logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tieto uudisti suuren asuntoyhtiön IT-infrastruktuurin

ReferenssiYksi Ruotsin suurimmista asuntoyhtiöistä kamppaili hitaan, tehottoman ja kalliin IT-ratkaisun kanssa. Tiedon toteuttaman IT-uudistuksen tuloksena oli 30 prosentin säästö työympäristön käytössä ja ylläpidossa.

Suurella ruotsalaisella asuntoyhtiöllä oli vaikeuksia saada IT-järjestelmää toimimaan sujuvasti monimutkaisessa organisaatiossaan. Monet erillisratkaisut tekivät järjestelmän ylläpidosta vaikean ja kalliin. Tieto uudisti asuntoyhtiön koko IT-toiminnan nykyaikaiseksi, koordinoiduksi ja sujuvaksi ratkaisuksi.

Lähes vuosisata sitten perustettu asuntoyhtiö koostuu kymmenistä eri puolella maata olevista asuntoyhtiöistä, joihin kuuluu satoja tuhansia asuntoja. Asuntoyhtiöiden lukuisat erityyppiset hankkeet – säästötilien käsittelystä rakennus- ja hallinnointihankkeisiin – olivat suuri haaste yhtiön tietohallinnolle ja IT-järjestelmästä oli tullut hidas, tehoton ja kallis.

Yhtenäisen IT-ratkaisun puute

Tieto sai tehtäväkseen toiminnan päivittämisen ja tunnisti nopeasti ongelman ytimen: yhtenäisen ja koordinoidun IT-infrastruktuurin puutteen.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa Tieto otti käyttöön Tieto Cloud Server -pilvipalvelimen (TCS), jolloin yhtiö pääsi eroon fyysisistä palvelimistaan ja niiden vaatimasta tallennustilasta. TCS:n avulla palvelinten kapasiteetti mukautettiin vastaamaan todellista ja automaattisesti laskettua päivittäistä käyttöä. Kapasiteettia voitiin lisätä, kun asuntoyhtiöt hoitivat laajempia hankkeita ja vastaavasti vähentää silloin kun kapasiteettia ei enää tarvittu. Tähän ratkaisuun sisältyi myös pay-per-use-toiminto, mikä tarkoittaa että yhtiön ei tarvitse maksaa kapasiteetista, jota se ei käytä.

Standardoitu työasema-alusta

Toisessa vaiheessa Tieto otti käyttöön Tiedon sähköisen työpisteen hallintapalvelun (Tieto Workspace Services, TWS) ja siihen yhdistetyn Hosted desktop -virtuaalityöpöytäratkaisun. Näin luotiin standardoitu työasema-alusta, jonka avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden ajasta ja paikasta riippumatta. Menestyvälle liiketoiminnalle olennaiset liiketoimintasovellukset ovat osana työasema-alustaa.

Uudella IT-ratkaisulla oli merkittävä vaikutus käyttäjilleen ja koko asuntoyhtiölle. Tuloksena oli huipputehokas työympäristö, jonka käyttö ja ylläpito tulivat paljon aikaisempaa edullisemmaksi. Kaiken kaikkiaan Tieto auttoi asuntoyhtiötä leikkaamaan peräti 30 prosenttia tietotekniikan käyttökuluistaan.

"Arvostamme todella Tietoa IT-yhteistyökumppanina. Tieto on antanut meille uutta joustavuutta työhön, jota teemme yhtiömme osakkaiden parissa", sanoi asunto-yhtiön edustaja tunnustuksena saavutetuista tuloksista.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

Tieto Cloud Server

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia