Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Toimiva infrastruktuuri takaa Elon liiketoiminnan jatkuvuuden muutoksessa

Referenssi“Kahden työeläkevakuutusyhtiön yhdistyminen on strateginen muutos, jolla haetaan tehoa toimintaan ja parempia voimavaroja palvella asiakkaita. IT:n pitää saada nämä hyödyt realisoitumaan ja toimiva infrastruktuuri on kaiken a ja o. Tiedolla on suuri rooli tässä työssä: kun alustajärjestelmät on fuusioitu, niitä pitää vielä kehittää ja modernisoida”, kuvailee Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiön Elon tietohallintojohtaja Aaro Mutikainen.


Elo muodostui tammikuussa 2014, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö yhdistyivät. Nykymaailmassa työeläkevakuutusalan koko toiminta perustuu IT:hen, sillä siinä ei ole konkreettista, siirrettävää tuotetta. Mitään muutosta ei voida tehdä ilman, että sillä on vaikutus myös tietotekniikkaan, joka puolestaan antaa panoksensa muutoksen toteuttamiseen. Tämä heijastuu myös IT-kustannuksiin, jotka ovat alalla noin 30-40 % kaikista liikekuluista.

“Työeläkeala on kriittistä toimintaa, jossa pyöritetään järjestelmiä, jotka eivät voi olla pois käytöstä. Nykyisin toimintaprosentti taitaa olla jo 99,6 prosentin luokkaa. Siihen ei kovin montaa katkoa mahdu, ja siksi toimiva infrastruktuuri on edellytys liiketoiminnan jatkuvuudelle”, Mutikainen sanoo.

Infran uudistus tarkoittaa myös uusia toimitusmalleja ja järjestelmiä

Tieto ottaa vastuun Elon infrastruktuurista: eriyttää vanhat ja modernisoi niitä. Elo ja Tieto ovat sopineet kehitysohjelmasta, jossa suunnitellaan yhdessä tulevaisuuden arkkitehtuuria ja optimoidaan infrastruktuuria. Tiedon tehtävänä on tuoda näkemyksiä siitä, miten infran kautta voidaan parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta.

“Paljon tulee tapahtumaan esimerkiksi pilvipalveluiden saralla. Meidän pitää päästä kehityssykliin, jotta olemme jatkuvasti tehokkaita ja resursseja jää enemmän asiakastyöhön”, Mutikainen kertoo.

Infrastruktuurin kehittämisessä pohditaan asiakkuusjohtaja Ari Pylkön mukaan pilvipohjaisten alustojen lisäksi myös teollistunutta toimintamallia, johon liittyy toiminnan järkevöittäminen ja siksi enemmän standardoituja asioita. Samalla otetaan käyttöön moderneja palveluja ja ympäristöjä, joista esimerkkejä ovat Platform as a Service -ratkaisut ja Software as a Service -palvelut. Tarvittavat ympäristöt valitaan niin, että niissä on alan johtavat tietoturvallisuusratkaisut.

“Aina kun infraa uudistetaan, täytyy muistaa, että sillä on selvät vaikutukset ympäröivään arkkitehtuuriin. Tämä tarkoittaa uusia toimitusmalleja, järjestelmiä ja sovellusratkaisuja”, Pylkkö painottaa.

Tiedon asiantuntijat osaavat asiansa

Elon puolella ollaan tyytyväisiä Tiedon toimintaan. Operatiivisesta projektista vastaava Ari Tommiska kertoo yhteistyön olleen poikkeuksellisen helppoa.

“Tiedon asiantuntijat ovat osoittaneet erinomaista ammattitaitoa ja yhteistyö on edennyt kaikilta osa-alueilta kuten sovittu: aikataulu, tavoitteet ja kustannukset pitävät.”

“Meille on tärkeää, että Tieto tuntee työeläketoimialan ja on sitoutunut tekemiseen ja osaamiseen. Tämä vähentää meidän riskiämme, kun kaikkia asioita ei tarvitse kertoa, vaan Tieto tietää etukäteen, mitä me haluamme ja pystyy työskentelemään itsenäisesti. Odotuksemme Tietoa kohtaan ja se, mikä on toteutunut, on mennyt juuri niin kuin toivoimme”, Mutikainen tiivistää.

Suosittelija:

“Tiedon asiantuntijat ovat osoittaneet erinomaista ammattitaitoa ja yhteistyö on edennyt kaikilta osa-alueilta kuten sovittu: aikataulu, tavoitteet ja kustannukset pitävät.”

Ari Tommiska

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia