Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitieteen rekryprosessi tuoreiden Rakettitieteilijöiden silmin? Osa 1/3: Ensivaikutelma

BloggausKysyimme viimeisen vuoden aikana Rakettitieteelle töihin tulleilta kehittäjiltä, miten he löysivät Rakettitieteen, millainen rekryprosessi oli heidän näkökulmastaan sekä miltä työnteko Raketilla on tuntunut. Julkaisemme tulokset kolmessa osassa, tässä niistä ensimmäinen.

Kaiken kaikkiaan uusien Rakettitieteilijöiden vastauksissa syiksi tulla töihin Rakettiin korostuivat kulttuuri ja firman henki, valinnanvapaus ja itsenäisyys sekä reilu palkka.

Mitä tiesit Rakettitieteestä entuudestaan, ja miltä firma vaikutti ulospäin?

Voinee sanoa, että Rakettitiede on indie-henkinen firma monessakin mielessä. Se on moniin alan kilpailijoihin vielä melko pieni 35 työntekijällään ja reilun 3 miljoonan liikevaihdollaan vuonna 2017. Nimi ei ole vallan tunnettu, ellei nyt joku ole sattunut kurkistamaan, mitä ihmettä tekee firma nimeltä ”Rakettitiede”. Osa markkinointiviestinnästäkin on ollut sarkastisen hengen siivittämänä ns. vaihtoehtoista.

”Firma vaikutti hyvin koodariystävälliseltä ympäristöltä. :)” Tommi L.

Ei ole siis ihme, että osa haastattelemistamme uusista Rakettitieteilijöistä ei ollut aiemmin kuullut firmasta mitään, tai oli törmännyt korkeintaan nimeen ja mahdollisesti webbisivuun. Toiset kommentoivat – alalle tyypillisesti – että tunsivat jonkun firmasta entuudestaan.

”Todella vähän byrokratiaa ja muuta turhaa + paljon hassuttelua :)” Tuisku S.

Jotkut olivat saaneet oikeansuuntaisia käsityksiä eri lähteistä: Rakettitiede palkkaa lähinnä senioreja, ja firman fokus on minimalistinen siinä mielessä, että tällä hetkellä tehdään selkeästi softakonsultointia eikä juuri muuta. Webbisivuilta ja markkinoinnista välittyvää rentoa asennetta kehuttiin. Toki hyvät palkat moni tiesi myös.

Miltä vaikutti ensimmäinen tapaaminen?

Energisyys ja rehellisyys toistuivat monissa arvioissa, kun tuoreet Rakettitieteilijät puntaroivat fiiliksiään ensimmäisestä rekrytapaamisestaan Tapiolan Kimmeltiellä. Sitäkin kommentoitiin, että ensitapaaminen oli vahvistanut ennakkotietoja ja -oletuksia.

”Vakuutuin rehellisyydestä ja getting things done -asenteesta.” Edvard M.

Ensitapaamista kuvailtiin mukavaksi ja epäformaaliksi juttutuokioksi, joka ”ei tuntunut tekniseltä, vaikka sitä varmasti jossain määrin olikin”. Toki kehityspalautettakin tuli. Rakettitiede on kyllä avannut rekryprosessinsa kulkua webbisivullaan, mutta itse haastattelussa odotettavissa olevat seuraavat stepit eivät olleet kaikilta osin heti auenneet, vaikka keskustelu oli sujunut mukavissa merkeissä. Kiinnitämme siis rekryprosessin selkeään kommunikaatioon entistä enemmän huomiota!

Kaiken kaikkiaan Rakettitiede oli vaikuttanut näiden firmaan päätyneiden hakijoiden mielestä asiantuntevalta mutta konstailemattomalta yhteisöltä, mikä on hienoa, sillä sellainen firma on, ja se on haluttu viestiä sellaisenaan myös ulos päin!

Sarjan seuraavassa blogauksessa asiaa siitä, millaista harkintaa uudet Rakettitieteilijät kävivät päässään Rakettitieteelle liittymisestä, ja mitkä asiat lopulta lukitsivat positiivisen päätöksen.

Kuulostaako Rakettitiede sinua kiinnostavalta työpaikalta?

Ota yhteyttä Markoon, niin jutellaan (tai hae GDPR-korrektisti rekryjärjestelmän kautta)!

Lue blogisarjan muut osat:

Osa 2/3: Harkinta ja päätös

Osa 3/3: Ensikokemukset Raketissa

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

kehittäjä
Palkkamalli
Rakettikulttuuri
Rakettitieteilijä
rekry

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia