Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kansainvälisen konsernin raportointi – painajaista vai unelmaa?

BloggausTaloushallinnon on aina oltava luotettavaa – oikeaa tietoa oikeaan aikaan. Kansainvälisen konsernin raportointi tuo omat haasteensa, kun tarvitaan luvut useilta tytäryhtiöiltä ympäri maailmaa. Hidas ja laadultaan vaihteleva raportointi onkin monen kasvuyrityksen painajainen. Osa talousjohtajista haaveilee ajallaan saatavasta vertailukelpoisesta datasta, mutta miten muutetaan unelmat todellisuudeksi? Pohdimme tässä blogissa muuttuneita raportoinnin vaatimuksia ja tarjoamme ratkaisun tehokkaaseen kansainväliseen taloushallintoon ja konserniraportointiin.

Raportoinnin muutosten tuulet


Taloushallinnon raportointi ja sen tarpeet ovat käyneet läpi muutosten tuulia. Perinteinen raportointi keskittyi menneisyyden lukuihin, kuten päättyneen kauden lukuihin, kun taas modernissa raportoinnissa huomioidaan entistä enemmän ajantasaista tietoa ja ennustettavuutta. Nykypäivän taloushallintotyössä painopiste on tulevaisuuden ennakoinnissa.

Modernin talousjohtajan tulee ratkaista haaste, jossa omat excel-taulukot korvataan työkalulla, jonka avulla jatkuvasti ajantasaiset tiedot voidaan jakaa läpi organisaation. Talousjohdon keskeisimpänä tehtävänä nähdäänkin yrityksen strategisen päätöksenteon tukeminen tuottamalla relevanttia ja oikea-aikaista tietoa. Täysintegroidut taloushallintojärjestelmät ylläpitävät dynaamista tietovarastoa, josta tiedot ovat saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta.

Raportoinnin haasteita

Talousraportoinnissa tulee huomioida erilaiset laskentasäännökset esimerkiksi kirjanpito- ja verolainsäädäntö sekä IFRS. Taloushallinnon on tuotettava konsernille useita erilaisia raportteja eri tarkoituksiin. Haasteiksi koetaan usein yhtenäisten raportointikäytäntöjen ja -periaatteiden puuttuminen. Jos jokainen tytäryhtiö tekee erilaiset raportit vaihtelevilla aikatauluilla, vertailu on mahdotonta. Toisaalta tietojen yhdistäminen useista eri järjestelmistä ja exceleistä vie aikaa ja vaatii manuaalista työtä.

Kansainväliselle konsernille oman lisähaasteen luo luotettavan paikallisen kumppanin löytäminen. Yhtenäisen raportointiaikataulun saavuttaminen voi tuntua mahdottomalta haasteelta, kun toimintaa on useammassa eri maassa.

Unelmista totta

Taloushallinto voidaan hoitaa yrityksessä sisäisesti tai se voidaan ulkoistaa taloushallintopalveluita tarjoavaan yritykseen. Starian ONE STOP® -konsepti on suunniteltu kansainvälisesti toimiville kasvuyrityksille ja palvelu on saatavilla jo 30 maassa. Kansainvälinen taloushallinto on tehty helpoksi, yhden palvelukumppanin avulla hallitset tytäryhtiöitä ympäri maailmaa. Etsimme luotettavat paikalliset kumppanit ja laajennamme toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaan uusiin maihin. Tässä listattuna palvelun hyötyjä:
  • Kokonaiskuva koko konsernin taloudellisesta tilanteesta reaaliaikaisesti
  • Tietojen saatavuus ajasta ja paikasta riippumatta (NetSuite toimii pilvipalveluna)
  • Yhtenäiset ja vertailukelpoiset raportit
  • Kaikki data kätevästi yhdessä paikassa
  • Lähde analytiikkaan ja johdon raportointiin, jonka päälle on helppoa rakentaa esim. BI-ratkaisuja.
  • Konserniraportointi ja -yhdistely tehtävissä suoraan NetSuitesta
  • Varmistettu viranomaisraportoinnin määräysten noudattaminen (compliance)
Onko yrityksellänne haasteita kansainvälisen taloushallinnon kanssa? Varaa ilmainen konsultointi.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistorobotiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Talouspalvelut
Taloushallinnon ulkoistus
johdon raportointi
raportointi
talouspalveluiden ulkoistaminen

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia