Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

iBinder Group konsolidoi konsernin yritykset ja lisäsi taloushallinnon tehokkuutta NetSuiten avulla

ReferenssiiBinder Group perustettiin Ruotsissa vuonna 2005 ja nykyään konserniin kuuluu neljä tuotemerkkiä: iBinder, Byggnet, SundaHus ja SokoPro. Konsernin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa ja lisäksi sillä on toimistot Örebrossa, Linköpingissä, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Oslossa. iBinder Group toimii 8 maassa (Ruotsi, Suomi, Tanska, Norja, Iso-Britannia, Slovakia, Puola ja Alankomaat), sillä on 120 työntekijää ja noin 5000 asiakasta.

iBinder Group on SaaS-yritys, joka tarjoaa nykyaikaisen digitaalisen tiedonhallinta-alustan rakennus- ja kiinteistöteollisuudelle. Helppokäyttöisen alustan avulla alan yritykset lisäävät tuottavuutta ja vähentävät ympäristövaikutuksia.

Järjestelmä, joka yhdistää kaikki yritykset ja taloushallinnon prosessit

iBinder Group koostuu tällä hetkellä 13 yhtiöstä ja se kasvaa jatkuvasti sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta. Konsernin käyttämiä järjestelmiä ja ratkaisuja täytyi tarkastella uusin silmin, jotta iBinder Group pystyi pysymään kasvutahtinsa mukana: "Silloiset prosessimme ja järjestelmämme eivät sopineet tarkoitukseensa, ne olivat monimutkaisia, aiheuttivat tehottomuutta ja nostivat virheiden riskiä", sanoo Monzaide Anzola, konsernin talousjohtaja.

iBinder Group kävi läpi laajan prosessin, jossa arvioitiin 6 erilaista järjestelmää sekä paikallisia että kansainvälisiä toimijoita. Prosessin päätteeksi iBinder Group tuli siihen tulokseen, että he halusivat järjestelmäkseen Oracle NetSuiten, joka otettiin käyttöön vuonna 2022. Arviointiprosessin aikana oli tärkeää löytää ratkaisu, joka yhdistäisi kaikki konsernin yhtiöt yhteen järjestelmään. Sen piti myös mahdollistaa yhtenäinen, parhaisiin käytäntöihin perustuva taloushallinnon prosessi sekä kyetä integroimaan uusia yhtiöitä nopeasti ja helposti. Tehokkuuden lisääminen automaatiota hyödyntäen ja globaali tuki olivat myös tärkeitä kriteerejä. iBinder Groupin talouspäällikön August Tillqvistin mukaan NetSuite ylitti nämä odotukset ja suoriutui muita kilpailevia järjestelmiä huomattavasti paremmin erityisesti kolmella alueella:

”Ensinnäkin järjestelmä käsittelee konsernia 13 eri yhtiön sijaan yhtenä yrityksenä. Se mahdollistaa yhden, selkeän taloushallinnon prosessin. Tämä toiminto on yllättänyt meidät positiivisesti. Toiseksi, uusien yhtiöiden integrointi ja siirtäminen järjestelmään on helppoa ja nopeaa. Kaikki muut toimittajat vaativat lähestulkoon uuden käyttöönottoprojektin jokaisen uuden yhtiön kohdalla, kun taas NetSuiten kanssa prosessi on helppo ja yksinkertainen. Kolmanneksi, tuen saaminen globaalisti on helppoa, sillä NetSuite on hyvin tunnettu järjestelmä”, Tillqvist kuvailee.

NetSuite täytti odotukset ja käyttöönotto oli sujuvaa

Etujen ja hyötyjen osalta Tillqvist kertoo, että NetSuite täytti kaikki heidän odotuksensa ja hän korostaa erityisesti kahta osa-aluetta: "Ensimmäinen on se, kuinka helppoa uusien yhtiöiden integroiminen ja siirtäminen järjestelmään on. Viime lokakuussa olleen go-liven jälkeen olemme lisänneet järjestelmään kaksi uutta yhtiötä, jotka ovat 100% livenä", hän sanoo ja jatkaa: "Toinen juttu on se jäsennelty tapa, jolla NetSuite käsittelee yhdellä yksinkertaisella prosessilla useita yhtiöitä – tämä tekee taloushallintoprosessista erittäin tehokkaan. Meidän tapauksessamme siitä tuli jopa odotettua tehokkaampi ja sen sijaan, että tarvitsisimme ulkopuolista taloushallinnon tukea, kuten alkuun suunnittelimme, pystymmekin hoitamaan kaikki 13 yhtiötä aiempaa pienemmillä resursseilla.

NetSuiten käyttöönotto sujui hyvin ja yhteistyö iBinder Groupin ja Starian projektitiimien välillä oli tiivistä. "Starian käyttöönottotiimin osaaminen oli erittäin hyvää, NetSuiten syväosaaminen yhdistyy taloushallinto-osaamisen kanssa", Tillqvist sanoo. "Lisäksi he olivat aina tukenamme ja valmiina auttamaan meitä haasteissamme."

Tillqvist kuitenkin huomauttaa, että hankkeelle on tärkeää asettaa oikeat sisäiset resurssit ja panostaa aikaa prosesseihin, sillä ilman sisäistä panostusta projekti ei onnistu, olipa kumppanin tiimi millainen tahansa.

VARAA NETSUITE-DEMO >>>

Joustava, palvelukeskeinen ja kansainvälinen kumppani

Yhteistyö Starian kanssa alkoi, kun iBinder Group osti yhtiön Suomesta vuoden 2022 alussa ja heillä oli vain 8 päivää aikaa rakentaa uuden yhtiön taloushallintoprosessit. "Pyysimme Stariaa tekemään tämän haastavan tehtävän lyhyessä ajassa, ja he ottivat haasteen epäröimättä vastaan", Anzola kertoo. ”Kahdeksan päivän jälkeen uuden yhtiön taloushallinto juoksi väliaikaisissa järjestelmissä erittäin hyvillä prosesseilla. Se oli varsinainen tulikoe." Staria valittiin tällöin myös NetSuite-kumppaniksi, sillä se on palkittu kumppani, jolla oli myös hyvät referenssit NetSuitelta itseltään.

Anzola kuvailee Stariaa "palvelevaksi, ammattimaiseksi ja joustavaksi" ja kertoo seuraavan esimerkin: "Kun aloitimme kansainvälisen taloushallinnon, olimme siinä uskossa, että tulisimme tarvitsemaan Starialta lisää tukea tulevaisuudessa. Muutaman kuukauden kuluttua huomasimme, että NetSuite oli jopa tehokkaampi, mitä alun perin olimme suunnitelleet, joten pystyimmekin tekemään suurimman osan työstä itse! Starian kanssa ei ollut vaikeaa käydä näitä keskusteluja löytääksemme molemmille osapuolille hyvän tavan edetä."

iBinder Group on ollut tyytyväinen Starian kansainvälisiin talouspalveluihin. Palvelun myötä he tarvitsevat vain yhden talouden kumppanin, joka myös ymmärtää heidän tilinpäätöksiään ja sisäisiä prosessejaan.

NetSuiten ja kansainvälisten talouspalvelujen lisäksi iBinder Group tutustui myös Starian SuiteApp-ratkaisuihin ja muihin täydentäviin järjestelmiin ja päätti ottaa käyttöön INFlow'n (NetSuiteen sisäänrakennettu ostolaskujen automaatioratkaisu) ja maksuliikenteen automatisointiin tarkoitetun Staria Bankingin.

Lue lisää asiakastarinoita >>>

Suosittelija:

Monzaide Anzola, Group CFO

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: iBinder Group

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

NetSuite
NetSuite ERP
NetSuite SuiteApp
INFlow
Staria Banking
ERP
ERP käyttöönotto
ERP-käyttöönottoprojektit
NetSuite-käyttöönotto
ERP-järjestelmä
Pilvi-ERP
NetSuiteERP
toiminnanohjausjärjestelmä
toiminnanohjausjärjestelmät
toiminnanohjausjärjestelmän uudistaminen
kansainvälinen kasvu
Kansainväliset talouspalvelut
Kansainvälinen laskutus
NetSuite-kumppani
Oracle NetSuite
NetSuite Partner
NetSuite consultants

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia