Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiili taloushallinto - Tikon

ReferenssiAccountor-konserniin kuuluva Tikon Oy tarjoaa yli 35 vuoden kokemuksella kattavan sovellusperheen taloushallinnon ammattilaisille. Tikonin toiminta-ajatuksena on kehittää vaativille ammattilaisille tarkoitettuja tietojärjestelmiä, jotka mahdollistavat joustavan, monipuolisen ja tehokkaan talous- ja palkkahallinnon hoitamisen moderneja sähköisiä välineitä ja sähköistettyjä prosesseja hyödyntäen.

Asiakaskuntaan kuuluu yli 1100 eri toimialoilla toimivaa organisaatiota kuten suomalaisia keskisuuria yrityksiä, säätiöitä, yhdistyksiä ja oppilaitoksia sekä yli 700 tilitoimistoa, joiden joukkossa valtaosa Suomen suurimmista tilitoimistoista. Tikon Ohjelmistot on Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta, jolla hoidetaan yli 100.000 organisaation taloushallinto.

Tikon Oy työllistää 57 taloushallinnon ja ohjelmistokehityksen ammattilaista Espoossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 yli 10 M€.

Elämää taloushallinnon pyörteissä

Kukaan ei saa täällä paikkaa pysyvää, eikä mikään kestä ikuisesti. Ei varsinkaan, kun kyseessä on teknologiset ratkaisut. Tämän Tikon totesi, kun taloushallinnon sovellusperheen teknologian elinkaari oli yllättäen päättymässä. Haaste oli ratkaistava parin vuoden sisällä, ja näin 30 vuotta käytössä ollut kokonaisuus joutui remontin alle syksystä 2013 alkaen, kun Tikon halusi ottaa uusia teknologioita haltuun nopeutetulla aikataululla jatkokehittäessään sähköisiä työkaluja talous- ja palkkahallinnon käyttäjille. Kohderyhmänä oli erityisesti tilitoimistojen loppuasiakkaille tarjottavat palvelut, joilla loppuasiakkaat saataisiin entistä paremmin osaksi sähköisen taloushallinnon prosesseja. Uudistuksien eräs oleellinen haaste oli se, että työt oli luonnollisesti tehtävä tuotannon rinnalla.

Tien edessäin nään

Uuden arkkitehtuurin luomisessa yhteistyö ja Tikonin maailman ymmärtäminen oli kaiken A ja Å. Matkalla vaadittiin kestävyyttä eikä marssiväsymykselle ollut sijaa. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Sysart. Sysartin kanssa Tikon rakensi kehitystiimin, jonka kanssa päästiin nopeasti liikkeelle. Sysartin joustava toimintamalli helpotti asiakkaan elämää ja hankkeen ohjausta, sillä Sysart ei vaadi tarkkoja speksejä vaan tarkka sisältö iteroidaan yhdessä asiakkaan kanssa matkan varrella priorisoimalla jatkuvasti jäljellä olevia tarpeita ja kehitysideoita uudelleen.

Hyvä on hiihtäjä hiihdellä

Sysart suunnitteli pienistä osioista koostuvan uuden arkkitehtuurin, jossa vanhan järjestelmän hyvät osat uudelleenkäytettiin. Joustavan toimintamallin avulla vanhat toiminnallisuudet korvattiin uusilla sovitussa tärkeysjärjestyksessä.

Ensin evaluoitiin Tikonin tuotteet, ja kipupisteet nostettiin esiin. Tärkeimmäksi nousi NetTikontuoteperheen vanhentuva teknologiapohja (Silverlight), josta selain-tuki oli päättymässä. Sitten todettiin mobiili-optimoinnin puute (skaalautuvat käyttöliittymät), jota ilman ei nykymaailmassa pärjää. Evaluointien pohjalta käynnistettiin uudistusoperaatio, jossa korvattiin Silverlight-pohjaiset ratkaisut HTML5-pohjaisilla skaalautuvilla käyttöliittymillä. Työ saatiin maaliin loppuvuodesta 2016 / Työ saadaan maaliin alkuvuodesta 2017.

Summa summarum

Toteutunut toimintamalli mahdollisti hallitun siirtymisen uuteen teknologiaan sovitun aikataulun ja budjetin puitteissa. Lisäksi järjestelmän tuotteiden käytettävyyttä on kehitetty jatkuvasti ja iteratiivisesti paremmaksi koko hankkeen aikana, joten palveluiden parantaminen ja kehittäminen on nyt mahdollista. Uudet nykyaikaiset käyttöliittymäratkaisut pystytään hyödyntämään pitkälle tulevaisuuteen, ja joustavuutensa ansiosta muutoksien tekeminen on edullista ja nopeaa. Tikonin asema markkinoilla vahvistuu entisestään, kun tuoteperheiden aiemmat sekä täysin uudet ominaisuudet (kuten matkalasku-sovellus) vastaavat käyttäjien tarpeita.

Järeä, muttei kankea

”Yhteistyö Sysartin kanssa kehityshankkeen aikana ollut erittäin toimiva. Kanssakäyminen on ollut helppoa ja tarvittaessa Sysart on sopeutunut nopeisiinkin vaatimusten muutoksiin. Myös maantieteellinen läheisyys on auttanut luomaan käytännössä toimivan kehitystiimin”, toteaa Tikon Oy:n tuotehallinnasta vastaava johtaja Johnny Branders tyytyväisenä, ja jatkaa: ”Olemme erittäin tyytyväisiä Sysartiin yhteistyökumppanina ja siihen asiantuntemukseen, mitä he ovat meille pystyneet tarjoamaan. Myös asiakkailta saamamme käyttäjäkokemukset ovat olleet erinomaiset.”

Suosittelija:

Olemme erittäin tyytyväisiä Sysartiin yhteistyökumppanina ja siihen asiantuntemukseen, mitä he ovat meille pystyneet tarjoamaan. Myös asiakkailta saamamme käyttäjäkokemukset ovat olleet erinomaiset.

Johnny Branders, tuotehallinnan johtaja, Tikon

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sysart Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tikon Oy
Ajankohta: 2015 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Daniel Wellner, kehitysjohtaja, +358 440 241278

Lisätietoja

Yritysprofiili Sysart kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Webkehitys

Teknologia

Angular
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

responsiivinen

Siirry yrityksen profiiliin Sysart kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sysart - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sysart - Muita referenssejä

Sysart - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia