Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Robotit puolittivat asuntohakemusten käsittelyajat Hoasilla

Referenssi

Kun uusille opiskelijoille kerrotaan opiskelupaikasta Heinä-syyskuu aikavälillä, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasissa on tiedossa kiireinen ruuhkahuippu. Kiireisimpinä päivinä Hoas vastaanottaa jopa tuhat hakemusta. Hoas päätti hyödyntää ohjelmistorobottia hakemusten esikäsittelyssä. Robotti on vapauttanut asiakaspalvelun työaikaa ja nopeuttanut hakemusten käsittelyä merkittävästi.

 

Pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntojen hakemusmäärät ovat moninkertaistuneet vuosi vuodelta. Monella opiskelijalla on tiedossa muutto uuteen kaupunkiin ja sen lisäski pitkät hakuajat vaikeuttavat opiskelijan asuntosuunnittelua, mikä aiheuttaa helposti stressiä ja epävarmuutta.

 

Jo vuodesta 2017 lähtien Hoas aloitti yhteityön Sisua Digitalin kanssa. Siitä lähtien Hoas on hyödyntänyt ohjelmistorobotteja asiakaspalvelun parantamiseen ja jokavuotisen ruuhkapiikin hallintaan siirtämällä hakemusten käsittelyn ohjelmistorobotin tehtäväksi.

 

 

Robotti hoitaa itsestää hakemusten esikäsittelyn ja tarkistaa esimerkiksi hakijoiden luottotiedot, muut hakemusket ja tarkistaa asuvatko he jo ennestään Hoasilla. Robotti vapauttaa asiakaspalvelijoilta työaikaa noin 2 minuuttia per hakemus. Ohjelmistorobottien ansiosta Hoasin asiakkaat saavat nopeammin tiedon hakemuksensa vastaanottamisesta ja että heillä on paikka asuntojonossa.

 

Robotti käy saapuneiden hakemusten listan läpi neljä kertaa vuorokaudessa: kahdesti yöllä, kerran aamulla ja kerran päivän aikana. Kun esikäsittely suoritetaan yöllä, pääsevät asiakaspalvelijat jatkamaan hakemusten parissa heti aamusta.

 

Kokemukset ohjelmistorobotiikasta ovat olleet hyviä. Vuosina 2018 – 2021 Hoas on laajentanut ohjelmistorobottien vastuita hakemuskäsittelyn lisäksi taloushallintoon ja asukasviestinnän automaatioon.

Suosittelija:

Sisua Digitalin avulla robotti on esikäsitellyt heinä-lokakuussa jo yli 8 400 hakemusta. Aikaa tähän on kulunut noin 400 tuntia, kun ihmisiltä samaan työmäärään olisi mennyt lähes kaksi kertaa enemmän, noin 700 tuntia

Hoas, Riitta Pulkka asiakkuusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sisua Digital logo

Tiedot

Tilaaja: Hoas

Lisätietoja

Yritysprofiili Sisua Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ohjelmistorobotiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Siirry yrityksen profiiliin Sisua Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sisua Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Sisua Digital - Muita referenssejä

Sisua Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia