Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tavoitteena olla maailman ekologisin huonekaluvalmistaja - onnistuu oikeiden kumppanien avulla

Bloggaus

Tavoitteena olla maailman ekologisin huonekaluvalmistaja - onnistuu oikeiden kumppanien avulla

Norjalainen huonekaluvalmistaja Vestre on 75 vuotisen historiansa aikana käynyt läpi paljon saavuttaakseen tavoitteensa tulla maailman ympäristöystävällisimmäksi huonekaluvalmistajaksi. Kestävä kehitys ei ole heille vain sanahelinää ja PR:ää. He työskentelevät johdonmukaisesti toteuttaakseen tavoitteensa konkreettisilla toimilla, joihin he toivovat inspiroivansa muitakin – niin yrityksiä kuin ihmisiäkin.

Norjalainen huonekaluvalmistajan Vestren näyttävä – ”The Plus” – tehdasalue sijaitsee metsässä pienen idyllisen norjalaisen Magnorin kylän ulkopuolella. Ihastuttava ja arkkitehtuurisesti huomiota herättävä tehdasrakennus on luonnon ympäröimä. Tehdasrakennusta ympäröivät majesteettiset männyt ja kaunis luonto herättää aistit. Rohkeus, vastuullisuus, ja ainutlaatuisuus huokuu herättämään kunnioitusta pohjoismaiseen muotoiluun. Alueelle ovat kaikki tervetulleita kävelemään ja jopa vierailemaan tehdasrakennuksessa tutustuakseen toimintaan. Lasiseinien läpi on helppo nähdä miten huippumoderni tehdas tuottaa pohjoismaisia huonekaluja jatkuvalla tahdilla. Tehdasrakennuksen katolta voi laskeutua liukumäkeä alas ja istahtaa syömään 30 metrin piknikpöytään, joka on mäntyjen ympäröimä.

Vestre's factory is surrounded by tall pine trees.

”Yksi The Plusin tärkeimmistä tavoitteista on innostaa muita. Ensinnäkin haluamme innostaa ihmisiä näkemään teollisuuden muunakin kuin mustana laatikkona. Haluamme irtautua ajatuksesta, että teollisuusaluetta pitäisi ympäröidä piikkilanka. Haluamme että tuotantotilamme on kutsuva ja aisteja herättävä. On tärkeää, että kaikki pystyvät näkemään kuinka työ etenee ja miten kohtelemme työntekijöitämme. Kyse on myös yhteisöllisyydestä ja sosiaalisen kohtaamispaikan luomisesta. Täällä metsässä oleminen ja alueen hyödyntäminen on arvokasta paikallisille. Haluamme tehdä tästä keskeisen kohteen Norjassa vieraileville matkailijoille, jotka voivat tulla tutustumaan toimintaamme”, Vestren CSO (Chief Strategy/Sustainability Officer) kertoo Øyvind Bjørnstad. "Haluamme, että muutkin yritykset saavat inspiraatiota The Plusin takana olevista ajatuksista, jotka ovat läpinäkyvyys, avoimuus ja kestävyys."

Tehdas on rakennettu massiivi puusta ja vähähiilisestä betonista. Tuotantolaitoksen katolla ruohon joukossa on aurinkopaneeleja, jotka kompensoivat osan tehtaan käyttämästä energiasta. Kyseessä on passiivitalo, jonka omavarainen lämmitys on mahdollistettu uudelleen hyödyntämällä lämpöintensiivisten tuotantoprosessien kuten jauhemaalauksesta syntyvää hukkalämpöä. 

The factory

”Tavoitteenamme on tuottaa 120 prosenttia kuluttamastamme energiasta vuoteen 2025 mennessä. Sillä uskomme, että yritysten on siirryttävä uusiutuviin energialähteisiin ei vain ostamalla vihreää energiaa, vaan laajentamalla vihreän energian kokonaisverkkoa. Panostamme siis itse vihreän energian hankkeisiin”, Bjørnstad selittää.

Hän sanoo, että kaikki Vestren tekemät hankkeet toteutetaan koska ne ovat liiketaloudellisesti järkeviä, mutta myös siksi, että lähitulevaisuudessa on tulossa paljon enemmän ympäristövaatimuksia.

"Toivottavasti voimme innostaa muita yrityksiä vastaavaan toimintaan", hän sanoo. "Iso haaste kestävässä kehityksessä on, että se on hyvin sumeaa ja abstraktia. Hankkeet on saatettava konkreettisiin toimiin."

Siitä lähtien, kun Vestre uudelleenaloitti toimintansa vuonna 1988 konkurssihakemuksen jälkeen, sen painopiste on ollut yksinomaan ulkokalusteiden valmistuksessa. Alusta saakka laatu ja muotoilu ovat olleet tärkeimmät tekijät. Mutta he ovat lisänneet kilpailuvalteikseen kolmannen haaran – kestävyyden – jota he pitävät Bjørnstadin mukaan "laadun johdannaisena".

"Uskomme, että tämä laadun, muotoilun ja kestävyyden kolminaisuus on erittäin tehokas globaalille kasvulle, vaikka tuotamme Pohjoismaissa."

Vestre’s CSO (Chief Strategy/Sustainability Officer), Øyvind Bjørnstad.Vestren CSO (Chief Strategy/Sustainability Officer), Øyvind Bjørnstad.


Vestrellä on kunnianhimoinen mutta selkeä laajentumisstrategia. He näkevät, että sosiaalisilla kohtaamispaikoilla ja laadukkaalla pohjoismaisella elämäntavalla on vientiarvoa. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Saksa ovat kaikki tärkeitä alueita yrityksen laajentumiselle. He tekivät äskettäin yhteistyötä norjalaisten arkkitehtien Snöhättan kanssa perustaakseen New Yorkin kuuluisan Times Squaren aukion uudelleen julkiseksi sosiaaliseksi kohtaamispaikaksi "sen sijaan, että vain autot kulkisivat edestakaisin", kuten Bjørnstad kuvailee.

Meille on tärkeää, että Monitorilla on kestävä kehitys korkealla agendallaan.

Vestren pitkälle automatisoidussa tuotantotehtaassa työskentelee alle 40 henkilöä. Vestren The Plus kaltaisessa huippumodernissa tuotantoympäristössä jokainen kasvuprosenttiyksikkö saavutetaan tuottamalla enemmän. On siis äärimäisen tärkeää, että tuotantoa voi suunnitella ja toteuttaa tehokkaammin. Kasvun vuoksi he tarvitsivat tehokkaan ERP-järjestelmän, jonka edistyksellisiä toiminnallisuuksia hyödyntää toiminnassaan.

 

The Plus is a highly automated factory, a key strategy for increased efficiency and sustainability.Vestren huippumoderni tuotantotehdas The Plus on pitkälle automatisoitu.

”Kun pääsemme täällä täysvoimaisesti toimimaan, on meillä yli 90 prosenttia arvoketjusta omassa hallinnassamme. Hallinta on meille tärkeä mahdollistaja, kestävän kehityksen sekä tehokkuuden vuoksi”, Bjørnstad sanoo. "Varsin työvoimavaltaisen kokoonpanoprosessin lisäksii tehtaassa on hyvin vähän käsityötä enää, sillä olemme saavuttaneet paljon edistyneellä Teollisuus 4.0-teknologialla."

Vestre siirsi äskettäin konserninsa viimeisen yrityksen Monitor G5:een.

"On suuri ero pelkän ERP-järjestelmän ja sen tosiasiallisen oppimisen välillä ja sen ymmärtämisessä. On tärkeä ymmärtää, millä tavalla ERP-järjestelmä voi järkeistää olemassa olevia prosesseja", Bjørnstad selittää.

He näkevät jo etuja siitä, että kaikki yritykset ovat samassa ERP-järjestelmässä. Esimerkiksi yrityksen sisäisten siirtojen tekemisen yksinkertaisuus on ollut suuri etu.

Monitor G5 is an important part of becoming more efficient and sustainable at Vestre's The Plus factory.

Valmistavan teollisuudelle kehitetty Monitor G5 on tärkeä osa Vestren kokonaisvaltaista strategiaa - tehokkaampaa ja kestävämpää huomista. ERP-järjestelmän avulla Vestre pystyy yhdistämään verkostonsa toimijat. Järjestelmän avulla he onnistuvat varmistamaan saumattoman tiedonkulun koko konsernissa nostaen tuottavuutta.


Bjørnstad kertoo: "Mielestäni tuotantolähtöinen ERP-järjestelmä on avainasemassa tuottavuutemme nostamisessa koko konsernissamme. Bjørnstad toteaa, myös Monitor G5:en Agentti -toiminnon [lisäoptio Monitor G5:ssä] toiminnallisuudet kuten automatisoidut ja ajastetut viennit ovat erittäin hyödyllisiä.” Agentti- toiminnolla voi tehdä automaattiajoja, ajastaa rutiineja ja tehdä erilaisia tulostuksia. Avoimen API-rajapinnan kautta on helppo integroida muita järjestelmiä tarvittaessa."

Vestrelle on tärkeää ottaa huomioon kaikki valmistuksen näkökohdat – ja prosessit – laskettaessa kunkin valmistetun tuotteen ympäristökuormitusta. He ostavat esimerkiksi vähäpäästöistä terästä SSAB:lta sekä Hydrolta "Circalia" se on alumiinityyppiä, jonka hiilidioksidipäästöt ovat kahdeksan kertaa pienemmät kuin tavallisella alumiinilla. Oikeat toimittajat ja kumppanit ovat avainasemassa saavuttaakseen tavoitteensa olla maailman ekologisin huonekaluvalmistaja.

Bjørnstad selvittää, kuinka kunnianhimoiset mutta tarpeelliset kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan yhteistyöllä ja aidolla kumppanuudella:

”Meille on tärkeää, että Monitorilla on kestävä kehitys korkealla agendallaan. Se on meidän toiminnassamme päällimmäinen tavoite. Siksi rakensimme tämän tehtaan ja otimme hallintaan ison osan arvoketjusta. Meidän on tärkeä sovittaa kestävä kehitys yhteen taloudellisten tavoitteidemme kanssa. Tämän takia on tärkeää, että toimittajat ja kumppanit panostavat myös kestävään kehitykseen konkreettisesti. Tämä pitkäjänteinen yhteistyö oikeiden kumppaneiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää kestävän kehityksen strategiamme kannalta”, Bjørnstad painottaa. ”Enää ei riitä pelkkä sanahelinä kestävästä kehityksestä, tai yksi tai kaksi kivaa PR-aloitetta. Me tiedämme, että tämän on oltava hyvin konkreettista, mitattavissa ja perustuttava tieteeseen ja oikeimpiin mahdollisiin lukuihin. Sitä varten tarvitaan Monitorin kaltainen ERP- ​järjestelmä. Näin tuotantoyritykset saavat nämä tärkeät tiedot ilman valtavia omia investointeja."

Pinterest
Monitor ERP System Finland AB logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Monitor ERP System Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Hankinta
Myynti
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Auditointi
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Konesalipalvelut
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

MONITOR ERP System
Monitor ERP

Siirry yrityksen profiiliin Monitor ERP System Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monitor ERP System Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Monitor ERP System Finland - Muita referenssejä

Monitor ERP System Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia