Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pk-yrityksen tiedolla johtaminen rakentuu kolmen kirjainyhdistelmän ympärille

BloggausLähes jokaisesta yrityksestä löytyy tänä päivänä kolme ydinjärjestelmää: ERP-, CRM- ja HR. Niihin tallentuneesta datasta haetaan vastauksia ensisijaisesti yrityksen kannattavuuden parantamiseen ja liikevaihdon kasvuun. Miten tähän osuu tiedolla johtaminen?

Älykäs liiketoimintadatan hyödyntäminen kasvattaa merkitystään, mikäli pk-yritys haluaa pärjätä markkinoilla. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että niin numeroita ammatikseen analysoiva controller kuin liiketoimintavastuussa oleva johtajakin tarvitsee luotettavan näkymän keskeisimpiin liiketoiminnan tapahtumiin ja ennusteisiin. Eikä se riipu siitä, missä järjestelmässä ja kenen toimesta tieto syntyy.

Digitalisaation yksi mukanaan tuoma muutos on erilaisten järjestelmien määrän lisääntyminen myös pienemmissä yrityksissä. Lähes jokaisesta yrityksestä löytyy tänä päivänä kolme ydinjärjestelmää: ERP-, CRM- ja HR-järjestelmät.

Usean järjestelmän käyttäminen pirstaloi yleensä asiakkuuksiin, työntekijöihin ja tuotteisiin & palveluihin liittyviä tietoja toisistaan irrallaan oleviin järjestelmiin. Ratkaisuna datan älykkääseen hyödyntämiseen on historioida, yhdistää ja yhteismitallistaa data yhteen paikkaan (data platform, tietovarasto). Näin voidaan tarjota oikeaa, ajantasaista ja liiketoiminnan kielellä olevaa käyttövalmista tietoa kaikkien sitä tarvitsevien saataville.

Lue myös: Tiedolla johtamisen palvelu – 3 erilaista tavoitetta palvelun hankkimiseksi

Millaiselta sitten voisi näyttää järjestelmissä tilanne tiedonhallinnan roolien ja prosessien näkökulmasta?

No, esimerkiksi tältä:

ERP

- tilaus-toimitus-laskutusprosessi, tilaus- ja sopimuskanta, hankintatoimi, kirjanpito ja reskontrat, tuotetiedot, asiakastiedot

- joissain yrityksissä ERP:n asemaa hoitaa taloushallinnon ohjelmisto

CRM

- tarjouskanta, myynnin aktiviteetit, pipeline-kehitys, myynnin ennusteet

HR

- tuntikirjaukset ja poissaolot, työsuhteet, työntekijätiedot

Kiitos teknologian nopean kehityksen (erityisesti ohjelmistorajapintoihin ja tietovarastoautomaatioon liittyen) kasvun mukana skaalautuvan data platformin tai tietovaraston hankkiminen ja ylläpito ei ole enää aikoihin ollut epämiellyttävän suuri investointi. Se tarkoittaa, että ERP:ssä, CRM:ssä ja HR-järjestelmässä oleva data saadaan mutkattomasti valjastettua liiketoiminnan käyttöön johtamisen sovelluksiksi. Tiedolla johtaminen on siis edullisempaa kuin ennen ja täten yhä useampien yritysten saavutettavissa.

Kaiken kiireen keskellä on hyvä muistuttaa itselleen, että tieto on valtaa ja sillä rakennetaan entistä parempia työyhteisöjä, jotka kehittävät asiakkaille parempia tuotteita ja palveluita. Hyvä ensimmäinen askel on johtoryhmän kesken jaettu tilannekuva esimerkiksi yhtiö-, liiketoiminta-alue-, tuote-, asiakaskohtaisiin toteutumiin suhteessa tavoitteisiin ja ennusteisiin. Tästä on hyvä aloittaa.

Tiedolla johtaminen – Parempia päätöksiä ja parempaa liiketoimintaa

Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka mietit, miten tiedolla johtamista voisi hyödyntää paremmin päätöksentekoon ja matkalla kohti yrityksenne dataohjautuvaa liiketoimintaa.

Tiedolla johtaminen mielletään helposti pelkäksi datan keräämiseksi ja raporttien koostamiseksi. Tuloksellinen tiedolla johtaminen kuitenkin edellyttää, että tiedolla johtamista seuraa koko organisaation läpäisevä tiedolla toimiminen.

AVAA OPAS >>>

Starian asiantuntija tekstin takana:

Lauri Vornanen on tavoiteorientoitunut myynnin tekijä, satunnainen aktiivikuntoilija ja perheenisä, joka omaa laajat ammatilliset verkostot. Vornasella on kokemusta BI- ja Planning- sekä ERP-ohjelmistojen käyttöönotoista erityisesti kasvuyritysten tarpeisiin. Tutustu myös muihin asiantuntijoihimme.

Lauri Vornanen

Lauri Vornanen

Senior Sales Executive

lauri.vornanen@staria.com

+358 40 770 9219

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
HR

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

tiedolla johtaminen
ERP
Crm

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia