logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Muksunetti tukee lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa Kuopiossa

ReferenssiUusi varhaiskasvatuslaki edellyttää, että jokaiselle päivähoidossa olevalle lapselle luodaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma. Kuopiossa yksilölliset lapsen kasvua ja kehitystä tukevat suunnitelmat ovat jo keskeinen osa päivähoidon arkea ja yhteistyötä vanhempien kanssa. Kodin ja päivähoidon yhteisenä työkaluna toimii Muksunetti.

”Meillä Muksunetti on yhtä kuin varhaiskasvatussuunnitelma. Se on koko ajan muuttuva dokumentti, joka elää lapsen rinnalla”, aluevastaava, päiväkodin johtaja Maarit Reinikka kertoo. 

Varhaiskasvatussuunnitelmassa kuuluu ennen kaikkea lapsen ääni: konkreettiset havainnot lapsen persoonasta ja arjesta sekä hänen omat ajatuksensa ja kiinnostuksen kohteensa. Rinnalla kulkee vanhempien toiveet lapsen kasvatuksesta. Suunnitelman täydentää päivähoidon kasvattajien pedagoginen osaaminen ja lapsen kehityksen tuntemus. Suunnitelmaan kirjataan yhdessä vanhempien kanssa lapsen hoitoon, kasvatukseen ja opetukseen liittyvät vaiheet.

”Tärkeintä on kirjata aitoja havaintoja, ei tulkintoja, lapsen eri ikäkausilta. Perheille tämä on tärkeä juttu - yhdessä dokumentissa näkyy lapsen kasvukaari”, Reinikka kuvailee.

Ryhmässä yksilönä

Maarit Reinikka korostaa suunnitelmien merkitystä myös pedagogisen johtamisen näkökulmasta. Ryhmistä saatavat yhteenvedot ohjaavat päivähoidon suunnittelua.

”Muksunetin tarjoama yhteenveto ryhmän varhaiskasvatussuunnitelmista on loistava ominaisuus. Pystymme selkeästi keskittymään ryhmän toiminnassa suunnitelmista nouseviin havaintoihin, vaikkapa lisäämään liikuntaharjoituksia”, Reinikka kertoo.

Kuopion päiväkodeissa yksi dokumentti palvelee kaikkia lapsia. Muksunettiin tallennettu varhaiskasvatussuunnitelma kattaa myös varhaisen tuen suunnitelman ja esikoulun oppimissuunnitelman. Jatkossa Muksunettiin kirjataan myös kaikki lapsen hoitoa koskevat luvat, tiedonsiirrot esiopetukseen sekä lapsikuvaukset neuvolaan ja puheterapiaan.

Tietoturvallinen kasvunkaari

Reinikka välittää päiväkodin henkilökunnan tunnelmia Muksunetista työkaluna.

”Oikeasti tietoturvallinen, tiedot eivät katoa eikä tietoa tarvitse erikseen etsiä, helpottaa työn tekemistä eikä päällekkäisiä kirjauksia tarvitse tehdä. Tekstin muokattavuutta pidetään loistavana ominaisuutena. Asiat tulevat ilmaistua selkeästi”, Maarit Reinikka luettelee.

Suosittelija:

Oikeasti tietoturvallinen, tiedot eivät katoa eikä tietoa tarvitse erikseen etsiä, helpottaa työn tekemistä eikä päällekkäisiä kirjauksia tarvitse tehdä. Tekstin muokattavuutta pidetään loistavana ominaisuutena. Asiat tulevat ilmaistua selkeästi.

Maarit Reinikka, päiväkodin johtaja, aluevastaava

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Kuopion kaupunki

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Viestintä

Omat tagit

Muksunetti
varhaiskasvatus

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia