Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi hyperautomaatiosta puhutaan juuri nyt?

BloggausOlemme automatisoineet tuhansia prosesseja, joilla säästetään työntekijöiden aikaa ja vapautetaan heidät tuottavampaan tekemiseen ohjelmistorobotiikan avulla. Prosesseilla on parannettu laatua, vähennetty virheitä ja kasvatettu asiakastyytyväisyyttä. Kuitenkin ohjelmistorobotiikan heikkoutena on juuri ihmisten vapaamuotoisten pyyntöjen ymmärtäminen ja mm. sääntöpohjaisuus.

Ohjelmistorobotiikka (RPA) on yksinään tullut ”tiensä päähän” liiketoiminnan automatisoinnissa. Prosesseja on automatisoitu jo yli 30 vuotta ja robotiikan tarjoamat ratkaisut ovat lähinnä pika-apua, koska robottien rajoitteet ilmentyvät nimenomaan liiketoiminnan tarvitseman datan monimuotoisuuden ymmärtämisessä.

Ohjelmistorobotiikka automatisoi ihmisen toimia ja prosessiautomaatioalustat taas kykenevät automatisoimaan itse prosessin suoraan eri liiketoimintajärjestelmien päällä (workflow automation). Hyperautomaatio yhdistää ohjelmistorobotiikan ja työnkulkujen automaation tuomalla mukaan tekoälyn. Tähän on helppo lisätä liiketoiminnan KPT-mittareita, joilla todennetaan hyperautomaation mitattavat hyödyt liiketoiminnalle.

Hyperautomaatio ei ole pelkästään uusi hype-termi, vaan jatkumo työn ja prosessien automatisoinnin kehitykselle laajemmassa mittakaavassa. Siinä yhdistyy useita rinnakkaisia toimintoja osana laajempaa kokonaisuutta. Ei siis ihme, että tutkimuslaitos Gartner ennusti hyperautomaatiosta teknologiatrendiä numero 1 vuonna 2020.

Varsin poikkeuksellinen vuosi (2020) on lisännyt etätöiden määrää ja kasvattanut yritysten tarvetta investoida juuri digitalisaatioon. Yhä enemmän on kasvavaa tarvetta digitalisoida ja automatisoida liiketoiminnalle kriittisiä prosesseja tehokkaasti, eikä tähän riitä pelkkä ohjelmistorobotiikka. Hyperautomaation avulla löydät, digitalisoit ja automatisoit prosessit alusta loppuun, kunhan on selkeä ymmärrys tehtävästä työstä. Hyperautomaation keskiössä onkin juuri ymmärtää mitä ja miksi työtä tehdään, jotta automaatioilla saavutetaan merkittävää hyötyä.

Mikko Kiurunen 

Pinterest
Lekab Communication Systems Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Lekab Communication Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Siirry yrityksen profiiliin Lekab Communication Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lekab Communication Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lekab Communication Systems - Muita referenssejä

Lekab Communication Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia