Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelintila datakeskuksesta - colocation osana IT-strategiaa

BloggausLaitetilapalvelu, tunnetaan myös colocation-palvelun nimellä, on palvelu, jossa datakeskusoperaattori tarjoaa asiakkaidensa palvelimille ja muille laitteille tilan omasta konesalistaan. Palvelumaksu kattaa tavallisimmin laitetilan, sähkön, jäähdytyksen sekä tietoliikenneyhteydet.

MIKSI COLOCATION ON HYVÄ OTTAA MUKAAN KASVAVAN YRITYKSEN IT-STRATEGIAAN?

  • Liiketoimintasi on hyvässä vireessä, dataa kertyy ja käytössänne on omat palvelimet? Hyvä, tässä tilanteessa on useita syitä pohtia laitetilojen ulkoistamista ja colocation-palvelua. Data tarvitsee arvoisensa ympäristön ja palvelimet turvallisen kodin. Räkkikaapin paikka ole siivouskomerossa.
  • Konesaliksi ei käy mikä tahansa vapaa tila. Konesali on suunniteltu palvelimien tarpeisiin, ja sen rakentaminen jäähdytyksineen on hyvin kallista. Vältät käyttöomaisuusinvestoinnit ostamalla palvelua.
  • Datakeskuksissa turvallisuus on korkealla tasolla: Herman IT: datakeskuksessa käytössä ovat ISO27001-sertifioidut käytänteet ja riskinhallinta. Tiloissa on jatkuva valvonta niin turvallisuuden kuin olosuhteidenkin osalta. Automaattinen argon-kaasulla toimiva sammutusjärjestelmä varmistaa paloturvallisuuden ja varavoimajärjestelmät takaavat sähkön katkottomuuden.
  • Omissa tiloissa seinät käyvät ahtaiksi, mutta laitetilapalvelu skaalautuu ylös- tai alaspäin – asiakkaan tarpeen mukaan joustaen. Ei turhia kustannuksia, ei pullonkauloja.
  • Yritysten omat, sisäiset konesalit ovat herkkiä käyttökatkoksille. Jos sellaiseen kuitenkin päädytään, on tietojen turvaamiseksi järkevää hankkia varmuuskopiointijärjestelmä ulkoistettuun colocation-konesaliin. Tai hoitaa varmuuskopiointi turvalliseen yksityiseen pilveen.

MITÄ PALVELU MAKSAA JA MITÄ TULISI HUOMIOIDA ENNEN PÄÄTÖSTÄ COLOCATION-PALVELUN HANKINNASTA?

Colocation-palvelun hinta muodostuu tilasta ja virran kulutuksesta (kWh). Palvelinten tarvitseman sähkön lisäksi esimerkiksi konesalin valaistus ja jäähdytys kuluttavat sähköä. Colocation-palvelun hinnoittelussa on tavallisesti huomioitu palvelinten kuluttaman sähkön lisäksi muu palveluntuottamisesta aiheutuva sähkönkulutus. Energiatehokkaassa konesalissa muun kuin palvelinten vaatiman sähkön osuus laskulla on matalampi, sillä esimerkiksi konesalin jäähdyttämiseen kuluu vähemmän sähköä. Virrankäytön tehokkuus (PUE) on arvo, joka ilmaisee konesalin energiatehokkuuden; arvot lähellä 1 ovat energiatehokkaita ja arvot yli 2-3 vastaavasti eivät. Kustannustehokasta laitetilaa etsivän kannattaa siis suunnata katseensa ehdokaskonesalin PUE-arvoon.

Ekotehokkuus ja energiatehokkuus kulkevat rinnakkain. Se kannattaa muistaa, kun pohdit liiketoiminnasta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen leikkaamista.

Pinterest
Herman IT Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Herman IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
It-infrapalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Herman IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Herman IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Herman IT - Muita referenssejä

Herman IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia