Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Scrum - Ketterät menetelmät projektinhallinnassa [2/3]

Bloggaus

Scrum on yksi ketterän projektinjohtamisen muoto

Scrumin pääpiirteisiin kuuluvat määrämittaiset kehitysjakso joita kutsutaan sprinteiksi. Sprintit ovat eräänlaisia miniprojekteja, joiden aikana päätetään suorittaa tietyt ennalta määrätyt tehtävät.

Lue alkuperäinen artikkeli Projektinhallinta.info blogista >>

Useimmiten sprintit kestävät alle 30 päivää. Yleisin sprintin kesto on kaksi viikkoa. Sprinttien sisällä käydään päivittäisi 15 minuutin palavereja, joiden aikana tiimin sisällä käydään läpi tapahtunut kehitys ja uudelleen organisoidaan työtä jos tarpeen. Scrum on suunniteltu erityisesti pienten (3-9 henkilön) ohjelmistokehitystiimien käyttöön.

Scrum roolitus

Product owner

Product owner on tiimissä asiakkaan ääni ja hänen vastuullaan on maksimoida tiimin tuoma arvo asiakkaalle. Product owner ylläpitää ja priorisoi tehtävien backlogia ja kuvaa tuotetta asiakkaan käyttämin termein. Product ownerin tehtävä ei ole määritellä teknologisia ratkaisuja joilla asiakkaan arvo maksimoidaan, vaan keskittyä kommunikoimaan asiakkaan kanssa ja tuomaan hänen kaipaamansa todelliset toimintaa ohjaavat muutokset lopullisene tuotteeseen.

Kehitystiimi

Kehitystiimi vastaa itse tuotteen toteutuksesta. Kehitystiimiin voi ohjelmistokehityksessä kuulua muitankin kuin ohjelmoijia.

Scrum master

Scrum masterin tärkein tehtävä on suoda kehitystiimille työrauha. Scurm masterin kontolla on järjestää tiimin tapaamiset, auttaa Product owneria backlogin kanssa, coachata ja pitää yllä itsejärjestyvän tiimin ilmapiiriä.

Backlog

Backlog sisältää tehtävät (user stories, use cases) joita käytetään uusien ominaisuuksien, bugikorjausten jne. määrittelyssä. Backlogissa kohtaavat product ownerin määrittelemä liiketoiminnallinen arvo ja kehitystiimin määrittelemä haaste kyseisen arvon saavuttamiseksi.

Sprint backlog

Spriting backlogiin merkitään kunkin sprinttijakson aikana suoritettavat tehtävät. Näitä tehtäviä ei koskaan ylemmältä taholta määritellä jokin tehtäväksi vaan itseorganisoituva tiimi poimii itselleen omat tehtävänsä yksilöllisten taitojen mukaan.

Lue myös:

Osa 1: Agile – Ketterät menetelmät projektinhallinnassa

Ketterät menetelmät (Agile) ovat tulleet yhä suositummiksi projektinhallinnassa.

Osa 3: Kanban on yleinen ketterän kehittämisen metodi

Kanban lienee useimmille tuttu Kanban taulunäkymästä. Näkymässä tehtäviä siirrellään vasemmalta oikealle eri vaiheiden läpi.

Pinterest
Projektinhallinta Info logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Projektinhallinta Info kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

scrum
scrum master
Projektinhallinta ja -johtaminen
projektihallinta
projektinhallintaohjelma
projektinhallintajärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Projektinhallinta Info kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Projektinhallinta Info - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Projektinhallinta Info - Muita referenssejä

Projektinhallinta Info - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia