Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi huippudevaajat viihtyvät Rakettitieteellä?

BloggausHoplaa, rakettitieteilijöiden haastattelu sensuroimattomana vihdoin myös Raketin blogissa! Alkuperäinen juttu ilmestyi huhtikuussa 2019 täällä.

Kuka sanoi ja milloin: “Emme ole mitään primadonnia, mutta bulkkipipertämisessä osaamisemme menee hukkaan.” Jos tiedät vastauksen, saat viisi pistettä ja rakettitarran – ja voit ehkä antaa tämän tekstin virrata ohitsesi. Mutta jos et tiedä, jatka lukemista…

Rakettitiede perustettiin kahdeksan vuotta sitten, jolloin aiemmin kuopatussa startupissa yhdessä työskennelleet perustajat olivat tienristeyksessä: pitäisikö lähteä omille poluille oikeisiin töihin vai tehdä porukalla jotain kivaa?

“Täällä tehdään töitä tosissaan, mutta ei liian vakavissaan tai kulmat kurtussa”, todistavat Rakettitieteen devaajat Valto Uotila ja Juhana Leiwo.

Rakettitieteen asiantuntijat työskentelevät konsultteina asiakasprojekteissa. Uotila tekee mobiilisovelluksia pohjoismaisessa firmassa – Leiwo taas työllistyy startupissa, jossa tilaa ja vastuuta on sopivasti tarjolla: “Lähiesimies hoitaa esteet pois, jotta voin keskittyä varsinaiseen työhöni ja esittää itse tuloksia, kun on valmista. Huipputekijät eivät perusta niskaan hengittämisestä”, Leiwo toteaa omiin kokemuksiinsa peilaten.

Leiwon matka koodauksen parissa alkoi, kun opintojen sivussa tehdyssä työprojektissa häntä pyydettiin korjaamaan maatutkan C++-kielellä kirjoitettu keskeneräinen käyttöliittymä. “Huomasin tykkääväni koodaamisesta ja ryhdyin pian laajentamaan osaamistani myös muihin ohjelmointikieliin. Olen Rakettitieteellä yksi harvoista, joka on aloittanut koodauksen vasta aikuisiällä”, Leiwo valottaa taustojaan.

Uotila taas ehti opiskella ja työskennellä rakennesuunnittelun parissa ennen kuin löysi kutsumuksensa. “Rakennesuunnittelu tuntui turhan yksipuoliselta, joten opettelin koodaamaan mobiilipelejä ja työllistyin IT-alalle”, Uotila kertoo.

Huippuasiantuntijat haluavat vaikuttaa töihinsä

Rakettitieteen devaajat ovat alansa parhaimmistoa. “Emme lähde tekemään bulkkia tai olemaan palaveriheittosäkkeinä ilman sananvaltaa tekemisiimme. Se ei ole meidän profiilimme”, Leiwo painottaa. “Emme ole mitään primadonnia, mutta bulkkipipertämisessä osaamisemme menee hukkaan. Rakettitieteen mottona on, että palkkaamalla huipputekijän säästää rahaa, koska taitava kehittäjä saa aikaan moninkertaisesti sen mitä keskiverto.”

Rakettitieteellä on motivoiva palkitsemismalli, jossa peräti puolet asiakaslaskutuksesta tulee kehittäjälle itselleen. “Laskutukseen vaikuttavat projektin luonne ja kesto. Jos kyse on erikoisosaamisesta, laskutus voi olla suurempaa”, Uotila sanoo.

Sekä Leiwo että Uotila kertovat olevansa unelmatyössään. “Saamme tehdä Rakettitieteellä itseämme kiinnostavia asioita organisaatiokulttuurissa, joka tukee onnistumistamme”, Leiwo summailee asiaa molempien puolesta.

Haluatko rakettitieteilijäksi?

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Rakettikulttuuri
Palkkamalli
Rakettitieteilijä
juhanaleiwo
valtouotila

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia