logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Muutos mahdollisti globaalin laajennuksen

ReferenssiSuominen Corporation osti Euroopasta ja Yhdysvalloista useita tuotantopaikkoja tullakseen maailman johtavaksi kuitukankaiden valmistajaksi. Yhtiö pyysi Tietoa avukseen rakentamaan IT-järjestelmää, joka mahdollistaisi globaalin strategian toteuttamisen.


Suominen aloitti kuitukangastuotteiden nopeaan globaaliin laajentamiseen tähtäävän strategiansa ostamalla useita tehtaita ympäri maailmaa. Uuden IT-järjestelmän käyttöönotolle ei jäänyt paljon aikaa, joten Suominen kääntyi Tiedon puoleen. Uudet tehtaat piti integroida toimintaan nopeasti ilman merkittäviä tuotantohäiriöitä. Kyseessä oli suuren mittakaavan muutos, joka piti käytännössä aloittaa lähes alusta.

Rajallinen siirtymäaika 

Kuitukankaat tuotetaan eloperäisistä ja keinotekoisista kuiduista. Niistä valmistetaan jokapäiväisiä tuotteita, kuten pyyhintätuotteita ja terveydenhoitotuotteita. Vuonna 2011 Suomisella oli tähän tarkoitukseen käytössään vain yksi tehdas. Vielä samana vuonna yritys osti kolme tehdasta Yhdysvalloista ja kolme Euroopasta. Näiden lisäksi yritys hankki tehtaan Brasiliasta kuitupohjaisia materiaaleja valmistavalta markkinajohtajalta, Ahlstromilta.

Kun Tieto ryhtyi muutokseen, Suomisen IT-organisaatio koostui tehtaiden paikallisesta IT-henkilöstöstä. Ahlstromin viestintäratkaisut sekä ERP- ja muut tekniset järjestelmät olivat käytettävissä vain siirtymävaiheen ajan.

Kriittiset vaiheet

Ensimmäinen kriittinen vaihe oli tehtaiden henkilökunnan integrointi Suomisen viestintäjärjestelmään. Tieto kokosi resurssinsa korvatakseen Ahlstromin käyttämät Microsoftin Lync- ja Exchange-ohjelmistot Tiedon valvomalla palveluna myytävällä ohjelmistolla. Siirtymä vaikutti 600 käyttäjään, ja ensimmäisen tilauksen ja toimituksen välinen aika oli vain kuusi viikkoa. Samalla Tieto rakensi SharePoint-pohjaisen intranetin.

Toinen kriittinen vaihe oli ERP-järjestelmä. Järjestelmän avulla käsitellään muun muassa tuotantosuunnitelmia, tilauksia ja laskutusta. Yhdessä Suomisen uuden tieto- ja viestintäteknologiaorganisaation (ICT) kanssa Tieto rakensi Active Directory ‑hakemistopalvelun sekä muotoili Suomisen logistiikkaa käsittelevän ERP-järjestelmän Ahlstromin järjestelmän pohjalta. Muutosprosessi aiheutti erittäin vähän häiriöitä.

Uudet tehtaat ja muutos globalisoivat Suomisen tuotantoa sekä kasvattivat merkittävästi sen liiketoimintaa. 

Suosittelija:

"Tiedolla oli selkeästi odotuksiamme vastaava kyky, henkilöstönhallinta ja resurssit. Näimme heidän ammattitaitonsa erityisesti ERP-järjestelmän ja logistiikan yhteydessä sekä tilanteessa, jossa yhden tehtaan toiminnot piti jakaa kahden itsenäisen yhtiön käyttöön."

Tietohallintojohtaja Timo Rautakorpi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Suominen Corporation

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Omat tagit

Intranet

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia