Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Parempi Sprint Planning? – Aloita kissavideoista!

BloggausTyöurani alkutaipaleelta on jäänyt mieleen hetki, kun työskentelin Nokian digipalveluissa, ja olimme markkinointi-ihmisten kanssa ideoimassa, millaisia taustakuvia voisi kännykkään myydä. Markkinoinnin ihmiset olivat ihan että “Animal babies!” “Joo!!!” “Ooh!!” “Ne on niin ihania!” Minä puolestaan olin vähän ihmeissäni siitä, että mikä niissä eläinvauvoissa nyt on niin ihmeellistä.


Silloin olin vähän vajaa kolmekymppinen, enkä välittänyt muusta kuin autoista, golfista ja vempaimista. Nyt näin jo kypsemmällä iällä (reilu nelikymppinen) voi tunnustaa, että onhan ne eläinpienokaiset aika hellyttäviä. Varsinkin kissanpennut.


Aasinsilta (onpas tämä nyt eläimellistä) agileen

Miksi aloitin kertomalla kissanpennuista? No koska kissat ja kissavideot ovat vaan suosikkiesimerkkini siitä, miten tiimin pitäisi toimintaa suunnitellessaan muistaa kaksi asiaa. Ensimmäinen niistä on se, että työpäivään kannattaa koettaa mahduttaa monia pieniä positiivisia hetkiä – joillekin ne voivat olla kissavideoita, toisille jotain muuta. Pienet positiiviset tujaukset päivän mittaan pitävät hymyn herkässä ja aivot virkeinä. Erityisen tärkeää tällainen positiivisilla ajatuksilla “alustus” on ennen hetkiä, missä pitäisi pystyä luovaan ajatteluun ja näkemään mahdollisuuksia. Tällaisia voivat olla kokoukset tai ongelmanratkaisusessiot, tai vaikkapa retrospektiivit tai design-kokoukset.


Kiire ei paranna laatua

Toiseksi: tiimin jäsenten, mutta myös Product Ownerin, Scrum Masterin ja tuotekehitysjohdon pitäisi muistaa, että hyvää laatua ei synny ylilataamalla tekeminen, esimerkiksi sprintit. Ihmisille pitää antaa tilaa myös hengittää. Jos vertaa laatua joka syntyy, kun tiimin työtaakka on 120 %, tai laatua joka syntyy esimerkiksi 90% työtaakalla, veikkaan että ero on suuri. Toisessa tapauksessa tuntuu painolastina se tekemättömien töiden lista, kun taas toisessa voi keskittyä paremmin käsillä olevaan asiaan. Verratkaa vaikka Project Binkyä vs. BIFB 240ZM5 buildiin (jep, olen yhä autoistakin kiinnostunut).

Eli tätä tarkoitin kissavideoilla ja niiden laittamisella sprint backlogille ensimmäisenä. Jos on tarkoituksena tehdä todella hyvää jälkeä, niin on todella tärkeää, että sprinttiä ei ladata ylitäyteen! Aloita siis sillä, että otat tavoitteeksi ladata vaikka 90% velocitystä tällaiseen sprinttiin.


Täyttöaste tavoitteen mukaisesti

Tämä nyt ei tarkoita sitä, etteikö olisi joskus järkevämpää tähdätä toiseen tavoiteeseen: nopeuteen. Joskus on todellakin tärkeää saada jotain tehtyä nopeasti, ja “good enough” tai “It’ll be fine” -laatu riittää. Tämä voi olla vaikka tilanteessa, jossa tehdään prototyyppiä tai MVP:tä johonkin asiakastestiin tai demoon, ja tarkoitus on mahdollisimman nopeasti selvittää asiakastarpeita, jotta voidaan sitten rakentaa se oikea ja lopullinen tuote.

Tämän blogin sanomana on siis sinulle Product Owner, Scrum Master tai R&D -manager – mieti, mitä lähdet tiimiltä pyytämään. Haluatko nopeaa toimitusta? Sitten on okei ladata sprintti täyteen. Vai haluatko todella hyvää laatua? Silloin voisi olla hauska kokeilla joskus sitä, että tietoisesti jätetään tiimille tilaa hengittää sprinttiin. Ei painosteta. Eli ladataan sprinttiin ne kissavideot ensin!

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

sprint planning
positiivisuus

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia