Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Porissa varhaiskasvatuksen järjestelmäkokonaisuus on hyvän palvelun virittäjä

ReferenssiPorin kaupungin varhaiskasvatus on yksi päivähoidon edelläkävijöistä digitaalisten kanavien hyödyntämisessä. Hyvät kokemukset vuorovaikutuskanava Muksunetistä ja Fakta-raportointijärjestelmästä, jotka keskustelevat suoraan varhaiskasvatusjärjestelmän kanssa, innostivat täydentämään kokonaisuuden myös mobiilisovellus Lifecare Läsnällä. Digitaaliset kanavat ovat keskeinen osa kaupungin varhaiskasvatuksen palvelunohjausta.

“Ajantasaisen ja oikeanlaisen tiedon saaminen kentältä ja järjestelmistä on äärimmäisen tärkeää resurssien ja hyvän palvelun varmistamiseksi”, sivistyskeskuksen hallintopäällikkö Esa Kohtamäki korostaa.

Vanhemmilta tulevat tiedustelut ohjataan yhä vahvemmin digitaalisiin kanaviin. Ensisijainen informaation lähde on ajantasaiset päivähoidon verkkosivut. Sähköinen päivähoitoon ilmoittautuminen tavoittaa jo yli 90 prosenttia porilaisista vanhemmista. Käytössä ovat myös päivähoidon sähköiset päätökset, irtisanomiset sekä tuloselvityksen liitteet.

“Päivähoito on palveluohjauksen edelläkävijä, jonka havaintoja ja materiaaleja voidaan hyödyntää koko kaupungin palvelutarjontaan”, Kohtamäki toteaa.

Palvelujen suunnittelussa ja hallinnassa sekä arjen johtamisessa sivistyskeskus hyödyntää Fakta-raportointityökalusta saatavia raportteja ja koonteja. Valmiit raportointipohjat helpottavat työtä.

“Esimerkiksi taulukot eri-ikäisten lasten läsnäoloista, läsnäolleista työntekijöistä ja palkkakustannuksista auttavat löytämään poikkeamia tai muutoksia, joiden perusteella prosesseja voidaan järkeistää”, Kohtamäki pohtii.Lifecare Läsnän avulla resurssit ja seuranta kohdilleen

Päivähoidon volyymit ovat Porissa suuret: hoidossa on keskimäärin 3200 lasta, 38 päiväkotia, 10 ryhmistä ja 60 perhepäivähoitajaa.

”Meillä on oltava ajantasainen tilannekuva koko ajan. Hoidon tarpeen vaihtelu on valtava, enimmillään läsnäolopäiviä voi olla 55 000 kuukaudessa ja vähimmillään 6 000”, Kohtamäki toteaa.

Ajantasainen resurssointi varmistaa varhaiskasvatuksen laadun. Lifecare Läsnä mahdollistaa reaaliaikaisen läsnäolojen ja hoitotarpeen seurannan sekä läsnäoloperusteisen laskutuksen.

”Lifecare Läsnän avulla näemme, missä päivähoitoa milloinkin tarvitaan ja voimme kohdentaa henkilöstön siirrot ryhmien ja päiväkotien välillä. Näin pystymme tarjoamaan laadukasta palvelua ja henkilöstömme voi paremmin, kun missään hoitopaikassa ei ole yli- tai alimiehitystä.”

Kynnys Lifecare Läsnän käyttöönottoon on matala, sillä sovellus on toteutettu kuukausimaksuun perustuvana avaimet käteen -palveluna, jossa asiakas hankkii vain päätelaitteet ja dataliittymät.

”Meillä on 650-780 henkilöä palkkalistoilla ja 40 miljoonan euron vuosibudjetti, josta 60 prosenttia on henkilöstömenoja. Jos saamme säästettyä kahden henkilön palkan, ovat investointikustannukset jo katettu”, Kohtamäki arvioi.


Lifecare Työaika vapauttaa aikaa ohjaukseen

Uusien lapsien sijoittaminen myös perhepäivähoidon paikkoihin on aiempaa helpompaa, kun kunkin hoitajan kuormitus tiedetään täsmällisesti. Kun työaikasuunnitelmat kulkevat sähköisesti, Lifecare Työaika on vapauttanut perhepäivähoidon ohjaajien työaikaa pedagogiseen ohjaukseen ja työt on jaettu tasaisesti ohjaajien kesken.

“Lifecare Työaika on helpottanut huomattavasti ohjaajien työtä työaikasuunnittelun, palkanmaksun, korvausten ja laskujen näkökulmasta”, Kohtamäki summaa.

Myös yksityisten palveluntuottajien nettikirjaus, Satelliitti, keventää kunnan hallintoa ja sen tuella koko varhaiskasvatuksen palvelutuotannon tiedonhallinnan tarpeet tulevat katettua.


Muksunetti tukee aktiivista kasvatuskumppanuutta

Muksunetti on ahkerassa käytössä Porissa 15 päiväkodissa.

”Muksunetti on oivallinen viestintäkanava, jonka käyttö on ajasta ja paikasta riippumatonta. Henkilökohtaisten tunnusten ansiosta voidaan ryhmä- ja lapsikohtaisia asioita viestiä netissä tietosuojan vaarantumatta”, sanoo Kohtamäki.

Lasten varhaiskasvatussuunnitelmat löytyvät Muksunetistä. Keskusteluajat varataan palvelussa ja vanhemmat näkevät keskustelun aiheet etukäteen, jolloin valmistautuminen on helpompaa. Muksunetin vuorovaikutuksen helppous ja nopeus saavat kiitosta.

”Päivitämme suunnitelmia jatkuvasti, kun edistymistä tapahtuu. Vanhemmat tietävät, miten lapsen oppiminen edistyy ja mitä vielä voisi harjoitella lisää. Oppimistavoitteet ovat aina nähtävillä ja oppimista voidaan tukea kotona. Mielestäni tämä on todellista kasvatuskumppanuutta”, sanoo varhaiskasvatuksen erityisopettaja Laura Porri.

Muksunetissä on lisäksi valokuvia päivittäisestä toiminnasta, videonpätkiä, kalvoesityksiä ja linkkejä lauluihin. Tehostettua esiopetusta saavien lapsien ryhmässä Muksunetistä löytyvät myös esiopetussuunnitelmat, pedagogiset arviot ja henkilökohtaisen opetuksen suunnitelmat.

Suosittelija:

"Lifecare Työaika on helpottanut huomattavasti ohjaajien työtä työaikasuunnittelun, palkanmaksun, korvausten ja laskujen näkökulmasta." "Muksunetti on oivallinen viestintäkanava, jonka käyttö on ajasta ja paikasta riippumatonta. Henkilökohtaisten tunnusten ansiosta voidaan ryhmä- ja lapsikohtaisia asioita viestiä netissä tietosuojan vaarantumatta."

Esa Kohtamäki, sivistyskeskuksen hallintopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Porin kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Tietoturva

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Muksunetti
Lifecare Työaika

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia