Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Metsä Groupin kehittämä Metsäverkko sähköistää puukaupan

Referenssi“Digitalisaatio etenee kovaa vauhtia ja haluamme olla alamme kärjessä kehityksessä mukana. Metsäverkko on sähköisen asioinnin uraauurtava palvelu puukaupassa ja metsäpalveluissa”, Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen sanoo.

Uudistettu Metsäverkko otettiin käyttöön kesäkuun alussa 2015. Palvelun kehittämisen taustalla on Metsä Groupin omistajastrategia, jonka mukaan yhtiö haluaa tarjota metsänomistajille parhaat välineet metsävarallisuuden kartoittamiseen. Palvelussa voi tehdä puukauppaa suoraan pankkitunnuksilla.

“Verkkokauppa on kuluttajakaupassa arkipäivää, mutta omaisuuden myynnin osalta tämä on uusi asia. Palvelussa liikutellaan isoja omaisuuseriä, jotka ovat fyysisesti muualla”, Jumppanen kuvaa.

Heinäkuun loppuun mennessä palvelussa oli tehty viitisenkymmentä kauppaa ja sinne on syötetty satoja tarjouksia. Jumppanen uskoo, että tulevaisuudessa merkittävä osa puukaupasta tehdään sähköisillä allekirjoituksilla.

“Lähtö palvelun käyttöön on ollut positiivinen ja viestit metsänomistajilta varsin kannustavia. Syksy on perinteisesti puukaupalle vilkasta aikaa. Uskomme, että kauppamäärä liikkuu pian sadoissa”, Jumppanen kertoo.

Matalampi kynnys metsänhoitoon


Metsä Group halusi tehdä varallisuudenhoidon ajasta ja paikasta riippumattomaksi ja sitä kautta madaltaa kynnystä metsänhoitoon. Ideana oli kehittää asiointia niin, että metsäasiat saa vaivattomasti vireille kotisohvalta.

“Tällä hetkellä noin 30 prosenttia metsistä on ollut 30 vuotta hoitamatta. Jos tämä palvelu osaltaan madaltaa kynnystä metsänhoitoon, se on hieno juttu! Näin on mahdollista saada aikaan kymmenien miljoonien lisätuotot metsänomistajille”, Jumppanen sanoo.

Metsä Groupilla uskotaan, että merkittävä osa puukaupasta tehdään tulevaisuudessa sähköisesti ja valmiudet verkkoasiointiin kasvavat merkittävästi.

“Vuonna 2012 tekemämme tutkimuksen mukaan neljännes vastanneista oli valmiita myymään puuta verkossa. Alle 55-vuotiaista halukkaita oli lähes puolet”, Jumppanen summaa.

Usean toimittajan projekti luotettavasti läpi

Monitoimittajaprojektina toteutettu Metsäverkko suunniteltiin yhdessä metsänomistajien kanssa. Kaksivuotisessa projektissa Tieto vastasi metsänomistajan sähköisen verkkosovelluksen kehittämisestä.

Usean toimittajan yhteisprojekti oli yksi ulottuvuus, mutta Jumppasen mukaan haastavinta oli se, että vastaavanlaista palvelua ei ole aikaisemmin tehty.


Kohti monikanavaista asiakaspalvelua

Metsäverkko on myös toimiva esimerkki big datan hallinnasta. Kaupanteossa tarvittavat tiedot, kuten omaisuustiedot, paikkatiedot ja karttatiedot löytyvät palvelusta. Lisäksi tarjouspyynnöt jalostuvat suurista massoista dataa ja tarjoukset voi visualisoida asiakkaalle yksinkertaisessa muodossa.

Metsäverkkoprojektin rinnalla Metsä Group kehitti Tiedon kanssa myös monikanavaista asiakaspalvelua tukemaan sähköistä asiointia.

“Nyt asiakkaamme voivat saada tukea osto- ja myyntiprosesseihinsa chatin kautta. Lisäksi uutena palveluna on tulossa yhteisselaus, eli voimme ottaa asiakkaan näytön haltuun ja näyttää heille sitä kautta suoraan miten asioita tehdään”, Jumppanen kertoo.

Tieto tuotti myös asiakaspalveluryhmälle työkalun, joka kokoaa kaikki viestit chatista, Twitteristä, Facebookista ja puhelimesta. “Saimme työkalusta tehokkaan moottorin asiakaspalveluumme.”

Nyt tehty kehitystyö on jatkoa Metsä Groupin digistrategian jalkauttamiselle. Suurimmat kehityshankkeet on saatu valmiiksi, mutta se ei tarkoita että työ loppuu tähän.

“Näemme digitalisaation keinona parantaa asiakaskokemusta ja lisätä omaa kustannustehokkuutta - tämä on jatkuvaa kehittämistä”, Jumppanen tiivistää.

Suosittelija:

“Tiedon vastuulla oli noin puolet projektikokonaisuudesta. Tieto hoiti roolinsa projektissa erittäin hyvin ja heidän kanssaan oli helppo työskennellä. Projektinhallinta ja läpinäkyvyys olivat hyvällä tasolla: he pitivät kiinni lupauksista ja aikatauluista. Yhteistyökumppanina Tieto oli luotettava ja läpinäkyvä. He osasivat ennakoida mihin asioihin pitää reagoida. Oli tunne, että tietää mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi ja tietää mitä on tehty juuri tarvittavalla tasolla.”

Juha Jumppanen, jäsenpalvelujohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Metsä Group

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Big Data
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Mobiilikehitys
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
Graafinen suunnittelu

Toimialakokemus

Kauppa
Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia