Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Muuta tiimi mollista duuriin! Tiimin positiivisuus -muistilista!

BloggausOlen jo aikaisemmissa blogeissani puhunut positiivisuuden puolesta. Positiivisuus saa ihmiset paremmin näkemään mahdollisuuksia, ja he pystyvät luovempiin ratkaisuihin ja saavat lisää rohkeutta kokeilla asioita. Epäonnistumisen pelko laimenee, jos ihmisten perusote arjessa on positiivinen. Positiivinen tiimi saa parempia tuloksia aikaan verrattuna tiimiin, jonka ote on pelolla johdettu tai negatiivinen.Meitä on moneksi – auta Pekka Peruspessimistiä

Kaikilta positiivisuus ei tietenkään tule ihan luonnostaan. Meissä on erilaisia ihmisiä: toiset ovat syntyneet positiivisemmalla elämänkatsomuksella kuin toiset. Aito positiivisuus on voimavara, joka syntyy sisältä – päälleliimattua positiivisuutta voivat kaikki halutessaan ilmentää, mutta sen vaikutus lopahtaa nopeasti. Johtajat, tiiminvetäjät ja tiimissä muuten seniorimmat henkilöt ovatkin avainasemassa tiimin ilmapiirin muodostamisessa. Pienillä asioilla voi vaikuttaa siihen, miten positiivinen tiimihenki muodostuu.


Ei voi olla kivaa, jos sattuu

Kaikkein tärkein asia, joka mahdollistaa positiivisen tiimin on se, että tuska ensin tunnistetaan ja tunnustetaan. Sen jälkeen asiaan voi puuttua. Tuska voidaan sittemmin poistaa tai mahdollistaa kanava, jossa sitä voidaan käsitellä. Piilossa olevat tuskan aiheuttajat ovat pahinta, mitä voi olla. Tiimi ja sen jäsenet eivät oikein voi olla positiivisia, jos heihin sattuu

Johtajalla on tässä muutamia keinoja:

1. Säännölliset retrospektiivit. Tässä pitäisi pitää huolta siitä, että kaikilla on kanava tuoda ongelmiaan esiin, ja asioille oikeasti tehdään jotain. Eli valitaan retroista yksi tai kaksi todellista toimenpidettä, jotka sitten myös toteutetaan.

2. Kuunteleminen. Johtajan pitäisi olla utelias sen suhteen, miten tiimillä menee ja kuunnella, jos jotain tuskallista on ihmisten mielissä – ja sitten oikeasti tehdä asialle jotain.

3. Olla lähellä tiimiä. Pidä toimiston ovi avoimena – aina voi tulla juttelemaan mistä vaan, mikä painaa mieltä.


Pienet asiat luovat mukavan ilmapiirin

Kun tuskan aiheet on edellä olevilla tavoilla poistettu, ei vielä olla selvillä vesillä. Tuskan poistaminen voi tuntua positiivisuudelta, mutta ei oikeasti ole sitä. Positiivisuuteen vaaditaan vielä lisää!

Miten tiimin virettä voisi muuttaa positiivisemmaksi? Positiivisuus ei voi tulla vain pakonomaisista “nyt juhlitaan, tai itketään tai juhlitaan” -tilaisuuksista. Itse olen oman kokemukseni pohjalta sitä mieltä, että positiivisuus syntyy pienistä jokapäiväisistä jutuista. Jos tiimissä tietoisesti pyritään siihen, että kommunikaatio on positiivissävytteistä (jokaisen asian voi sanoa hyväntuulisesti tai grumpy cat -meinigillä) se on yksi osatekijä. Tässä onkin lista asioista, mitä minun mielestäni voi kokeilla:

1. Taivuta tiimi ymmärtämään positiivissävytteinen kommunikaatio
2. Juhli pieniä onnistumisia: mitkä olivat hyviä tuloksia tänään, mitkä olivat hyviä tuloksia viime viikolla?
3. Pienet onnelliset hetket tai tauot päivän mittaan ovat sallittuja, jopa pakollisia. Välttäkää uutisten lukemista päivän mittaan.
4. Toimistolla on hyvä olla jokin taukopaikka, jossa voi pelata peliä yhdessä (esim. pöytäjalkapallo, tikkataulu jne).
5. Säännölliset yhteiset “pois toimistolta” -hetket. On se sitten team building, off-site -lounas tai töiden jälkeen oluselle joskus.
6. Opi ja opeta jatkuvan palautteen kulttuuri: tervehdi, kiitä, kehitä, haasta, moikkaa.


Muista duurisävel kaikessa – positiivisuudesta on helppo pudota pois, jos antaa apatialle vallan

Pienet asiat vaikuttavat – muuta molli duuriksi niiden avulla! Kuuntelepa tästä Nirvanaa duurissa ja vaikutu! Mutta sama toimii myös toisinpäin – pienet asiat voivat tuhota positiivisuuden nopeasti. Kuuntele siis tiimiäsi ja oppikaa yhdessä tunnistamaan ja korjaamaan tuskallisia asioita. Ne eivät lopu koskaan, joten säännölliset tavat retrota ja parantaa ovat todella tärkeitä. Sitten voitte alkaa pitää hauskaa töissä! Hauskaa työpäivää!

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

positiivisuus
hyvä tiimi

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia