Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Harvestian mobiilimarkkinoinnilla nopeutta ja hyviä tuloksia

Referenssi

”Pilotoimme Tiedon kanssa metsänomistajille suunnattua mobiilimarkkinointia. Olemme perinteisesti lähestyneet keski-iältään yli kuusikymppistä kohderyhmäämme postitse tai tapaamalla, mutta nyt teimme sen tekstiviestillä. Sen nopeus ja tulosten seurattavuus ovat yllättäneet positiivisesti”, sanoo Harvestian markkinointi- ja viestintäpäällikkö Liisa Viikari.

Puukauppa on Suomessa pitkä prosessi, jossa myynti voi tapahtua jo pari vuotta ennen tavaran luovutusta. Suomen viennistä viidennes tulee metsäteollisuudesta ja alalle investoidaan jatkuvasti. Tästä esimerkkinä Äänekosken biotuotetehdas, joka osaltaan vaikuttaa siihen, että puuta täytyy hankkia ja hakata lisää.

Suomalainen puunhankintayhtiö Harvestia lähti kokeilemaan puunhankintaan uutta kanavaa perinteisen kirjekampanjan sijaan. Kirjekampanjat ovat hitaita ja niiden tuloksia on vaikea mitata.

Normaalisti kirjekampanjan suunnitteluun, koordinointiin, taittoon ja postitukseen menee minimissään kaksi viikkoa. Tekstiviestillä saimme kampanjan parhaimmillaan tunnissa liikkeelle. Myös tulokset olivat parempia kuin kirjekampanjoissa, sillä pystyimme kohdentamaan viestin paremmin pienelle joukolle”, Viikari kuvaa.

Tekninen alusta toi markkinoinnin tulokset näkyväksi

Tieto ehdotti Harvestialle digitaalisen markkinoinnin projektia, jossa pilotoitiin tekstiviestien lähettämiseen suunniteltua teknistä alustaa. Se mahdollistaa kampanjoiden hallinnan ja tulosten seurannan reaaliaikaisesti. Onnistumisen mittareina toimivat vastaukset viesteihin, keskimääräinen vastausaika ja syntyneet kaupat.

Järjestelmään tuodaan asiakkaiden yhteystiedot, jotka on mahdollista ryhmitellä alueittain viestin kohdentamista varten. Näin voidaan samalla optimoida myös hankintaa, sillä jos samalta kylältä saadaan monta kauppaa, ei metsäkoneita tarvitse välillä siirtää pitkiä matkoja.

Lisäksi Tieto teki pilotissa kyselyitä puunhankkijoille ja metsänomistajille. Kaikki haastatellut metsänomistajat pitivät tekstiviestiä erittäin hyvänä kontaktointitapana. Viestejä ei koettu häiritseviksi vaan osa otti tekstiviestin perusteella itse suoraan yhteyttä puunhankkijaan ja alkoi tehdä kauppaa. Myös puunhankkijat kokivat ratkaisun hyväksi ja helpoksi.

Hyvä keino nykyisille asiakkaille

Harvestia aikoo jatkaa ratkaisun käyttöä ja kehittää sitä osana hyvää asiakaspalvelua. Tiedon puolelta seuraavia kehitysaskeleita ovat älykäs tekniikka ja tehokkuus, jolloin kampanjoiden kohteita ja sisältöä voidaan luoda automaattisesti analytiikan keinoilla.

Harvestia puolestaan peräänkuuluttaa uusasiakashankkinan mahdollistamista, jota Suomen nykyinen lainsäädäntö hankaloittaa. Sähköistä suoramarkkinointia saa tehdä vain suostumuksen antaneille henkilöille eli käytännössä nykyisille asiakkaille tai niille, jotka ovat antaneet suostumuksensa esimerkiksi tapahtumissa.

Suosittelija:

Pilotti oli Tiedon puolelta hyvä avaus. Aina pitää kehittää toimintaa ja löytää uusia ratkaisuja. Ratkaisun helppous ja tulosten nopeus houkuttivat kokeilemaan.

Liisa Viikari, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Harvestia

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Harvestia
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jaakko Vilén

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Sidosryhmä

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia