Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lukulista: Parhaat kirjat Scrum Masterille

BloggausAika ajoin minulta kysytään, että mitkä ovat ne kaikkein parhaat kirjat Scrum Mastereille. “Parhaat kirjat” on aika voimakas termi – minun “parhaat kirjat” -lista vaihtelee varmasti joka vuosi. Mutta yritetäänpä kuitenkin nyt listata tähän muutama kirja, jotka ovat todella hienoja opuksia ja tarjoavat tarpeellista tietoa helposti luettavassa muodossa.

1. The Scrum Guide


Scrum Guide on ilmainen ja lyhyt e-kirja Scrumin perusperiaatteista. Se selittää lyhyesti eri roolit ja seremoniat, mutta ei tarjoa ihan hirveästi työkaluja eikä syventävää näkemystä asiaan. Tästä kannattaa kuitenkin aloittaa.

2. The Scrum Field Guide

Scrumin kenttäopas on erinomainen opus Scrumin saloihin. Se selittää perusteet, mutta ei pysähdy siihen, vaan kertoo myös hyvin selkeästi ja havainnollisesti miksi asiat kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Essential lukemista kaikille Scrum Mastereille ja paras Scrumin perusteos.

3. Coaching Agile Teams

Kirja tarjoaa työkaluja Scrum Mastereille sen ymmärtämiseen, mitä Scrum-tiimin valmentajana olo tarkoittaa. Mitä valmentaminen on ja millainen on hyvä valmentaja? Entä mitä Scrum Masterilta odotetaan tässä suhteessa? Miten voi kehittää itseään olemaan parempi valmentaja?

Kirja tarjoaa myös selkeitä työkaluja ja ajatuksia siitä, miten tiimin toimintaa voi kehittää. Esimerkiksi kokousten fasilitointia, ongelmanratkaisua, yhteistyön parantamista ja konfliktitilanteiden ratkaisua.

4. Agile Retrospectives – Making Good Teams Great

Tämä kirja tarjoaa ymmärrystä ja työkaluja retrospektiveiden pitämiseen tehokkaasti. KIrjan opettamilla keinoilla retrospektiveista saadaan paras teho irti ja niissä saadaan myös tuloksia takuulla. Kirja on ilahduttavan fokusoitunut käytännön keinoihin millä retroja fasilitoiva henkilö, on se sitten Scrum Master tai muu ihminen, saa pidettyä retrot hauskoina ja hyödyllisinä hetkinä kiireen keskellä. Erittäin suositeltava teos.

Älä lopeta siihen!

Kannattaa jatkaa lukemista ja oppimista! Me olemme töissä vielä pitkään. Minäkin katselen kaihoten kalenteria – milloin ne eläkepäivät koittaa. Mutta nyyh, sinne on vieläkin varmasti melkein 20 vuotta. Kannattaa miettiä asiaa niin, että ne pari vuosikymmentä vierähtävät ohi mukavasti, jos oppii koko ajan uutta!

Siksi kannattaa pyrkiä siihen, että oppii, lukee ja opiskelee asioita mitkä auttavat eteenpäin. Contribyten kirjastosta saa mukavia lukuideoita – eikä kaiken tarvitse olla suoraan siihen omaan nykyiseen työrooliin liittyvää. Tuskin sinäkään aiot olla loppuikääsi Scrum Master.

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

scrum master

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia