Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kesko.fi-sivuston konseptoinnin kulmakivenä parempi käyttäjäkokemus

Referenssi“Teimme uuden ratkaisun ja tilasimme Kesko.fi -verkkosivuston konseptoinnin, teknisen toteutuksen ja visuaalisen suunnittelun saman katon alta. Tähän päätökseen olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Tiedon ehdotus kokonaispaketista oli hyvä ja saimme erittäin osaavan tiimin joka osa-alueen toteutukseen”, Keskon viestintäpäällikkö Harri Utoslahti kertoo.

Pääasiassa työnhakijoita, sijoittajia ja mediaa palveleva Kesko.fi-sivusto oli uudistettu edellisen kerran vuonna 2010. Kesko halusi rakentaa verkkosivunsa uudelleen vastaamaan tämän päivän tekniikkaa, käyttäjätottumuksia ja mobiilikäytön vaatimuksia.

Konseptoinnissa kiinnitettiin huomiota käyttäjäkokemuksen parantamiseen sivustoa selkeyttämällä. Sivusto toteutettiin responsiiviseksi, eli sen käyttömukavuus on hyvä myös mobiililaitteilla. Lisäksi tavoitteena oli tuoda uusi brändi-ilme näkyvämmäksi, viedä visuaalinen ilme uudelle tasolle sekä lisätä sosiaalisen median roolia sivustolla.

“Uusi sivusto antaa näyttävän brändi-ilmeemme ja laadukkaan kuvamateriaalimme esiin tuomiseen hyvät eväät ja tukee kuvakerrontaa. Tästä olemme saaneet jo paljon hyvää palautetta. Lisäksi Kesko.fi toimii nyt kotipesänä dialogille, jota käymme sosiaalisen median kanavissa sekä blogissa”, Utoslahti sanoo.

Tiedon konseptointi lähti liikkeelle täysin puhtaalta pöydältä. Tekniset toteuttajat tulivat mukaan suunnitteluun jo konseptointivaiheessa, joten kaikilla oli yhteinen ymmärrys siitä, mitä lähdettiin tekemään.

“Tiedon tiimillä oli paljon hyviä ajatuksia erityisesti käyttäjälähtöisyyden ja mobiilikäytön suhteen”, Utoslahti kiittelee.Paikallisuus ja vastuullisuus näkyvämmäksi

Ajankohtaisimmat sisällöt mietittiin sivustolle täysin uudesta teemalähtökohdasta.

“Idea sisältöjen luokittelemisesta teemojen mukaan tuli lennosta Tiedon konseptoijilta”, Utoslahti kertoo.

Erityisesti paikallisuus ja vastuullisuus haluttiin nostaa entistä näkyvämpään osaan. Paikallisuutiset ovat olleet yksi luetuimpia osioita sivustolla ja käyttäjät ovat etsineet niitä usean klikkauksen takaa.

“Halusimme tuoda paikalliset asiat nopeammin näkyville. Vastuullisuus puolestaan ei ole enää vain yhtenä erillisenä osiona, vaan integroituna sujuvasti koko sivustolle, muun muassa myös työnhakuosioon”, Utoslahti kuvaa.

Kesko.fi-sivuston avoimiin työpaikkoihin tulee paljon liikennettä. Myös työpaikat-osion konseptointia ja sisällöntuotantoa uudistettiin reippaasti.

“Halusimme uudistaa koko tavan, jolla Kesko kertoo itsestään työnantajana ja puhutella siten myös nuorempia työnhakijoita”, Utoslahti kuvaa.

Vanhalla sivustolla sijoittajia kiinnostavat tiedot, esimerkiksi tulosjulkistuksen aineistot, olivat hajallaan. Toinen matkan varrella tullut idea oli sijoittaja-aineistojen keskittäminen omaan raporttikeskukseen.


Käyttäjähaastattelut vahvistivat näkemystä

Käytettävyyden parantamiseksi konseptointivaiheessa tarkkailtiin kävijätilastoja. Johtopäätöksinä suosituimmat sisällöt tuotiin paremmin esiin ja osa sivuista siivottiin kokonaan pois.

“Käyttäjien liikkuminen verkkosivuilla on muuttunut yhä hektisemmäksi, asioihin ei jakseta enää syventyä pitkään. Konseptoinnissa kiinnitimme huomiota siihen, että käyttäjä pääsee nopeasti eteenpäin sivustolla”, Utoslahti sanoo.

Käyttäjien mieltymyksiä ja tottumuksia kartoitettiin myös tekemällä käyttäjähaastatteluja keskeisille käyttäjäryhmille. Haastattelut vahvistivat Keskon ja Tiedon näkemyksiä siitä, mihin suuntaan sivuja oli tarpeen uudistaa.


Hyvä yhteistyö jatkuu

Utoslahti summaa, että uudistuksessa Kesko.fi-sivusto vietiin kokonaan uudelle tasolle ja julkaisujärjestelmä EpiServerin uusin versio toi kaivattua joustavuutta sivuston suunnitteluun. Verkkosivu-uudistus oli kuitenkin vasta jatkuvan kehityksen alku.

“Monia ideoita jäi projektin varrelta talteen jatkokehitystä varten. Uusiakin ideoita on jo syntynyt. Muun muassa haun kehittäminen on vielä työn alla. Seuraavaksi liitämme myös Pinterest- ja Instagram-tilimme sivuston some-fiideihin.”

Utoslahden mukaan yhteistyö Tiedon kanssa oli hedelmällistä ja rakentavaa. Tiukasta aikataulusta huolimatta työn jälki oli erittäin hyvää.

“Työskentely sujui läpi koko projektin luontevasti ja onnistuneesti. Heittelimme ideoita puolin ja toisin. Meillä oli itsellä vahvoja näkemyksiä ja saimme Tiedolta useita innovatiivisia ehdotuksia. Mukana oli laaja joukko erittäin ammattimaisia tekijöitä.”

Suosittelija:

"Yhteistyö Tiedon kanssa oli hedelmällistä ja rakentavaa. Tiukasta aikataulusta huolimatta työn jälki oli erittäin hyvää. Työskentely sujui läpi koko projektin luontevasti ja onnistuneesti. Heittelimme ideoita puolin ja toisin. Meillä oli itsellä vahvoja näkemyksiä ja saimme Tiedolta useita innovatiivisia ehdotuksia. Mukana oli laaja joukko erittäin ammattimaisia tekijöitä.”

Harri Utoslahti, viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Kesko

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

EpiServer
Kesko

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia