Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

TOP3 Business Intelligence -trendit

BloggausBusiness Intelligence -trendit ja ennusteet BI:n kehityksestä ja mahdollisuuksista kiinnostavat itse kutakin. Kukapa ei haluaisi tietää ennakoiden, mitä BI-maailmassa on menossa, miten se vaikuttaa liiketoiminnan tehostamiseen tai hyödyttäisi jopa omaa työarkea? Tässä blogissa Starian Lauri Vornanen kirjoittaa omia näkemyksiään aiheesta.

Sähäkät sormet googlettavat hetkessä kymmenittäin trendejä, jotka parhaimmillaan auttavat hahmottamaan tiedolla johtamisen tämän hetken tähtikarttaa ja oman organisaation sijaintia sillä.

Lyhyen kenttätutkimukseni perusteella lähes jokainen alan toimija vannoo kolmen alla olevan trendin nimeen. Nämä kolme ovat myös sellaisia, jotka esiintyvät tiheästi niissä virtuaalisissa neuvottelupöydissä, joissa minä aikaani vietän.

1. Voittajien dataohjautuvaa kulttuuria haluaa yhä useampi yritys

 • Kaikki tämän ajan kasvuyritykset ovat vahvasti dataohjattuja.
 • Data halutaan tuoda organisaation kaikille tasoille päätöksenteon tueksi. Tässä on selkeimmin muutos ajoista, jolloin vain muutamilla oli pääsy dataan, ja he jakelivat sitä muille valitsemallaan tavalla sekä laajuudella.
 • Data halutaan tarjota aidosti käytettävässä muodossa. Näin ad-hoc-analytiikkaa on mahdollista tehdä kenen vain suoraan liiketoimintatasolla ilman data warehouse-ninjan tutkintoa.
 • Dataohjautuva kulttuuri lisää keskustelua ja ymmärrystä liiketoiminnasta ja muuttujien vaikutuksesta sen kehitykseen, millä on suora yhteys asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen.

Lue myös: Aurajoki - BI:stä potkua liiketoiminnan läpinäkyvyyteen

2. Data Quality kiilaa algoritmihypen edelle

 • Automaatio ei ole menossa pois valtavirrasta, päinvastoin.
 • Datan laatu on yhä selvin erottaja hyvän ja huonon BI-ratkaisun välillä.
 • Huonolla datalla ei voi tehdä hyviä ratkaisuja, saati päätöksiä.
 • Hyvä data on ajantasaista, johdonmukaista, käyttövalmista ja validoitua.
 • Jos liiketoiminta menettää kerrankin luottamuksen dataan, on luottamusta vaikea palauttaa.

3. Data Governancella luodaan pelisäännöt yrityksen tiedolla johtamiselle

 • Data Governancen voisi vapaasti suomentaa datan hallinnointikoodiksi. Sillä määritetään tavat, joilla yrityksen dataa ohjataan, hallinnoidaan ja kontrolloidaan.
 • Data Governance keskittyy tietoa tuottaviin järjestelmiin, kuten miten data on hyödynnettävissä liiketoimintastrategian toimeenpanossa sekä miten ihmiset, prosessit ja järjestelmät vaikuttava tiedon syntymiseen, varastointiin ja hyödyntämiseen (tietoturva, käyttöoikeudet sekä datan käsittely yleisesti & tietovirtojen kuvaaminen).
 • Tiedolla johtaminen vaatii johdon sitoutumista. Alkaessaan se voi tuntua vain yhdeltä projektilta muiden joukossa, mutta kyse on jatkuvasta prosessista, joka vaatii ylläpitoa ja omistajuutta.

Lopulta on oikeastaan toissijaista, mitä kunkin hetken kuumimmat Business Intelligence -trendit ovat, sillä tärkeintä on tunnistaa yrityksen omat mahdollisuudet ja tarttua niihin. Näyttää ilmeiseltä, että kiihtyvä digitalisaatio lisää yrityksissä käytettävien ohjelmistojen määrää, mikä puolestaan lisää tarvetta yhdistellä ja hyödyntää näissä ohjelmistoissa syntyvää tietoa johtamisessa. Usein on myös perusteltua jättää korporaatiotason BI-ratkaisut muille, varsinkin jos pelaat suomalaisessa pk-yrityksen sarjassa, sillä ”one size does not fit all”. 

Eiköhän sitten kääritä hihat, ja aloiteta työt juuri teidän tiedolla johtamisen polullanne.

Starian asiantuntija tekstin takana:

Lauri Vornanen on tavoiteorientoitunut myynnin tekijä, satunnainen aktiivikuntoilija ja perheenisä, joka omaa laajat ammatilliset verkostot. Vornasella on kokemusta BI- ja Planning- sekä ERP-ohjelmistojen käyttöönotoista erityisesti kasvuyritysten tarpeisiin. Tutustu myös muihin asiantuntijoihimme.

Lauri Vornanen

Senior Sales Executive, BI & Planning

lauri.vornanen@staria.com

+358 40 770 9219

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Business Intelligence
Datatrendit
tiedolla johtaminen
BI-ratkaisut
bi-järjestelmä
BI-ratkaisu

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia