Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Moderni hirsitalotehdas hyödyntää sisäpaikannusta tuotannon automaattiseen mittaukseen ja tehokkuuden parantamiseen.

ReferenssiPyhännällä sijaitsevassa Salvoksen modernilla hirsirakennustehtaalla hyödynnetään sisätilapaikannusta moniin eri tarpeisiin. Salvoksella Iiwarin järjestelmä on nimenomaan tuotannon tehokkuuden parantamiseen tarkoitettu mittausjärjestelmä. Sillä mitataan tuotannon läpimenoaikaa ja paikannetaan kadonneita työkaluja tehokkaasti säästäen työaikaa.

Videolla toimitusjohtaja Jeremias Koskelo kertoo kokemuksistaan Iiwarin sisätilapaikannuksesta.

Salvoksen syntytarina on mielenkiintoinen

Salvoksen liikeidea kehittyi nykyiseen muotoonsa alun perin rakennusliikkeen sosiaalisesta vastuunkannosta. Peruuntuneen työmaan tilalle Eino Koskelo keksi tuoda oman mökkikehikkonsa halliin sisään tehdäkseen siitä pihasaunoja, jotta sai työntekijänsä työllistettyä. Tästä ensimmäisestä hirsikehikosta he valmistivat 3 pihasaunaa, 2 leikkimökkiä ja 2 koirankoppia. Siinä samalla Eino suunnitteli, minkälainen tuote on hallissa hyvä rakentaa, miten sen saa helposti kuljetettua asiakkaalle ja mitä rakennusmääräyksiä prosessiin liittyy.

Tästä sosiaalisesta vastuunkannosta syntyi koko idea siitä, että hirsirakennuksia voidaan rakentaa säältä suojassa tehtaan sisätiloissa ja toimittaa valmiina asiakkaille.

Salvos tänään

Nykyään Salvos on vakavarainen kotimainen perheyritys, jossa on sitoutunut, kehityshaluinen henkilökunta. Modernit järjestelmät otetaan sujuvasti käyttöön, koska nähdään, miten digitalisaatio helpottaa työntekemisen arkea.

Työntekijät ovat sitoutuneita myös yhteisesti asetettuihin tavoitteisiin, jotka on mahdollista saavuttaa mittaamalla esimerkiksi tuotannon läpimenoaikaa, tai kuinka paljon työaikaa menee kuhunkin tuotantovaiheeseen. Nämä tiedot saadaan Iiwarin paikannusjärjestelmän avulla automaattisesti ja kohdekohtaisesti.

Kehitystä on mahdotonta tehdä ilman mittaamista ja asetettuja tavoitteita, eikä asetettuja tavoitteita saada ilman mittausta.” – Jeremias Koskelo, CEO, Salvos

Mittaaminen hoituu automaattisesti, mutta tärkein vaihe on tiedon analysointi ja kehitystoimenpiteiden toimeenpano saadun tiedon mukaan. Kehitysyhteistyö Iiwarin kanssa jatkuu, koska kokemuksen karttuessa myös ideat paikannusteknologian hyödyntämisestä lisääntyvät Salvoksella.

Järjestelmän käyttöönotto asteittain

Ensimmäiseksi sisätilapaikannuksen avulla ratkottiin kadonneiden työkalujen turhaan etsimiseen käytetyn ajan vähentämistä.

Ongelma tehtaassa oli harvinaisempien, arvokkaiden työkalujen kanssa, koska niitä ei tehtaassa kovin montaa ole. Niitä käytettiin eri työpisteiden välillä ja helposti ne jäivät väärään paikkaan käytön jälkeen. Seuraavan työkalua tarvitsevan piti sitten käyttää aikaa etsimiseen. Kun tämä turha etsiminen toistuu päivästä toiseen, siitä kertyy vuositasolla aikamoinen määrä hukkaan heitettyä työaikaa, joka olisi voitu käyttää tuottavamminkin. Sen sijaan, että jokaiselle työpisteelle hankitaan oma kallis työkalu, Iiwarin järjestelmästä näkee puolen metrin tarkkuudella, yhdellä vilkaisulla tehdassalissa olevalta isolta näytöltä, missä haettava työkalu juuri nyt on.

Olemme kokeilleet kaikenlaisia kokeiluja alkaen työkalujen värittämisestä työpisteen värin mukaan. Välineet kuitenkin katosivat. Iiwari-järjestelmällä ongelma ratkesi kerralla ja kustannustehokkaasti.” – Jeremias Koskelo, CEO, Salvos

Työkalujen löytäminen herätti Salvoksen mielenkiinnon Iiwarin järjestelmään, koska mahdollisuus moderniin tuotannon mittaamiseen ja sitä kautta tehokkuuden kehittämiseen oli heti nähtävillä.

Ensisijaisesti Iiwarin järjestelmä onkin Salvoksella tuotannon tehokkuuden parantamiseen tarkoitettu mittausjärjestelmä.

Uuden teknologian tuominen hyvin perinteiseen suomalaiseen teollisuudenalaan on ollut Salvokselle helppo prosessi. Kaikkia tavoitteita ei pyritty heti saavuttamaan, vaan mitattavia asioita lähdettiin ratkomaan yksi kerrallaan. Työkalujen paikannuksesta kokonaisvaltaiseen tehtaan tehokkuuden mittaamiseen.

Iiwarin toimitus- ja asennusprosessi toimi todella hyvin. Toimintaa ja tuotetta on ollut mukava kehittää yhdessä Iiwarin kanssa. Iiwari on kuunnellut hyvin asiakkaiden tarpeita”. – Jeremias Koskelo, CEO, Salvos

Hedelmällisen yhteistyön tulevaisuus

Tästä eteenpäin Iiwari ja Salvos jatkavat kehitysyhteistyötä.

Iiwarilta on tulossa uusi, paljon kustannustehokkaampi ratkaisu, mikä tarkoittaa, että jatkamme yhteistyötä.” – Ville Kolehmainen, Iiwarin toimitusjohtaja

Suosittelija:

”Olemme kokeilleet kaikenlaisia kokeiluja alkaen työkalujen värittämisestä työpisteen värin mukaan. Välineet kuitenkin katosivat. Iiwari-järjestelmällä ongelma ratkesi kerralla ja kustannustehokkaasti. Samalla saavutimme mahdollisuuden mitata kokonaistyöaikaa eli vaiheiden kestoa. Nyt kun kehitämme toimintaamme, pystymme automaattisesti mittaamaan, ovatko muutokset menossa oikeaan vai ei. Toimintaa ja tuotetta on ollut mukava kehittää yhdessä Iiwarin kanssa. Iiwari on kuunnellut hyvin asiakkaiden tarpeita”.

Jeremias Koskelo

Pinterest
Referenssin infoboxi
Iiwari Tracking Solutions logo

Tiedot

Tilaaja: Salvos, hirsitalotehdas
Ajankohta: 2021 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ville Kolehmainen, CEO, +358 50 352 6458, ville.kolehmainen@iiwari.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Iiwari Tracking Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

uwb

Siirry yrityksen profiiliin Iiwari Tracking Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Iiwari Tracking Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Iiwari Tracking Solutions - Muita referenssejä

Iiwari Tracking Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia