Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onnistunut kansainvälistyminen – kuinka välttää karikot?

BloggausLiiketoiminnan kasvu ja onnistunut kansainvälistyminen ovat taitekohtia, jolloin taloustoimintojen täytyy toimia jouhevasti. Jos taloushallinto ei pysty tuottamaan uutta, arvokasta informaatiota esimerkiksi eri analyysien muodossa, se voi jarruttaa yrityksen liiketoiminnan kasvua. Noina kiivaan kasvun hetkinä taloushallinnolle ei välttämättä liikene lisäresursseja tarvittavaan kehittämiseen. Silloin talouspalvelukumppani on ratkaisevan tärkeä ja arvokas

Kumppania ei kuitenkaan auta lähteä etsimään, kun kasvu on jo aivan oven takana. Ulkoistus ja kumppanuus kannattaa vakiinnuttaa aiemmin, ja jo kumppanin valinnassa on hyvä huomioida palvelun skaalautuminen liiketoiminnan kasvaessa. Kuinka tunnistaa kansainvälistymisen ja volyymin kasvun riskipaikat ja varautua niihin jo etukäteen taloushallinnon asiantuntijakumppanin avulla? Miten tunnistaa kumppani, jonka kanssa kasvun tuomat haasteet saadaan ratkaistua ja muuttuvat tilanteet ratkottua?

Kansainvälistyminen on iso virstanpylväs, joka vaatii taloustoiminnoilta paljon

Kun yritys kansainvälistyy ja muuttuu monikansalliseksi konserniksi, toiminta kasvaa kerralla paljon. Muutos ei välttämättä aina suju vaikeuksitta. Olemme aiemmin julkaisseet artikkelin kansainvälistyvän yrityksen neljästä yleisestä kompastuskivestä. Nämä kompastuskivet ovat:

 1. Kommunikaatiohaasteet eri maiden kumppanien kanssa
 2. Prosessien eritahtisuus
 3. Hidas ja vaihtelevalaatuinen raportointi
 4. Maakohtaisten poikkeavuuksien hallitseminen.

Jotta näiltä kompastuskiviltä vältyttäisiin, on tärkeää, että jokaisen maan kaikki talous- ja palkkahallinnon palvelut maahan voi saada yhden kumppanin kautta. Kansainvälinen talouspalvelukumppani auttaa ratkaisemaan kansainvälistymiseen liittyvät haasteet käyttäen tukenaan kunkin maan kumppaniverkostoa. Kumppanin kanssa voi myös koordinoida kehitystä ja sopia muutoksista vaivattomasti.

Kun yritys ulkoistaa kaikkien maiden taloushallinnon yhdelle kumppanille, helpottuu ennen kaikkea kumppanien hallinta. Todellisen haasteen tuo käytäntöjen ja lainsäädännön eroavaisuuksien hallitseminen sekä kumppaniverkoston koordinointi silloin, kun toimintaa on useissa maissa. Keskitetyn kumppanin ansiosta yritys saa paremmin ja nopeammin kokonaiskuvan koko liiketoiminnasta. Jo pelkästään paikallisten kumppanien etsiminen kohdemaasta on työlästä, joten yritys säästyy paljolta, jos useiden palveluntarjoajien sijasta hyödyntää vain yhtä kumppania, joka selvittää kansainvälisen viranomaisviidakon heidän puolestaan.

Talouspalvelukumppani tuo tukea myös ennen kansainvälistymistä

Talouspalveluiden ulkoistaminen auttaa yritystä vähentämään mm. henkilöstöriskejä ja tehostamaan prosesseja. Kasvun kiivaimmassa vaiheessa tai sesonkipiikin keskellä yhteistyön tehokas aloitus on kuitenkin haastavaa. Siksi yrityksen kannattaa ennakoida liiketoiminnan isot harppaukset.

Jos yritys tietää, että lähivuosina on tarkoitus kasvaa ja laajentaa toimintaa ulkomaille, niin tuolloin avainasemassa on skaalautuva kumppanuusmalli.

Pienessä mittakaavassa manuaaliset prosessit ovat vielä hallittavissa, mutta yrityksen kasvaessa niiden ylläpitäminen vaatii lisää resursseja. Manuaalinen työ on aina hidasta ja resursseja vievää verrattuna automatisoituihin prosesseihin.

VARAA ILMAINEN TALOUSHALLINNON KONSULTOINTI >>>

Näin tunnistat hyvän ja asiantuntevan kumppanin

Mistä tunnistaa kumppanin, joka ottaa yrityksen taloustoiminnot haltuun sujuvasti ja pitää pallot kädessään myös yrityksen kansainvälistyessä? Tässä tärkeimmät asiantuntevan kumppanin piirteet:

 • Palvelu- ja hinnoittelumallin täytyy olla skaalautuva, jotta kannattavuus säilyy.
 • Työvaiheiden automatisointi on osa jatkuvaa kehitystyötä, jotta talouden prosessit kehittyvät modernin maailman mukana.
 • Yrityksellä on kumppaniverkosto ja valmiit tukimallit kansainvälistyvälle ja kasvavalle yritykselle.

Suomessa taloushallinnon kumppaniehdokkaita on paljon ja kenties läheisimmästä naapurimaastamme Ruotsista vastaava palveluntarjoaja löytyy melko helposti, mutta kansainvälisen kumppanin etsiminen kauempaa ja useista maista samanaikaisesti on haastavaa.

Jos juuri kansainvälistyminen on seuraava iso askel, selvitä, mikä nykyisen kumppanin ehdotus on toiminnalle muissa maissa. Miten luvut tuodaan yhteen? Miten saadaan kokonaiskuva ja saadaan kontrollipisteet ulkomaisten yksiköiden lukujen luotettavuuteen?

Kumppanin osaaminen on ratkaisevaa

Kun liiketoiminnassa tapahtuu isoja muutoksia, saatetaan resurssit kohdentaa esimerkiksi asiakaspalveluun, tuotekehitykseen tai muualle suoraa lisäarvoa tuottaviin yksiköihin. Taloustoimintoja ei kuitenkaan kannata laiminlyödä. Silloin turvallisin ja helpoin tapa taata vakaat ja laadukkaat taloustoiminnot, on valita talouspalveluiden ulkoistusmalli.

Millainen talouspalveluiden kumppanimalli vastaa tarpeisiinne nyt ja tulevaisuudessa? On tärkeää, että kumppani tarjoaa oman alansa uusimmat innovaatiot asiakkaalle, esimerkiksi ohjelmistorobotiikka- ja tekoälyratkaisut sekä nykyaikaiset järjestelmät. Me Starialla olemme ylpeitä siitä, että palvelukokonaisuutemme palvelee eri maiden tarpeita keskitetysti ja lokalisoidusti. Yrityksen arkea ja muutostilannetta hallitsemme takaamalla yhtenäiset kirjauskäytännöt ja yhtenäisen palvelumallin.

Starian huippuosaaminen taloushallinnossa ja kansainvälistymisessä yhdistyvät Staria Global Accounting -palvelukokonaisuuteen. Palvelukonsepti tarjoaa uuden ja helpon tavan hoitaa tytäryhtiöitä ympäri maailmaa saman palvelukumppanin ja asiakaskohtaisen tiimin kautta. Kansainvälisen palvelun voi yhdistää saumattomasti myös muihin yrityksen kasvua helpottaviin ratkaisuihimme, erityisesti NetSuite-liiketoiminta-alustaan.

Haluatko lisätietoja? Tutustu maksuttomaan oppaaseen

Staria-talousjohtajan-tietopaketti

Kansainvälistyminen on monivaiheinen kokonaisuus, jonka suunnittelu etukäteen varmistaa parhaan lopputuloksen. Olemme laatineet maksuttoman oppaan, josta saat kattavan infopaketin kansainvälistymissuunnitelmasi laadintaan. Oppaassa kerromme:

 • Miten kansainvälistyminen muuttaa taloustiimin toimintaa?
 • Millaisia uusia rekisteröinti- ja raportointivelvoitteita kirjanpidossa on huomioitava?
 • Millaisia talousprosesseja on tärkeää kehittää kansainvälistymisen yhteydessä?
 • Miten kansainvälistyvän yrityksen taloustoiminnot kannattaa organisoida?
 • Miksi ulkoistaminen talouspalvelukumppanille on hyvä ratkaisu?
 • Mitä talouspalvelukumppanin valinnassa kannattaa huomioida?

Haluatko kuulla aiheesta lisää? Ota yhteyttä ja etsitään ratkaisut liiketoimintanne tarpeiden tukemiseksi.

Terhi Kilpeläinen

Terhi Kilpeläinen

Client Executive, International Financial Services

terhi.kilpelainen@staria.com

+ 358 40 827 5576

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistorobotiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Omat tagit

kansainvälinen liiketoiminta
Kansainväliset talouspalvelut
GlobalAccounting
kansainväliset toiminnot
Kansainvälistyminen
taloushallintoa palveluna
sähkonen taloushallinto

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia