Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Itseilmoittautuminen kasvattaa suosiotaan

ReferenssiKeski-Suomen sairaanhoitopiiri (KSSHP) otti vuoden alussa käyttöön ensimmäisen itseilmoittautumispisteensä. Nyt ilmoittautumisautomaatteja on käytössä kuusi ja ne kattavat keskussairaalan 15 poliklinikkaa. Itseilmoittautumisen käyttöönotto vastaa kansalaisen kysyntään, sujuvoittaa asiointia ja vapauttaa resursseja.


Yksinkertainen sovellus sujuvoittaa asiointia

”Itseilmoittautuminen on nopeuttanut asiakaspalvelua ihan huomattavasti. Ennen aula oli täynnä asiakkaita odottamassa vuoroaan. Asiakaspalvelutiskin korvaaminen itseilmoittautumisella on vapauttanut sihteerien työpanosta rutiinitoiminnoista”, kertoo KSSHP:n palvelupäällikkö Leea Kerttula.

”Myös asiakkaiden tietoturva on parantunut, kun heidän ei tarvitse keskustella omista asioistaan yleisessä tilassa.”

Itseilmoittautuminen on terveydenhuollon toimijan sisäverkkoon asennettava selainsovellus. Käyttöliittymä on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helpoksi: Asiakas asettaa kutsukirjeen, ajokorttinsa tai Kela-korttinsa viivakoodinlukijaan tai kirjoittaa henkilötunnuksensa näppäimistöltä. Palvelu mahdollistaa asiakkaan ilmoittautumisen ja kulkuohjeistuksen itsepalveluna.

Itseilmoittautumisen käyttö kasvaa jatkuvasti

Itseilmoittautuminen on saanut positiivista palautetta. Elokuun tilastoissa itseilmoittautujien määrä eri poliklinikoilla vaihteli 32-82 % välillä. Itseilmoittautumisen käytössä on nähtävissä nouseva trendi.

”Monet olivat jo odottaneet tällaista palvelua. Varsinkin nuoret ottivat sen heti omakseen. Mikään muutos ei tapahdu salamana, mutta yleensä kun asiakas tulee toisen kerran, hän osaa jo käyttää itseilmoittautumista. Toisaalta osa asiakkaista ei tykkää asioida sähköisesti, heitä auttaa paikalla oleva palveluneuvoja.”

”Palveluneuvojalla on mobiilityöpiste, jossa voidaan tarvittaessa hoitaa myös asioita, jotka eivät itseilmoittautumispisteessä onnistu kuten asepalvelus- ja täydenkorvauksenpotilaiden asiointi”, kertoo itsepalvelun käyttöönotosta vastannut Medi-IT:n projektipäällikkö Leena Vilkman.

Kevyt käyttöönotto

Käyttöönottoa edelsi KSSHP:n sisäinen suunnittelutyö, jossa prosesseja työstettiin ja osastosihteeripalvelut järjestettiin uusiksi. Kerttulan mukaan varsinainen automaattien käyttöönotto oli nopea ja kevyt.

”Projektin yhteydessä korjasimme myös opaskylttejä ja selkiytimme kulkuohjeita. Haasteita asetti lähinnä sisääntuloaulamme arkkitehtuuri eli ilmoittautumispisteet jäävät hieman piiloon. Itseilmoittautumistila kannattaa suunnitella, niin että laite suorastaan kutsuu luokseen”, vinkkaa Kerttula.

Vilkman kehottaa myös varaamaan riittävästi aikaa infrastruktuurin rakentamiseen ja testaaminen.

”Laitteiden asennukset, sähköt ja verkko täytyy valmistella hyvissä ajoin ja kosketusnäytön toiminta tulee testata, että kaikki sujuu mallikkaasti itse käyttöönottohetkellä.”

Teksti: Mari Karjalainen
Kuvat: Petteri Kivimäki
Julkaistu 8.10.2014

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia