logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Mediakeskus virittää potilastietojärjestelmän käytettävyyttä

ReferenssiEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä täysin paperiton terveydenhuolto on yhden merkittävän askeleen lähempänä konkretiaa, kun Eksotessa otettiin käyttöön tallennus- ja jakelujärjestelmä Mediakeskus.


Potilaskertomukseen integroituun Mediakeskukseen voidaan dokumentoida muun muassa potilaskohtaisia teksti- ja pdf-tiedostoja sekä skannattuja asiakirjoja ja videotiedostoja. Potilaskohtaista materiaalia voidaan tallentaa myös muiden toimittajien järjestelmistä.

“Hoidon kannalta keskeistä on, että anestesiakertomus siirtyy leikkaus- ja anestesiaohjelmasta suoraan Mediakeskukseen ja linkittyy automaattisesti potilaan kertomukseen. Myös spirometrian paperitulosteet jäävät historiaan”, Eksoten tietohallinnossa työskentelevä IT-palvelupäällikkö Veli-Pekka Helvola toteaa.

Liitteet tietokannasta pilvipalveluun

Helvolan mukaan Mediakeskuksen käyttöönotto parantaa varsinaisen potilastietojärjestelmän käytettävyyttä. Kun tietokantaan vuosien saatossa tallennetut 77 000 oheistiedostoa on nyt siirretty Mediakeskukseen, eivät ne hidasta enempää potilastietojärjestelmän käyttöä.

“Skannatuista dokumenteista syntyvä liitteiden määrä on Eksoten kokoisessa organisaatiossa suuri. Tietokannan keventäminen ja sitä kautta käytettävyyden parantaminen oli käyttöönoton yksi keskeisimmistä tavoitteista”, Helvola kuvailee.

Mediakeskus on Eksotessa käytössä palvelupohjaisena ratkaisuna.

“SaaS-palvelu on tässä kohtaa meille ehdottomasti toimivin ratkaisu. Emme halunneet omaan hallintaan lisäpalvelimia”, Helvola toteaa.

“Vastaamme palvelinympäristön ylläpidosta ja sovellustuesta sekä käytössä olevasta palvelinkapasiteetista, joka skaalautuu joustavasti tarpeen mukaan”, Tiedon projektipäällikkö Päivi Paloniemi kuvailee.

Palvelut lähellä ihmistä

Eksote palvelee 130 000 asukasta maakunnan alueella. Potilastietojen saumaton liikkuvuus on hyvän hoidon kannalta välttämätöntä. Koko Etelä-Karjalan maakunnan kattava perus- ja erikoissairaanhoidon yhteinen potilastietojärjestelmä Imatran perusterveydenhuoltoa lukuunottamatta on ollut käytössä viisi vuotta.

“Potilastietojärjestelmämme alkaa olla nyt kokonaisuutena paperittomuuden suhteen hyvässä vireessä”, Helvola kuvailee.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköiden sekä jatkuvasti monipuolistuvien sähköisten ratkaisujen lisäksi asukkaita palvelee myös säännöllistä reittiä ajava, liikkuva terveysasema Mallu-auto.

“Pyörien päällä oleva klinikka vie palvelut haja-asutusseuduille, joissa terveysasemaa ei välttämättä kannata ylläpitää. Terveysasemalla toimiva etälääkäri on autolla asioiviin asiakkaisiin yhteyksissä kuva-ääni -yhteydellä. Mediakeskus osaltaan mahdollistaa sen, että lääkärin käytettävissä on reaaliaikaisesti kaikki potilaan hoitoon liittyvät dokumentit”, Helvola toteaa ja tarkentaa:
“Hoitohenkilökunnalla on käytössään lisäksi toimikorttikirjaaminen, joten kaikki potilaan hoidossa tarvittavat dokumentit avautuvat käyttöön yhdellä pin-koodilla.”

Julkaistu 8.10.2014

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia