Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Moduuleihin perustuva ratkaisu helpottaa järjestelmäsiirtoa

ReferenssiBillerud siirsi kaksi hankkimaansa paperikonetta osaksi liiketoimintaansa. Moduuleihin perustuvan TIPS-ratkaisunsa ansiosta Tieto pystyi leikkaamaan toteutusajasta kaksi kolmasosaa.


Aika oli kaikki kaikessa, kun Billerud osti saman alan toimijalta UPM:ltä kaksi paperikonetta, jotka oli pikaisesti saatava osaksi Billerudin liiketoimintaa. Tieto ratkaisi ongelman hyödyntämällä moduuleihin perustuvaa TIPS (Tieto Integrated Paper Solution) -ratkaisuaan. Sen ansiosta Billerud pystyi pienentämään kustannuksia ja noudattamaan EU:n sääntöjä, ja aloittamaan tuotantokäytön neljässä kuukaudessa.

Vuonna 2012 tapahtunut hankinta asetti ruotsalaisen pakkausmateriaalien valmistajan ahtaalle ajankäytön suhteen. EU:n kilpailuviranomaiset olivat hyväksyneet kaupan vain sillä ehdolla, että koneet – jotka pysyisivät edellisen omistajansa tehtailla Suomessa – eriytettäisiin UPM:stä ja integroitaisiin Billerudin järjestelmiin tiukan määräajan kuluessa. Samalla kustannukset kasvaisivat päivä päivältä, sillä UPM:n oli käytettävä koneita Billerudin puolesta.

Säästääkseen kustannuksissa ja pystyäkseen noudattamaan EU:n asettamaa määräaikaa, Billerud eli nykyinen BillerudKorsnäs pyysi Tietoa kehittämään ratkaisun, jonka avulla tavanomaisesta toteutusajasta voitaisiin leikata jopa kaksi kolmasosaa.

”Tiesimme, että Tieto pystyisi saavuttamaan asettamamme tavoitteen, ja tämän he todistivatkin”, kertoo Roger Lahti, IT-Manager, BillerudKorsnäs Mill Systems.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Koska paperikoneita käytettiin jo entuudestaan Tiedon kehittämissä tuotantojärjestelmissä, tavoitteena oli vaihtaa omistajaa hyödyntämällä mahdollisimman pitkälle olemassa olevia ratkaisuja. Tämä tehtiin vaihtamalla, lisäämällä ja muokkaamalla ohjelmamoduuleja TIPS-ratkaisun avulla.

”Konsultit olivat erittäin päteviä, ja heillä oli hyvä käsitys siitä, mitä pitäisi tehdä ja miten”, Lahti sanoo viitaten Tiedon tiimin kokemukseen ja toimialatuntemukseen.

Sen lisäksi, että käytössä olleen järjestelmän hyödyntäminen säästi aikaa ja rahaa, ratkaisun ansiosta tehtaan henkilöstö saattoi jatkaa työskentelyä työkaluilla, jotka olivat heille entuudestaan tuttuja.

Siirtämisprosessin lisäksi Tieto asensi Billerudin ja UPM:n kesken jaettuun pakkauslinjastoon tehdasjärjestelmän, joka tunnistaa ja erottelee tehokkaasti yhtiöiden tuotteet.

Lokakuun puolivälissä vuonna 2012 koneet olivat valmiina käynnistystä varten täsmälleen Billerudin asettamassa aikataulussa.

”Olimme valmiit aloittamaan tuotantokäytön suunniteltuna päivänä, mikä oli suuri helpotus”, Lahti toteaa.


HAASTE

• Kustannukset ja EU:n integrointisäännöt sanelivat tiukan aikataulun.
• UPM:n ja Billerudin tuotteet oli eroteltava yhteisissä toiminnoissa.
• Billerud halusi käyttää koneita etäyhteyden kautta.

RATKAISU

• Koneiden tuotanto siirrettiin käytössä olevaa järjestelmää hyödyntämällä.
• Tärkeimmät palvelimet siirrettiin Ruotsiin.
• Pakkauslinjastoon kehitettiin ja asennettiin järjestelmä, joka erottelee UPM:n kanssa yhteisten toimintojen tehtävät.

TULOKSET

• Integrointi ja tuotannon käynnistys aikataulussa
• Pienentyneet vuokra- ja henkilöstökulut
• Asiakkaan tarpeisiin sovitetut tuotantojärjestelmät
• Koneiden etäkäyttö

BILLERUDKORSNÄS

BillerudKorsnäs on maailmanlaajuisesti johtava kestävien ensikuitupohjaisten pakkausmateriaalien valmistaja, jonka pääkonttori on Tukholmassa. Billerudin ja Korsnäsin fuusiosta vuonna 2012 syntyneellä yhtiöllä on noin 4 400 työntekijää 13 maassa.

Suosittelija:

”Tiesimme, että Tieto pystyisi saavuttamaan asettamamme tavoitteen, ja tämän he todistivatkin.”

Roger Lahti, IT-Manager, BillerudKorsnäs Mill Systems.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: BillerudKorsnäs

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia