Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lisäosa on olennainen osa Atlassianin tuotetta

BloggausAtlassianin Jira ja Confluence ovat tällä hetkellä suosituimmat työkalut ketterän kehittämisen suunnitteluun niin maailmalla kuin myös Contribyten asiakkaiden keskuudessa. Suosioon lienee monta syytä: aloittamisen helppous, työkalujen tuttuus monille käyttäjille, muokattavuus ja helppokäyttöisyys. Varmasti taloudelliset seikat ovat myös painaneet vaakakupissa: täysin läpinäkyvä hinnoittelu ja alhaiset käyttöönottokustannukset, kun tuotteet on hankittu pienelle käyttäjämäärälle. Kuitenkin suurin ja usein aliarvioitu Atlassianin tuotteiden vahvuus on niiden laajennettavuus lisäosilla. Tätä varten on olemassa erittäin laaja ja aktiivinen lisäosien markkinapaikka.


Erilaisilla lisäosilla saa Jiran ja Confluencen toiminnallisuutta ja ulkoasua muokattua ja laajennettua huomattavasti. Tätä kirjoitettaessa esimerkiksi Jiraan on saatavilla vajaa 1900, Confluenceen vajaa 1000, JIRA Service Deskiin reilut 800 ja BitBucketiin noin 300 erilaista lisäosaa tai laajennusta. Laajan tarjonnan ja lisäosien vaihtelevien hintojen vuoksi saattaa tietysti käydä niin kuin premium-merkkistä autoa ostaessa: optioista saa maksaa pikkuauton verran. Lisäosien tarve, hyödyt ja hinnat kannattaakin pitää mielessä koko järjestelmän harkinta- ja hankintaprosessin ajan sekä vertailla lisäosia keskenään. Samaa ominaisuutta voi tarjota useampi lisäosa. Jokaista lisäosaa voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi asentamalla sen trial-lisenssillä, minkä jälkeen on tehtävä päätös lisäosan ostamisesta (tai poistamisesta).

Edes itse Jira ei olisi mitään ilman alun perin ketterään kehitykseen tarkoitettua lisäosaansa, joka on sittemmin sulautettu tuotteeseen itseensä. Jira oli aluksi hyvin yksinkertainen bugien raportointi- ja seurantatyökalu, joka oli tarkoitettu BugZillan kilpailijaksi. Greenhopper nousi nopeasti suosituksi lisäosaksi Jiraan, niin että Atlassian lopulta osti sen vuonna 2009 lisäosan kehittäneeltä GreenPepper Softwarelta. Vuonna 2013 tuotteen nimi muuttui Jira Agileksi ja lopulta 2015 Jira Softwareksi. Muita lisäosia (tai niiden valmistajia) Atlassian ei ole sittemmin ostanut. Silti moni lisäosa tuntuu niin olennaiselta osalta Jiraa tai Confluencea, jonka takia on erikoista että ne ovat edelleen “pelkkiä” lisäosia. Tästä syystä voidaankin sanoa, että lisäosa on usein olennainen osa itse Atlassianin tuotetta. Näin ollen suosituimpien lisäosien valmistajista on tullut Atlassianille tärkeitä kumppaneita ja Atlassian itse kehittyy tuotteissaan muiden ominaisuuksien kehittämiseen, joita ei ole tarjolla myytävinä lisäosina.

Lisäosia löytyy moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen. Niillä voi saada käyttöönsä kokonaan uusia toiminnallisuuksia, kuten esimerkiksi testaukseen tarkoitetuilla lisäosilla. Visuaalisuutta ja raportointia voi parantaa kaavio- ja piirtotyökaluilla sekä työajanseuranta- ja bi-työkaluilla. Integrointi erilaisiin kolmannen osapuolten järjestelmiin onnistuu lisäosien avulla ja esimerkiksi tietojen exportointia erilaisiin formaatteihin voi laajentaa.

Suosituimpia kategorioita lisäosille ovat:
Kaavioiden piirtäminen (esim. Gliffy, Draw.io)
Ulkoasu (RefinedTheme)
Raportointi (EazyBI)
Testaus (Zephyr, XRay, TM for JIRA)
Skriptaus ja automaatio (ScriptRunner, Automation for Jira)
Ajanseuranta, budjetointi ja projektinhallinta (Tempo Timesheets, BigPicture, BigGantt, Structure for Jira)
Työnkulkujen monipuolistaminen (Comala Workflows, JSU)
Konfiguraationhallinta eli CMDB (Insight)
Kertakirjautuminen (SAML Single Sign On SSO)
Vaatimustenhallinta (R4J)
Kattava itegrointi ja yhdistäminen muihin järjestelmiin (TF4JIRA, Jenkins Webhook, Git Integration)
Monipuolinen exportointi (Scroll Exporter, Xporter)
Hallintaa helpottavat lisäosat (Command Line Interface CLI, Space Tree Creator)

Lisäosat hinnoitellaan Jiran tai Confluencen lisenssin koon mukaan. Hinnat vaihtelevat suuresti, jotkut lisäosat maksavat vain joitain satasia, mutta suuren lisenssin testaustyökaluihin saattaakin jo sitten palaa kymmeniä tuhansia taaloja. Lisäosat kannattaakin siis ottaa tarkasti huomioon jo työkalua valittaessa ja käyttöön otettaessa. Osaava ja kokenut partneri (kuten Contribyte!) auttaa löytämään tarpeisiin parhaiten soveltuvat lisäosat ja opastaa niiden käytössä. Näin saadaan työkaluinvestoinnista paras teho irti heti alkumetreiltä!

Tämä on ensimmäinen osa blogisarjasta, joka käsittelee tyypillisimpiä ja suosituimpia Atlassianin lisäosia.

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

Atlassian
Jira
Confluence

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia