Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tampereen kaupunki suunnittelee palveluja yhdessä kuntalaisten kanssa – väestöennusteista tukea tulevaisuuden hahmottamiseen

ReferenssiTulevaisuuteen katsominen on haastavaa, koska maailma muuttuu niin nopeasti. Asiakaslähtöisyys on meillä suunnittelun keskiössä. Teemme palvelumallityötä tiiviissä yhteistyössä asukkaiden kanssa”, Tampereen kaupungin tilaajaryhmän suunnittelu- ja kehittämisyksikön suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen sanoo.

Hiltunen kertoo, että asiakaslähtöisyys on tuonut uuden näkökulman palvelusuunnitteluun. Kuntalaisten osallistamista on kehitetty Tampereella jo pitkään. Tampereella on käytössä muun muassa neljä alueellisen vaikuttamisen ryhmää (Alvarit), joihin voidaan viedä kommenttia kaipaavia asioita jo valmisteluvaiheessa. Tämä Tampereen oma malli on ollut käytössä vuodesta 2007.

Tampereen kaupungin suunnittelutiimi tekee yhteistyötä kunnan koko palvelukirjon kanssa varhaiskasvatuksesta ikäihmisten palveluihin, ottaen huomioon myös kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Lisäksi keskeisiä kumppaneita ovat yhdistykset ja järjestöt.

Hiltunen korostaa, että palvelujen suunnittelussa tarvitaan paljon yhteistyötä - sekä myös oman henkilöstön laaja-alaista osallistamista. Suunnittelutiimi tekee yhteistyötä palvelumallityössä myös Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.

“Opiskelijat ovat avustaneet meitä palvelumallityössä ja tehneet monipuolista selvitystyötä, visualisoineet esitysmateriaaleja ja jalkautuneet kyselemään ihmisiltä mielipiteitä. Käynnistämme parhaillaan myös digitalisaatioon liittyvää yhteistyötä”, Hiltunen kuvaa.

Venni-väestöennustemalli suunnittelun tukena

Väestön kehittymisestä eri kunnan alueilla tarvitaan tarkkaa tietoa, jotta palvelut osataan mitoittaa oikein. Venni-väestöennustemalli auttaa tekemään päätöksiä palveluiden kehittämiseksi sekä antaa tukea myös investointipäätöksille. Tampereella Venniä käytetään monipuolisesti palvelusuunnittelun pohjana.

“Erityisesti varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen suunnittelussa Venni on ollut meille erittäin tärkeä työkalu. Katsomme sen avulla alueittain miten väestön ennakoidaan kehittyvän. Venni mahdollistaa helposti pienempien alueiden tarkastelun. Näin saamme riittävän tarkalla tasolla tietoa esimerkiksi siitä, millä alueilla lasten määrän ennakoidaan kasvavan. Voimme sitten tämän tiedon perusteella tehdä johtopäätöksiä päivähoidon alueellisesta tarpeesta”, Hiltunen sanoo.

Tampereen kaupunki on hyödyntänyt erilaisia ennusteita jo useita vuosia. Venni on ollut käytössä pari vuotta.

“Venni on mahdollistanut sen, että voimme tehdä ennusteita nyt itse. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sillä voi hakea juuri tarvitsemaansa tietoa eri alueista ja eri ikäisten määrän kehityksestä”, Hiltunen kertoo.

Vennin avulla katsotaan laajempia kokonaisuuksia. Kokonaisselvitysten pohjalta lähtevät liikkeelle investointi- ja rakennushankkeet.

“Viimeksi hyödynsimme Venniä muun muassa koilisen alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksessä. Tarkastelimme millaista kasvua alueella ennakoidaan, tarvitaanko lisää päivähoitoa ja millainen vaikutus kasvulla on koulutilojen tarpeeseen. Vennin tietojen pohjalta tehty suunnitelma käsiteltiin kesäkuussa lasten ja nuorten palvelun lautakunnassa.”

Suosittelija:

“Venni on mahdollistanut sen, että voimme tehdä ennusteita nyt itse. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sillä voi hakea juuri tarvitsemaansa tietoa eri alueista ja eri ikäisten määrän kehityksestä.”

Sisko Hiltunen, suunnittelu- ja kehittämisyksikön suunnittelupäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Tampereen kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia