Digitaalinen avain tuo joustavuutta Heinolan kotihoitoon

Heinolan kotihoito on ottanut askeleen kohti avaimetonta kotihoitoa. Tavoitteena on lisätä kotihoidon sujuvuutta ja turvallisuutta sekä saada säästöjä työajassa ja avainten hallinnassa. Digitaalinen lukko on asennettu pilottivaiheessa parinkymmenen asiakkaan kotioveen. Jatkossa avaimeton kotihoito voi Heinolassa koskea lähes 200 asiakasta.

Heinolassa ensimmäiset avaimettoman kotihoidon asiakkaat valikoituivat paitsi sijainnin myös käyntimäärien suhteen. Asiakkaissa on vanhuksia, joiden luona käydään useampia kertoja päivässä. Jatkossa ratkaisu on tavoitteena ottaa käyttää laajemminkin.


Digitaalinen avain on Lifecare Mobiiliin sulautettu piirre, joka korvaa konkreettisen avaimen. Se mahdollistaa kotihoidon työntekijöiden lähdöt asiakkaan luo suoraan kotoa sekä joustavat, äkillisetkin käynnit asiakkaan luona ilman huolta avainten vaihdosta. Digitaalista avainta voivat käyttää ne kotihoidon asiakastietojärjestelmään rekisteröidyt käyttäjät, joille on kirjattu käynti kyseiselle asiakkaalle.

Mobiililaitteiden tuttuus helpottaa käyttöönottoa

Jokainen mobiililaite on rekisteröity kotihoidon järjestelmään ja jokaisesta ovenavauksesta syntyy merkintä asiakastietoihin. Asiakkaan luo mennessään hoitaja painaa mobiilissa käynnin aloitus -painiketta ja samalla ovi avautuu. Lähtiessään hoitaja sulkee käynnin nappia painamalla ja havainto oven avauksesta kirjaa käynnin päättyneeksi.

Heinolan kotihoidon pääkäyttäjä Tiina Pyykön mukaan mobiililaitteiden tuntemus ja käyttökokemukset ovat helpottaneet omaksumaan nopeasti avaimettoman kotihoidon.

Jotta avaimettoman kotihoidon käyttöönotto onnistuu, on varmistettava, että asiakkaan ovi ja varsinainen lukko ovat toimintavarmoja ja vakuutusalan hyväksymiä. Phoniro Lock Base -lukkoyksikkö asennetaan oven sisäpuolelle vääntönupin tilalle aiheuttamatta muutoksia ovelle.


Referenssi Digitaalinen avain tuo joustavuutta Heinolan kotihoitoon
Tilaaja: Heinolan kaupunki
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Integraatiot
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa