarin

BloggausIT-alalla puhutaan paljon osaajapulasta, mutta alaa piinaa aidosti myös osaamispula. Alan yritysten on panostettava koodareiden osaamistason varmistamiseen, koska koulutusjärjestelmä ei siihen yksinkertaisesti taivu.

Ohjelmistoala kehittyy ja uudistaa itseään sellaisella vauhdilla, että koulutusjärjestelmä ei vain pysy perässä. Opetussuunnitelmat muuttuvat hitaasti: Jos tänä päivänä alalla on yleisessä käytössä joku työkalu, vie minimissään vuosia ennen kuin se päätyy opetussuunnitelmaan – ja sinne päätyessään se on yritysmaailman näkökulmasta todennäköisesti jo menneen talven lumia.

Korkeakoulujen ketteryyttä kuvaa esimerkiksi oma kokemukseni: Olen yliopistotasolla 2010-luvun vaihteessa istunut ’sähköisen kaupankäynnin’ luennolla, jonka asiat esitettiin…. piirtoheitinkalvoilta.

Moni korkeakoulusta ohjelmistokehittäjäksi valmistuva voikin kokea karvaan pettymyksen työnhaussa, kun työnantajat edellyttävät tietoja ja taitoja, joita koulusta vain ei ole saanut. Esimerkiksi JavaScript-ohjelmoinnissa suosittuja ovat frameworkit, kuten Googlen kehittämä Angular tai Facebookin React – mutta näiden käyttöön ei koulussa saa tarpeeksi harjoitusta. Tämän lisäksi kokonaisvaltainen ohjelmistoprojektin läpivienti jää hyvin pintapuoliseksi opiskeluissa, jos sitä pääsee kunnolla harjoittelemaankaan. Opinnoissa ei siis pääse syntymään tehokkaalle koodaamiselle ominaista rutiinia, kun kurssien harjoitukset jakautuvat monien vuosien ajalle.

Tämän lisäksi alan sertifikaatit maksavat tuhansia euroja ja niiden suorittaminen töiden ohessa kestää vuosia ja jos töitä ei ole, kalliiden täydennyskoulutusten hankkiminen ei ole kaikille motivoivaa tai edes mahdollista.

Miten yhtälö saadaan toimimaan? Tarvitaan ketterää täsmäkoulutusta. ManpowerGroupin tarjoamassa ratkaisussa yritykset ja vastavalmistuneet koodarit sitoutuvat toisiinsa: palkallinen Experis Academy Graduate -koulutusohjelma takaa asiantuntijalle huippuosaamisen ja yritykselle motivoituneen ja osaavan konsultin. Ohjelman aikana käytännön koodaamista kertyy yli 450 tuntia, joten koodaamiselle tärkeä rutiini pääsee kehittymään. Opetussisältö ja tieto työelämärelevanteista taidoista pidetään myös ajantasaisena käymällä jatkuvaa keskustelua asiakkaidemme ja kouluttajien kanssa sekä esimerkiksi keräämällä tietoa data scraping -tekniikalla ohjelmistoalan työpaikkailmoituksista.

Idea on, että vastavalmistunut koodari voi kolmessa kuukaudessa täydentää osaamistaan työelämälähtöisesti, case-pohjaisella opetusmenetelmällä. Koulutusjakson jälkeen koodari työskentelee yrityksessä 12 kuukauden ajan konsulttina Experiksen kautta, minkä jälkeen hänet voi rekrytoida maksutta.

Koodarille Experis Academyn Graduate -ohjelmasta jää käteen konkreettisten ja kysyttyjen taitojen lisäksi alalla arvostetut Oraclen Certified Associate- ja Professional Java SE programmer -sertifikaatit, joiden suorittaminen töiden ohessa kestää normaalisti vuosia. Yritykseen taas saadaan juuri heille erikoistunutta osaamista joustavasti konsulttimallin kautta, missä tekijä ja hänen keräämänsä tietotaito on kuitenkin mahdollista pitää talossa toimeksiannon jälkeenkin.

Tällaiset yritysten tarpeisiin räätälöidyt koulutuskokonaisuudet ovat tulevaisuutta ja tapa, jolla Suomen IT-ala ja sen osaajat pidetään iskukykyisinä. Nyt ne ovat myös Suomessa. Ensimmäinen 18.1.2021 käynnistynyt ohjelmamme on sisällöltään Java Full Stack. Konsulttien ensimmäinen mahdollinen työpäivä on 12.4.2021.

Pinterest
Experis IT logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Experis IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Java

Siirry yrityksen profiiliin Experis IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Experis IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Experis IT - Muita referenssejä

Experis IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia