Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

LähiTapiola uudistaa taloushallinnon järjestelmänsä perustuen Tiedon tarjoamaan SAP-teknologiaan

ReferenssiLähiTapiola valitsi Tiedon strategiseksi kumppanikseen SAP-ympäristön käyttöönottoon, ylläpitoon ja -kehittämiseen. LähiTapiolan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäuudistuksella tähdätään entistä liiketoimintalähtöisempään ratkaisuun ja tehokkaampiin prosesseihin.


”Vertailimme tarkasti eri toimittajia ja järjestelmävaihtoehtoja ja totesimme SAP:n täyttävän liiketoimintamme vaateet sekä omaavan eniten näyttöä Suomessa finanssitoimialan järjestelmistä”, kertoo ratkaisun taustoista LähiTapiolan talousjohtaja Timo Laakso.

Kokonaisratkaisu palveluna yhdeltä toimittajalta

LähiTapiolan järjestelmäympäristö toteutetaan täysin uudella tavalla kokonaispalveluna, jossa asiakas saa sekä sovelluksen sekä teknisen ympäristön yhdeltä toimittajalta. Ratkaisu kattaa keskeisten talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien haltuunoton ja osaamisen siirron, SAP- taloushallinnon ohjelmiston käyttöönoton ja ylläpidon sekä SAP Dynamic Landscape -ympäristön toteuttamisen, ylläpidon ja kehittämisen. Palvelut ovat käytettävissä 24/7.

Palvelumallissa LähiTapiolan ei tarvitse tehdä investointeja laitteistoon tai tekniseen asiantuntemukseen vaan maksu tapahtuu käytön mukaan.

”Kun koko palvelupaketti tulee yhdeltä toimittajalta on vastuukysymykset helpompi hoitaa. Oli kysymys softasta tai raudasta voimme kääntyä yhden palveluntarjoajan puoleen. Ja jos järjestelmässä muuttuu jotain, tiedämme että kapasiteettia on aina riittävästi”, Laakso pohtii.

Uutena ominaisuutena palveluun kuuluu myös sovelluslisenssien hallintapalvelu, jossa Tieto seuraa, miten liiketoiminta käyttää palvelua ja varmistaa lisensoinnin oikeellisuuden yhdessä liiketoiminnan kanssa. Näin auditoinneissa ei tule eteen yllättäviä kustannuksia.

Yhtenäiset prosessit ja läpinäkyvyyttä laskentaan

Järjestelmäuusinnan taustalla oli 2012 tapahtunut Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusio, jonka seurauksena LähiTapiolassa on ollut käytössä kaksi taloudenhallintajärjestelmää. Järjestelmäpohja on ollut kirjava ja osittain vanhentunut. Järjestelmäuusinnan tavoitteena on alentaa kustannuksia ja tehostaa keskeisten järjestelmien toimintaa vastaamaan tulevaisuuden toimintaympäristön haasteita.

”Nykyisessä hajautetussa järjestelmäarkkitehtuurissa prosessit ovat hankalia ja tiedon oikeellisuudesta on vaikea varmistua. Uuden järjestelmän tavoitteena on yhtenäistää kirjanpidon ja sisäisen laskennan prosessit. Manuaalisten työvaiheiden määrä vähenee, kun erillisten osakirjanpitojen aiheuttama keskinäisen täsmäyttämisen tarve katoaa. Jatkossa sama tieto on käytössä välittömästi kaikilla laskennan osa-alueilla suoraan järjestelmästä ja voimme ottaa käyttöön keskitetyn konsernilaskennan ja -raportoinnin. Uusi järjestelmä varmistaa sen, että pystymme vastaamaan viranomaisvaateisiin myös tulevaisuudessa,” Laakso kertoo.

Tiivis yhteistyö tukee liiketoimintaa

LähiTapiola on ollut Tiedon avainasiakas vuosia. Aiemmissa yhteisissä hankkeissa saadun kokemuksen myötä liiketoimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet ovat tutut. Taloushallinnon käyttöönottoprojekti käynnistyi maaliskuussa 2014. Taloushallinnon uudistus vaiheistetaan siten, että kaikki LähiTapiolan piiriin kuuluvat yhtiöt ovat järjestelmän piirissä vuoden 2016 alkuun mennessä

”Käyttöönotto on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tiedon puolelta mukana on ollut asiantunteva henkilöstö. Olemme saaneet tukea esimerkiksi määrittelyjen tekoon, ideoita siihen, miten voisimme miettiä prosesseja uuden järjestelmän näkökulmasta ja kuinka hyödyntää automatisointimahdollisuuksia,” sanoo Laakso.

Tieto on ollut SAP:n kumppani jo 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä Tieto palvelee yli 300 000 SAP-käyttäjää. Yhteistyö LähiTapiolan kanssa vahvistaa entisestään Tiedon finassitoimialan SAP-osaamista.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: LähiTapiola

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekoälyä käsittelevä Elements of AI -verkkokurssi käännetään kaikille Euroopan Unionin virallisille kielille
Ostaja, näin hallitset toimittajiasi paremmin
Ite wiki hakee nuorekasta viestinnän osaajaa digitalisaatiota käsittelevään mediaansa myynnin ja toimituksen prosesseihin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia