Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Roolipohjainen Lifecare tuo Taivalkoskelle sujuvuutta ja säästöä

ReferenssiTaivalkoski on Suomen ensimmäinen Tiedon terveydenhuollon Lifecare-järjestelmää käyttävä kunta. Kaikki perusterveydenhuollon keskeiset prosessit ovat joulukuusta 2015 lähtien toimineet uudessa järjestelmässä. Käyttäjinä on noin kaksisataa terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaista kymmenissä eri työtehtävissä.

Kun Taivalkosken kunnan terveyskeskuksen työntekijät tulevat töihin, jokaiselle näyttäytyy tietokoneen tai mobiililaitteen ruudulla omaa työnkuvaa palveleva ja tukeva Lifecare-näkymä. Se tuo työntekoon ja kunnan terveydenhuoltoon sujuvuutta ja pitkällä aikajänteellä säästöjä.

Lifecare on Tiedon kehittämä seuraavan sukupolven sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuus. Sen roolipohjaisuus tukee työnkulkuja ja vähentää turhia työvaiheita. Graafinen käyttöliittymä mukautuu käyttäjän työnkuvaan.

Lifecare on koettu Taivalkosken terveydenhuollon henkilöstön keskuudessa informatiiviseksi ja toimintaa tukevaksi. Oikean tiedon helppo ja selkeä saatavuus tuo hyötyjä, jotka näkyvät sujuvuutena potilaalle asti. Potilaskohtaamisessa ylimääräinen vaiva tietyn tiedon löytämiseksi on aina poissa ajasta potilaan kanssa.


Yhteinen tavoite kehittämisessä tuo tuloksia

Taivalkosken kunta on ensimmäinen Lifecare-järjestelmää käyttävä kunta. Kun Tieto vuonna 2014 asiakaspäivillä Oulussa mainitsi mahdollisuudesta lähteä pilottikunnaksi Lifecaren käyttöönottoon, pääkäyttäjä Taina Latvalehto ilmoitti kuntansa heti mukaan.

“Meillä oli tälle sekä kiinnostusta että tarvetta. Lääkärimme ovat jo varhain kehittäneet kunnan käyttöön järjestelmiä itse. Toimivan tietojärjestelmän merkitys tiedostetaan meillä hyvin. Halusimme järjestelmän, joka huomioi hyvin käyttäjän näkökulman. Meitä houkutti tilanne, jossa pääsemme mukauttamaan Lifecare-ratkaisua tarpeisiimme”, kertoo Latvalehto.

“Taivalkoskella on kova kehittämishalu. Henkilöstö on osallistunut projektiin aktiivisesti ja innolla. Kehittämisideoita on tullut laajasti joka puolelta organisaatiota. Se on hyödyttänyt niin meitä kuin Tietoa”, Hannu Honkanen sanoo.

Vuosi 2015 meni kehittäessä, validoinnissa ja kouluttaessa. Tiedon viime vuosina kiivaasti kehittämä Lifecare pääsi testiin käytännössä. Tällä työllä Taivalkoski pääsi vaikuttamaan siihen, millainen tietojärjestelmä heillä tulee olemaan käytössään.

“Yhteistyö on ollut tiivistä ja hyvää. Meitä on kuunneltu, ja Tieto on aidosti pyrkinyt toteuttamaan ne asiat, jotka keskusteluissa ovat nousseet esiin. Yhteinen tavoite on saada meille tärkeät asiat toimimaan mahdollisimman hyvin. Kehittämisessä on saatu hyviä tuloksia”, Hannu Honkanen sanoo.

Mielenkiintoinen, haastava ja onnistunut projekti

Lähes koko Taivalkosken kunnan terveydenhuollon henkilöstö, yhteensä parisataa henkilöä, kouluttautui uuden järjestelmän käyttöön vuoden 2015 lopulla. Parin tunnin koulutuksen jälkeen työtoverit ovat tukeneet käytössä toisiaan. Jokaisella osastolla on vastuukäyttäjä, joka on perehtynyt Lifecareen laajemmin validointien aikana.

“Projekti on ollut mittavampi kuin alun perin ajattelimme. Se on ollut mielenkiintoinen, haastava ja onnistunut. Olemme siihen erittäin tyytyväisiä”, Taina Latvalehto sanoo.

Kehittäminen jatkuu edelleen. Joulukuusta 2015 lähtien Lifecare on ollut Taivalkoskella jokapäiväisessä käytössä. Monitoimijaympäristössä sujuva yhteys myös muihin palveluntarjoajiin on tärkeää. Lifecaren sertifioidut avoimet rajapinnat tukevat tiedonkulkua kolmansien osapuolten sovelluksiin.

Muutos tuo tuloksia, kun se omaksutaan

Joulukuun käyttöönottoa odotettiin Taivalkoskella innolla. Kun eri yksiköt ovat olleet mukana kehittämässä päivittäistä työkalua, sen käyttöönkin suhtaudutaan kiinnostuksella. Avoin vuorovaikutus ja työkulttuuri ovat auttaneet uuden oppimisessa. Muutoksen hyöty ymmärretään laajasti.

“Olennaisinta on, että järjestelmän käyttö on sujuvaa erilaisissa potilaskohtaamisissa. Se nopeuttaa ja yksinkertaistaa myös kirjaamisia ja raportointeja, mikä vapauttaa työaikaa. Uuden järjestelmän käytön oppiminen vie aikansa, mutta tuo tuloksia, kun se omaksutaan koko organisaatiossa”, Honkanen vahvistaa.

Lifecaren käyttö on Taivalkoskella päivä päivältä sujuvampaa. Roolikohtaisen työpöydän muovaaminen on jo tullut tutuksi, ja vähän kerrallaan käyttäjät rohkaistuvat muokkaamaan sitä yhä paremmin työtään palvelevaksi.

“Työntekijät ovat vuosikymmenet käyttänyt kokonaan erilaista järjestelmää. Lifecarea ei voi verrata vanhaan. Iso muutos on täydellinen ja vaatii opettelua. Se kannattaa”, Honkanen sanoo.

Taivalkoski sai vuoden 2015 Tietoteko-palkinnon ennakkoluulottomasta pioneerin roolistaan LIfecare-järjestelmän kehitystyössä.

Suosittelija:

“Yhteistyö on ollut tiivistä ja hyvää. Meitä on kuunneltu, ja Tieto on aidosti pyrkinyt toteuttamaan ne asiat, jotka keskusteluissa ovat nousseet esiin. Yhteinen tavoite on saada meille tärkeät asiat toimimaan mahdollisimman hyvin. Kehittämisessä on saatu hyviä tuloksia.”

Hannu Honkanen, johtava lääkäri

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Taivalkosken kunta

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia