Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kotihoidon kokonaisratkaisu vapauttaa päivittäin tunteja lisää asiakaskohtaamisiin

ReferenssiKotihoidon resurssien ja asiakastyön optimointi sekä mobiilisovellus vapauttavat aikaa asiakaskohtaamisiin. Sirpa Oja peruspalvelukeskus Oivasta* ja Ira Karvonen sosiaali- ja terveyspiiri Helmestä** arvioivat, että Kotihoidon Optimoinnin ja Lifecare Kotihoidon Mobiilin tuomat toimintamallien muutokset ovat nopeuttaneet aamukäynneille lähtöä viidellätoista minuutilla.

“Oivan alueella kotihoidossa on arkisin aamuvuorossa keskimäärin neljäkymmentä hoitajaa. Näin vartin aikaisempi liikkeelle lähtö tuottaa kokonaisuudessaan kymmenen tuntia päivässä enemmän aikaa asiakkaille. Vuositasolla puhutaan jo 2 650 tunnin lisäyksestä asiakkaiden luona tehtävässä työssä”, kotihoidon sovellusten käyttöönotoista vastaava Sirpa Oja arvioi.

“Helmen kotihoidossa on arkiaamuisin töissä reilut kolmekymmentä hoitajaa. Vartin ripeämpi lähtö tarkoittaa kahdeksan tunnin lisäystä asiakastyössä päivän mittaan ja vuodessa yli 2 000 tuntia”, vanhuspalvelupäällikkö Ira Karvonen laskee.

Peruspalvelukeskus Oivan kotihoidossa välittömän työajan eli asiakkaan luona tapahtuvan työn osuus on kasvanut lähes 10 prosenttiyksikköä ensimmäisen tarkastelujakson aikana (tammi-huhtikuu). Samanaikaisesti asiakasmäärä on kasvanut noin kahdeksalla prosentilla ja asiakaskäynnit lisääntyneet yli 1 600 käynnillä vuoden 2014 seurantajaksoon verrattuna. Kasvun jatkuessa samalla tahdilla tulee kuluvan vuoden aikana asiakaskäyntejä lähes 5 000 enemmän. Optimoinnilla saavutettava välittömän työajan nousu mahdollistaa, että kasvavat hoitokäynnit voidaan hoitaa olemassa olevilla resursseilla.

“Asiakkaiden hoitoisuustarve on selkeässä kasvussa ja päivittäisten käyntien määrä lisääntyy”, Sirpa Oja arvioi.

Helmessä Haapaveden alueella välittömän työn osuus on noussut keskimäärin 15 prosenttiyksikköä, joinakin päivinä nousu on lähes 25 prosenttiyksikköä. Tarkkoja lukuja Ira Karvonen ei kevään tuomista säästöistä ole vielä valmis osoittamaan, mutta havainnot ovat osoittaneet, että ylitöiden tekeminen ja sijaisten käyttö ovat yhtäaikaisesti vähentyneet. Karvonen pitää tärkeänä, että optimoinnilla pystytään osoittamaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan kirjatun mukaisesti asiakkaan tarvitsema hoitoaika jokaiselle käynnille.

“Päivät ovat ajoittain kiireisiä, mutta hoidon laatua parantaa, että asiakkaan kanssa saa suunnitellusti viettää hänelle varatun verran aikaa”, Karvonen pohtii.


Optimointi ja mobiili erottamattomia

Karvonen ja Oja korostavat, ettei optimointi- ja mobiilisovellusten tuomia hyötyjä voi erottaa toisistaan.

“Asiakkaiden avun tarve pystytään optimoimaan tarkasti ja suunniteltuja aikoja myös noudatetaan. Toisaalta mobiili mahdollistaa tilastoinnin ja kirjaamisen asiakkaan kanssa seurustellessa”, Sirpa Oja kuvailee.

Ira Karvonen kertoo, että kirjatun tiedon laatu on aiempaa täsmällisempää. Kun kirjaukset ja tilastointi tehdään mobiilisti heti asiakkaan luona, ei työvuoron päätteeksi tarvitse muistella käyntien sisältöjä.

“Myös asiakas pääsee osallistumaan oman hoidon kirjauksiin. Monet kyselevät kiinnostuneita mitä hänestä kirjataan muistiin”, Karvonen kuvailee.

Päivän työlistat, asiakkaan hoito- ja yhteystiedot sekä yhteydet kollegoihin kulkevat aina hoitajan matkassa. Älypuhelimen ominaisuudet tekevät tiimien viestinnän vaivattomaksi. Mobiilin kautta on mahdollista nähdä myös kollegojen työlistat. Työtaakkaa voidaan tasapainottaa kesken vuorojen.

“Jos omat työt on tehty etuajassa, on työkaverin työtaakkaa näppärä keventää ottamalla hänen työlistaltaan asiakas huolehdittavakseen”, Oja kuvailee.


Kertarytinällä käyttöön

Oja ja Karvonen suosittelevat ottamaan optimoinnin ja mobiilin ripeällä kertarytinällä käyttöön, jotta yhteiskäytön hyödyt saadaan nopeasti voimaan. Oivassa kotihoidon mobiilisovellus on käytössä neljän kunnalla alueella lähes 80 hoitajalla. Helmessä kotihoidon hoitohenkilökuntaa on viitisenkymmentä.

“Sovellusten käyttöönotto aiheuttaa hetkellisesti myllerryksen toimintatavoissa, mutta viesti kentältä on ollut positiivista”, Oja kuvailee.

”En usko, että kukaan olisi enää valmis luopumaan mobiilikirjauksista”, Karvonen arvioi.

Kesän aikana tehtävät ohjelmistopäivitykset edistävät sujuvaa kirjaamista ja vähentävät toimistolla työskentelyä entisestään. Laboratorio- ja verenpainetiedot sekä asiakkaan hoitokertomus ovat jatkossa luettavissa myös älypuhelimesta. Oivassa odotetaan lisäksi kuntalaskutuksen kirjaamista mobiilisti. Tulevaisuuden askeleita ovat sähkölukkojen ja tablettien käyttöönotot.

--

*Peruspalvelukeskus Oiva tuottaa Asikkalan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Padasjoen kuntien sosiaali- ja perusterveydenhuollon palvelut. Asikkala ei ole mukana kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmässä.

**Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella Haapaveden kaupunki tuottaa vanhuspalvelut. Pyhäntä ostaa vanhuspalvelujen osalta Haapavedeltä kotihoidon sairaanhoitajan palvelut.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Peruspalvelukeskus Oiva ja Sosiaali- ja terveyspii

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

kotihoidon optimointi
IoT
Lifecare Kotihoito

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kutsu: Verkostoitumislounas ohjelmistoyritysten liiketoiminta- ja myyntijohdolle
Visible Commerce eli läpinäkyvä liiketoiminta näyttää, kenen kanssa teet bisnestä - “Google ja Facebook maksoivat miljoonilla tekaistuja laskuja.”
Tekoälyä käsittelevä Elements of AI -verkkokurssi käännetään kaikille Euroopan Unionin virallisille kielille

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia