Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Raketin ensimmäinen resurssi: kelloja, kolvausta ja kissoja

BloggausRaketin resurssi #1 kustansi lukiokirjansa tekemällään ohjelmistolla, ajoi Vespalla Euroopan halki ja on rakentanut neljä 3D-printteriä ja yhden talon kahteen kertaan.

Miehistömme tuorein vahvistus Tuomas eli resurssi nro 34 kertoi aiemmin, miten hänestä tuli rakettitieteilijä. Myyttinen resurssiverho raottuu jälleen ja paljastamme, kuka lymyilee resurssinumero ykkösen takana!

Jari “Jartza” eli “Crazy Catboy” Tulilahti on 45-vuotias floristi-putkimies-datanomi, jonka tietokoneen käyttö lähti lapasesta jo kasarilla.

“Ohjelmointia aloin harjoitella 1981 ja ensimmäisen taloudellisesti hyötyä tuottaneen ohjelmiston tein kuusi vuotta myöhemmin, jotta sain kustannettua lukiokirjat”, Jartza kertoo.

Rakettiin Jartza astui kuusi vuotta sitten, kun hän alkoi perheenlisäyksen myötä haikailla pienyrittäjyyttä säännöllisempiä tuloja. “Pitäisikö hakea oikeisiin töihin?” -Facebook-päivityksen myötä vanha kollega otti yhteyttä ja kertoi perustaneensa konsulttifirman muutaman tuttunsa kanssa.

“Soitin toimarille, kävimme lounaalla ja homma kuulosti kaikin puolin sellaiselta, jota olin kaivannutkin”, Jartza muistelee.

Elettiin syksyä 2012, ja ensimmäinen resurssi oli palkattu Rakettitieteelle.

Langattomista sensorilaitteista hisseihin

Jartzan työnkuva Rakettitieteellä on etupäässä embedded-ohjelmointia (C/C++) sekä elektroniikkaa ja kolvausta, mutta toisinaan myös Linux-ajureita tai systeemiohjelmointia, Qt:ta ja Androidia.

“Rakettitieteen projektit ovat vaihdelleet hyvin pienistä langattomista sensorilaitteistoista aina hissien ohjausjärjestelmiin. Suunto on ollut pitkäaikaisin projekti, jossa olen ollut mukana tekemässä muun muassa Spartan- ja Suunto 3 Fitness -kelloja sekä Movesense-sensoreita”, Jartza toteaa.

Jartzan käsialaa on myös Tagsu, sähköinen nimikyltti esimerkiksi messuille, urheilutapahtumiin tai vaikka juhliin.

“Tein Tagsun, koska halusin oppia, mitä kaikkea kuuluu siihen, että saa tuotteen valmiiksi ja kauppaan asti.”

Hajota ja hallitse – eiku rakenna ja rakenna uudelleen

Jartza on ajanut vuonna 2008 Euroopan halki Vespalla kuudessa viikossa. Jääköön kertomatta, oliko tämä syy vai seuraus toiseen käännekohtaan hänen elämässään: kaupungin kasvatti halusi muuttaa maaseudun rauhaan noin vuosikymmen sitten. Jartza asuu Suomen Ikkalassa vaimonsa, ekaluokkalaisen lapsensa ja kolmen kissansa kanssa. Ajoittain kyläyhteisön muutkin kissat käyvät moikkailemassa Tulilahtien mirrejä, eikä ihme: onhan Neilikka, kissakolmikon vanhimmainen, noussut julkisuuden valokeilaan Rakettitieteen somejulkaisujen kautta.

Ei Roomaakaan päivässä rakennettu eikä Jartzan taloa ekalla kerralla.

Jartza “harrastaa remontointia” (kukapa omakotitalossa asuva ei) ja rakentaakin samaa taloa jo toiseen kertaan! Remppahommien, metsäretkien, lähiruuan ja BBQ-savustuksen lisäksi Jartza harrastaa elektronisten härveleiden suunnittelua, kolvausta ja ohjelmointia.

Hän on esimerkiksi rakentanut neljä 3D-tulostinta ja niistä muutaman jo pariin kertaan purkanut ja kasannut uudelleen. Jartza halusi jakaa tästä kertynyttä tietotaitoa yrityksen sisällä, joten rakettiresursseille järjestettiin mahdollisuus osallistua 3D-printteri-bootcampiin eli viikonloppuun luonnon keskellä 3D-tursottimia kasaten.

“3D-printterin kasaaminen osista lähtien antaa aivan eri näkökulman laitteen toimintaan kuin valmiin ostaminen kaupasta. Bootcamp oli myös hyvä tilaisuus antaa vinkkejä 3D-tulostamisen ongelmiin”, Jartza kertoo. Kiitelty bootcamp on saamassa myös jatkoa!

Lue lisää Jartzan työhistoriasta hänen LinkedIn-profiilistaan.

Lue myös:

Tagsun tarina

Linkkivinkkejä Jartzan harrastusprojekteihin:

3D-malleja tulostettavaksi

Pieni VGA-näytönohjain embedded-projekteihin

Pientäkin pienempi VGA-demo

Rakettitieteellä on Jartzan lisäksi yli 30 muuta kokenutta ohjelmistoalan ammattilaista, mahdollisuus kehittyä ammatillisesti ja se 3D-tursotinkurssikin tulossa. Kuulostaako siltä, että viihtyisit? Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

embedded
Rakettitieteilijä
resurssi
uratarina
jartzatulilahti

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia