Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Inex Partnersille SAP-järjestelmä pystyyn pikavauhtia

ReferenssiTieto ja Inex Partners käärivät hihat elokuussa 2013 ja toteuttivat vuodenvaihteeseen mennessä SAP-järjestelmän taloushallinto-osion ja raportointijärjestelmän. Projekti toteutettiin rivakkaa vauhtia Inex Partnersin liiketoiminnan rakennemuutosta varten.

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan hankinnan siirtyessä osaksi emo-SOK:ta Inex Partners muuttui logistiikkayhtiöksi. Tätä muutosta varten tarvittiin uusi taloushallinto- ja raportointijärjestelmä. Toinen syy SAP-projektille on S-ryhmän rakentama päivittäiskaupan logistiikkakeskus Sipooseen, jota varten tarvitaan kokonaan uusi toiminnanohjausjärjestelmä. Nyt ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin taloushallinnon osio.

Ajantasaista tietoa taloudesta


“Uuden SAP-järjestelmän avulla meillä on hyvät edellytykset saada ajantasaista tietoa toiminnastamme ja mittareistamme. Pystymme arvioimaan kustannustehokkuuttamme entistä paremmin ja ennakoimaan toimintaamme”, Muhonen summaa.

Ratkaisussa on mukana myös SAPin uutta muistin varaista teknologiaa edustava HANA-analytiikkatyökalu. Työkalu tuottaa ajantasaista informaatiota Inex Partnersin toiminnasta liiketoiminnan tarpeisiin.

“Projektin aikana erityisen mielenkiinnon kohteena oli se, miten tämän palasen liittäminen onnistuu. Kyse on uudesta teknologiasta, josta kenelläkään ei ole laajaa tai pitkäaikaista kokemusta. Tiedon osaaminen tältä alueelta osoittautui kuitenkin hyväksi ja heillä oli esittää toimivia ratkaisuja”, Muhonen kertoo.

Valmista tiukassa aikataulussa

Projektin tärkein tavoite oli saada uusi ohjausjärjestelmä pystyyn vuodenvaihteeseen mennessä.

“Samalla tavoitteena oli saada toimiva ohjaus ja raportointi sorvattua onnistuneesti uuteen asentoon. En ole koskaan nostanut SAP-järjestelmää alle puolessa vuodessa pystyyn. Tämä oli äärimmäisen tiivis projekti, jonka suurimpana haasteena oli, saadaanko kaikki kasaan aikataulussa.”

Aikataulussa pysymiseksi projektiryhmä eteni suoraviivaisesti ja selkeästi.

“Emme lähteneet koristelemaan tai räätälöimään ratkaisua. Projektin vaiheet etenivät tiiviissä rytmissä ja vaiheet lomittuivatkin hieman keskenään”, Muhonen kuvaa.

Hyvät eväät onnistumiselle

Muhosen mukaan Tiedolla on hyvä kokemus S-ryhmän taloushallinnon järjestelmistä. Projektin sujuvuutta lisäsi se, että sekä Inexillä että Tiedolla on paljon kokemusta ja näkemystä SAP-järjestelmästä, jolloin pohdiskeluihin ei tarvinnut käyttää aikaa ja tekemisessä päästiin nopeasti oikeaan rytmiin.

Muhonen kertoo, että Tieto on sekä tässä että myös aiemmissa projekteissa osoittanut hyvää toimituskykyä ja halua päästä maaliin venymällä tarvittaessa.

“Tiedolla on tavoitteellinen ja ratkaisukeskeinen asenne, ja kun se yhdistetään hyvään skaalautuvuuteen ja kyvykkäisiin resursseihin niin projekteilla on mainiot onnistumisen edellytykset.”

Suosittelija:

“Tarvitsimme uuteen yhtiöön tiukassa aikataulussa uuden SAP-pohjaisen taloushallintojärjestelmän. Viiden kuukauden urakka vietiin läpi suoraviivaisesti ja laadukkaasti kustannuksissa ja aikataulussa pysyen. Tämä on huikea suoritus näin tiiviissä projektissa”

tietohallintojohtaja Jari Muhonen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Inex Partners

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia