Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Millainen on hypoteettinen 5G-tuotepäällikkö

Bloggaus Kaikki puhuvat 5G:stä, mutta mitä tekee hypoteettinen 5G-tuotepäällikkö?

Kuten kuka tahansa tuotepäällikkö, hänkin miettii, millaisia hänen asiakkaansa ovat ja millaisia arvolupauksia heille kannattaisi tehdä. Kuka hyötyy eniten 5G:stä? Entä miten sen mahdollistamat palvelut saadaan parhaiten tuotteistettua?


5G-tuotepäällikkö voi työskennellä teleoperaattorilla ja laitevalmistajalla tai oikeastaan missä tahansa yrityksessä, joka hyödyntää 5G-verkon mahdollisuuksia. Niitä kun on todella monia! 5G-verkot toimivat nimittäin jopa sata kertaa 4G:tä nopeammin, ja mahdollistavat siksi asioita, joita vanhemmilla verkoilla ei voisi kuvitellakaan. Videoiden streamaus keskellä Ullanlinnanmäen vappuhulinoita tai katsojakokemusta rikastavat interaktiiviset palvelut täpötäysillä kaupunkifestareilla? Kiitos 5G:n, tämäkin on kohta mahdollista!

Kuka hyötyy 5G-verkoista?

Korkeat nopeudet eivät pysty kattamaan koko maata, vaan 5G-verkot tulevat toimimaan lähinnä tiheään asutuilla kaupunkialueilla sekä tärkeimmissä toimistokeskittymissä. Niissä niitä myös tarvitaan eniten, sillä käyttäjiä löytyy ja tehottomammat verkot saattavat aika ajoin ruuhkautua.

Eniten nopeista verkoista hyötyvät esimerkiksi ruuhkaisten kaupunkitapahtumien yleisöt sekä innokkaat tietokonepelien pelaajat. Myös videovalvonta hyötyy tehokkaasta 5G-kaistasta, kun korkealaatuinen videostreamaus helpottuu.

Lisäksi 5G mahdollistaa myös erilaisten teollisuuden sovellusten käytön sekä helpottaa liikenteen automatisointia. Tämä kaikki tulee kohottamaan sekä tuottavuutta että turvallisuutta, kun vaaratilanteisiin voidaan tehokkaan verkon ansiosta reagoida nopeammin.

Miten tuotepäällikkö markkinoi 5G-palveluita?

5G-verkon sovellusalueet suuntautuvat täysin eri asiakassegmenteille, ja tämä on syytä ottaa huomioon tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa. Tavallista kuluttajaa kiinnostaa aiempaa tehokkaampi ja toimivampi nettiyhteys, kun taas hifistelijöille 5G-tekniikka voi jatkossa tarjota aiempaa kokonaisvaltaisempia kokemuksia esimerkiksi konserteissa tai vaikkapa lätkämatseissa. Yritykset ja palveluntarjoajat puolestaan hyötyvät uusista, nopeamman verkon synnyttämistä bisnesmahdollisuuksista.

Taitava 5G-tuotepäällikkö ottaakin tämän huomioon arvolupauksia räätälöidessään. Kaikille ei kannata sanoa samaa, vaan viesti tulisi kohdentaa jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle, tai vähintäänkin asiakasryhmälle, erikseen. Kannattaakin miettiä, mitä hyötyä tuotteesta tai palvelusta on juuri kyseiselle asiakkaalle. Tärkeintä on, että viesti on helppo ymmärtää ja ottaa vastaan!

Lue lisää aiheesta Tuotepäällikkö-blogista!

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

tuotejohtaminen
5G
tuotepäällikkö

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia