Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitieteen nuorennusleikkaus

BloggausKehittäjiemme keski-ikä lähentelee neljääkymmentä, joten oli jo aikakin saada Rakettiin nuoremman polven näkemyksiä – edes yhdeksi päiväksi. Sampo Muhonen, 13, osallistui koulunsa taksvärkkikeräykseen Rakettitieteen toimistolla maaliskuun alkupuolella. 

Torpparit ja mäkitupalaiset uurastivat ennen muinoin taksvärkkipäivien parissa, nykyisin peruskoulua käyvät voivat osallistua vapaaehtoiseen päivätyökeräykseen valitsemissaan yrityksissä. 

Resurssimme Joonaksen (#6) poika, seiskaluokkalainen Sampo Muhonen, kantoi kortensa kekoon koulunsa taksvärkkikeräyksessä Rakettitieteen työläisenä. Sampo halusi tulla katsomaan, miltä työelämä Rakettitieteellä näyttää – ja onhan taksvärkkipäivä tervetullutta vaihtelua tuttuihin koulupäiviin. 

Otamme palkkalistoillemme devaajia, joille on ehtinyt kertyä rutosti koodaamiskokemusta joko töiden tai muiden ajanvietteiden puolesta. Meillä ei myöskään ole mahdollisuutta palkata harkkareita, koska bodyshoppaamme yksittäisiä konsultteja ratkaisemaan asiakkaiden vaikeita tietoteknisiä pulmia. Mitä kummaa yläkoululainen voi siis tehdä Rakettitieteellä? 

Koodaamaan Sampo ei (vielä) päässyt, mutta hän auttoi Raketin myyntiä ja markkinointia hankinnoissa, tiedon etsimisessä ja Exceleiden päivittämisessä. Taksvärkkitoiminnan pääpointti onkin raottaa koululaisille työelämän salamyhkäistä verhoa ja tietenkin kerätä kahisevaa. Sampon koulun taksvärkkiläisten ansaitsemat rahat lahjoitetaan kummitoimintaan Keniaan, Nakurun kaupungin lasten auttamiseen. 

IT-ala kiinnostaa

Kotoisa toimistomme sai taksvärkkiläiseltämme kehuja: “Lapset usein luulevat, että toimistot ovat tylsiä työpöytineen ja -tuoleineen. Mutta täähän on tosi kiva, kun on esimerkiksi sohviakin.” Sampo kuitenkin tietää, ettei hänen isänsä paljoa Raketin keskuskonttorin penkkejä kuluta: “Isä koodaa Veikkaukselle pelejä, ja useimmiten hän tekee töitä Veikkauksen toimistolla ja toisinaan taas kirjastossa.” 

Sampon lemppariaineita koulussa ovat matikka, englanti ja kotitalous, ja vapaa-aikaa hän viettää urheilun ja musiikin parissa. “Tietenkin pelaan myös pleikkaa”, hän toteaa. Toiveammattiaan Sampo ei vielä osaa nimetä, mutta tuleva työpaikka voisi mahdollisesti seurata isän jalanjälkiä IT-alalla. “Parasta isän työssä on se, että hän auttaa minua kaikissa tietokonehässäköissä. Huonoja puolia ei ole”, Sampo kiteyttää. 

Konsultin urasta hän ei osaa sanoa, koska ei täysin tiedä, mitä se tarkoittaa. Ei se mitään, eivät aikuisetkaan aina tiedä – sen vuoksi teimme aikoinaan konsultin käyttöoppaankin

Lue myös:

Vanhentuneet työtavat hidastavat kehityshankkeita

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

joonasmuhonen
Rakettikulttuuri
Rakettitieteilijä

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia