Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miltä datakatalogi näyttää käytännössä?

BloggausVahva tiedonhallinta on liiketoiminnan menestyksen kannalta A ja O, mutta peräti 60 prosenttia organisaatioiden datasta on tuntematonta ja jää kokonaan hyödyntämättä. Datan määrän raju kasvu on tehnyt tiedon hallitsemisesta uskomattoman monimutkaista.  Suurissa yrityksissä voidaan käsitellä jatkuvasti kymmeniä miljoonia datapisteitä, jotka voivat pitää sisällään satoja muuttujia – uuden datan virratessa sisään reaaliajassa.

 

Organisaatiot tarvitsevat järjestelmän, jonka kautta data on löydettävissä, kerättävissä, hallittavissa, järjestettävissä ja toimitettavissa yksinkertaisella tavalla. Monille yrityksille datakatalogit ovat tuo kaivattu avain tietojen saatavuuden parantamiseen. Datakatalogit voivat toimia datan löytämisen mahdollistavana infrastruktuurina, ja lisäksi niiden kautta saadaan helpommin selville datan alkuperä, käyttöoikeudet sekä käyttötavat.

 

Mikä on datakatalogi?

Datakatalogin idea on yksinkertainen. Kuvittele painettu tuoteluettelo, jota selaamalla voi löytää tuotetietoja, kuten hinnan, tuotekuvauksen ja tuotetunnuksen. Datakatalogi toimii suurilta osin samalla tavalla, mutta samalla se tuo mitattavissa olevaa liiketoimintatietoa yrityksen ja oleellisten sidosryhmien hyödynnettäväksi. 

 

Datakatalogit eivät ole uusi konsepti, mutta manuaalinen tietojen syöttö ja ylläpito tekivät sen varhaisimmista versioista vähemmän tehokkaita. Kun yritykset alkoivat automaatioteknologian kehittyessä hyödyntää automaattisia metatietojen hallintatyökaluja, tilanne parani. Nämä ratkaisut vaativat kuitenkin usein monimutkaisia ​​integraatioita, mikä hidasti datakatalogien laajaa käyttöönottoa. 

 

Nykyään tilanne on kuitenkin toinen. Alati kehittyvät teknologiset ratkaisut ovat tehneet datakatalogeista tehokkaamman liiketoimintatyökalun kuin koskaan aiemmin. Tietoaltaat ovat vähentäneet integrointien monimutkaisuutta kokoamalla tärkeän yritysdatan yhteen, helpommin hallittavaan arkistoon. Data-arkistot taas puhdistavat, lajittelevat ja luokittelevat tiedot, mikä luo perustan toimivalle tiedonhallinnalle. Tiedonhallinnan järkeistäminen tapahtuu integrointialustalla iPaaS-palveluna. Se tarjoaa tehokkaita ominaisuuksia, joilla tiedot saadaan valjastettua entistä paremmin liiketoiminnan hyödynnettäväksi.

Boomin kaltaiset iPaaS-ratkaisut integroivat kaiken tavalla, jossa data pysyy  suojattuna. Yritykset, jotka omaksuvat tämän strategian, hyötyvät datakatalogeista eniten.

Esimerkkejä tehokkaiden datakatalogien käyttötavoista 

Tietojen kerääminen organisaation eri ryhmille tuo mukanaan merkittäviä liiketoiminnallisia etuja. Datatoimintojen priorisointi johtaa parempaan tiedon saatavuuteen, mikä parantaa yrityksen ja sidosryhmien kykyä tehdä parempia päätöksiä. Muutamia käytännön esimerkkejä tehokkaan datakatalogin liiketoiminnallisista hyödyistä:

 

  • Asiakkaiden sitouttaminen. Yrityksillä on laajamittainen pääsy dataan, jonka avulla ne voivat paremmin ymmärtää asiakkaiden käyttäytymistä ja toimintatapoja, saada vertailuarvoja ja paljon muuta. Tämän tiedon avulla yritykset voivat lisäksi paremmin palvella ja luoda lisäarvoa asiakkailleen, millä varmistetaan asiakkuuksien jatkuvuus.
  •  
  • Riskianalyysi. Johtajat pääsevät helpommin käsiksi olennaiseen liiketoimintadataan, jonka avulla he saavat paremman ymmärryksen  onnistumisiin ja epäonnistumisiin liittyvistä tekijöistä. Saatuja tietoja voidaan hyödyntää erilaisissa riskianalyyseissä.
  •  
  • Budjetointi ja kustannusten suunnittelu. Talous- ja hankintapäälliköt voivat entistä helpommin arvioida tuotantohyödykkeiden omistus- ja ylläpitokustannuksia ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä niiden ylläpidosta, huollosta tai uusista investoinneista.
  •  

Datakatalogien käyttötavat ovat yhtä monipuolisia kuin niiden sisältämät tiedot. Kuka tahansa organisaatiossa voi käyttää datakatalogia löytääkseen tietoja, joiden avulla hän voi parantaa oman liiketoiminnan osa-alueensa tehokkuutta.

 

Lisätietoja datakatalogien tehokkaasta hyödyntämisestä päätöksenteossa: 

https://boomi.com/platform/data-catalog-and-preparation/#/706e6e/home 

Pinterest
Boomi logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Boomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Boomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Boomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Boomi - Muita referenssejä

Boomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia