Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tehtävienhallintajärjestelmä Jira vastasi Saab Dynamicsin tarpeisiin

ReferenssiSaab Dynamicsilla jouduttiin hankalaan tilanteeseen, kun yhtiön työprosessien kannalta olennaisen tuotemuutosjärjestelmän ylläpidosta vastaavaa henkilöstöä ei ollut enää käytettävissä. Tieto esitti ongelmaan ratkaisun: Jiran.

Saab Dynamics huomasi joutuneensa vaikeuksiin, kun sen oman tuotemuutosjärjestelmän ylläpito kävi yhä vaikeammaksi eikä ylläpidosta vastaavaa henkilöstöä enää ollut. Tieto ehdotti järjestelmän vaihtamista räätälöityyn projektin- ja ongelmanseurantaohjelmistoon Jiraan. Ratkaisu on pienentänyt puolustusteollisuustuotteiden valmistajan kustannuksia ja lisännyt huomattavasti sen tehokkuutta.

Saab Dynamics valmistaa monimutkaisia asejärjestelmiä, ja yrityksen on hallittava tuhansia erilaisia muutoksia piirrosmuutoksista aina kokonaisten järjestelmien tarkistamiseen. Tehokas järjestelmä muutosten suunnittelua, seurantaa ja valvontaa varten on välttämätön Saab Dynamicsin jäsenneltyjen työskentelytapojen varmistamiseksi. Oli ensisijaisen tärkeää, että järjestelmä olisi toimiva. Tässä tapauksessa se ei ollut. Ylläpitohenkilöstön siirryttyä muihin tehtäviin vanhan ohjelman käyttö oli muuttunut vaikeaksi ja kalliiksi.

”Loppuaikoina vanhassa järjestelmässä esiintyi virheitä, joita ei voitu korjata edes kalliiden konsulttien avulla”, muistelee Ingela Stensson, Configuration Manager, Saab Dynamics.

Saab-konsernin kanssa vuosia yhteistyötä tehnyt Tieto tiesi, mitä tarvittaisiin: määritettävissä olevaa vakiotyökalua, Jiraa.

Täydellinen ratkaisu


Jira on australialaisen Atlassianin kehittämä ohjelmistotuote, jota käytetään käyttöoikeuksilla. Ratkaisu sopi Saab Dynamicsin tilanteeseen täydellisesti, sillä ohjelmiston avulla voidaan seurata ja järjestää muutoksia sekä helpottaa tietojen vaihtoa käyttäjien välillä. Lisäksi ratkaisun avulla on helppo priorisoida tehtäviä ja vaatimuksia: käyttäjälle voidaan esimerkiksi ilmoittaa, että jokin ongelma on käsiteltävä tietyssä ajassa.

”Meidän on voitava seurata kaikkia ehdotettuja muutoksia”, kertoo Åke Johansson, joka myös työskentelee kokoonpanopäällikkönä Saabin tytäryhtiössä.

Jira on määritettävissä kaikenlaisten yritysten tarpeisiin, ja lisäksi se on erittäin kustannustehokas ja vaatii vain vähäistä ylläpitoa.

Työkalun aiempien asennusten ansiosta Tiedolla on Jira-asiantuntijoiden tiimi, joka määritti ohjelman myös Saab Dynamicsin yksilöllisiin tarpeisiin.

“Käytössämme on nyt vakiojärjestelmä. Voimme räätälöidä sen tarpeidemme mukaan ja pystymme huolehtimaan ylläpidosta suurelta osin itse”, Stensson kertoo.

”Uusi järjestelmä tuo huomattavia parannuksia ja ajansäästöä”, hän sanoo.

HAASTE

• Saab Dynamics on riippuvainen tehokkaasta muutostenhallintajärjestelmästä
• Oman järjestelmän ylläpito oli kallista ja työlästä

RATKAISU

• Tieto asentaa ja määrittää tapaustenhallinnan vakiotyökalun Jiran
• Tiedon Jira-tiimi auttaa kehityksessä ja tuessa

TULOS

• Sujuva ja huoleton asennus, jatkuva ohjelmistokehitys ja tuki
• Vähentyneet kustannukset ja tukiongelmat

SAAB DYNAMICS

Saab Dynamics on osa puolustusteollisuuskonserni Saab AB:tä. Saab Dynamics työllistää yli 1 400 henkilöä ja palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti. Saab Dynamics -liiketoiminta-alueella on toimipisteet Karlskogassa ja Linköpingissä. Tuotanto käsittää panssarintorjunta-aseita, robotteja, miehittämättömiä sukellusaluksia ja kauko-ohjattavia ajoneuvoja.

Suosittelija:

”Uusi järjestelmä tuo huomattavia parannuksia ja ajansäästöä”

Åke Johansson, kokoonpanopäällikkö, Saab Dynamics

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Saab Dynamics

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Viestintä

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jira
tapaustenhallinta
Muutoksenhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia