Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Agile - Ketterät menetelmät projektinhallinnassa [1/3]

Bloggaus

Ketterät menetelmät (Agile) ovat tulleet yhä suositummiksi projektinhallinnassa

Perinteisessä projektinhallinnassa projekti nähdään jonona tehtäviä, joissa siirrytään aina seuraavaan vaiheeseen edellisen vaiheen valmistuttua. Ketterän projektinhallinnan pääajatus on, että projektissa tuotetaan toimituskelpoista materiaalia jatkuvalla syötöllä.

Lue alkuperäinen artikkeli Projektinhallinta.info blogista >>

Yleisiä ketterän projektinhallinnan muotoja ovat Scrum ja Kanban.

Parannuksia ja lisäyskiä tehdään pala kerrallaan, jotta projekti soljuu koko ajan eteenpäin, sen sijaan, että tähdättäisiin yhteen päätepisteeseen, jonka jälkeen projekti on finaalissa. Kuhunkin toteutettavaan palaseen kerätään kulloinkin tärkeimmät työt.

Ketterien menetelmien kiistattomana hyötynä on se, että isossakin projektissa tulee tuotettua nopeasti jonkinlaista lopputuotetta. Tällöin projektin häiriintyessä tai keskeytyessäkin on onnistuttu tuottamaan jotain arvokasta, sen sijaan että aika olisi valunut täysin hukkaan.

Miksi termi ”ketterä”?

Ketterän kehittämisen arvoihin kuuluu, että yksilöiden välinen kanssakäyminen laitetaan prosessien ja työkalujen yläpuolelle, toimivaa tuotetta arvostetaan enemmän kuin viimeiseen asti hiottua dokumentaatiota, asiakkaan kanssa tehtävää yhteistyötä arvostetaan yli sopimusvääntöjen ja muutoksiin pyritään vastaamaan vaikka se vaatisi alkuperäisen suunnitelman muuttamista.

Ketterä projekti ylittää yllättävät esteet, sen sijaan että painaisi vain näitä päin. Esimerkiksi ketterässä ohjelmistokehityksessä ainoa merkki onnistumisesta on julkaistu toimiva ohjelmisto tai sen osa.

Ketteryys sopii kaikille

Ketterä projektinhallinta nojaa asioiden priorisointiin ja turhan työn kitkemiseen. Vaikka Agile nähdään usein ohjelmistotalojen touhuna, sitä voi – ja kannattaa käyttää – lähestymistapana mihin tahansa projektin tai tiimin hallintaan kun halutaan tuottaa asiakkaalle maksimaalista hyötyä.

Katso parhaat projektinhallintatyökalut >>

Lue myös:

Osa 2: Scrum on ketterän projektijohtamisen muoto

Scrum on yksi ketterän projektinjohtamisen muoto. Sen pääpiirteisiin kuuluvat määrämittaiset kehitysjakso joita kutsutaan sprinteiksi.

Osa 3: Kanban on yleinen ketterän kehittämisen metodi

Kanban lienee useimmille tuttu Kanban taulunäkymästä. Näkymässä tehtäviä siirrellään vasemmalta oikealle eri vaiheiden läpi.

Pinterest
Projektinhallinta Info logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Projektinhallinta Info kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Projektinhallinta Info kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Projektinhallinta Info - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Projektinhallinta Info - Muita referenssejä

Projektinhallinta Info - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia