Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hafslund otti käyttöön Tiedon energiayhtiöille suunnatut ratkaisut

ReferenssiNorjalainen energiayhtiö Hafslund etsi uutta IT-ratkaisua, joka auttaisi sitä selviytymään tulevista muutoksista pohjoismaisilla markkinoilla. Tiedon energiayhtiöille suunnatut ratkaisut sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen, koska ne mahdollistavat prosessien automatisoinnin.


Automaatio mahdollistaa Hafslundin kasvun Pohjoismaissa ja IT:n uudistamisen

Energia-alalla oli tulossa suuria muutoksia, kuten älymittareiden käyttöönotto ja yhteisten pohjoismaisten markkinoiden kehittyminen, joten norjalainen energiajätti Hafslund lähti hakemaan uudenlaista IT-ratkaisua. Tiedon ratkaisuna oli yhdistää ja automatisoida Hafslundin asiakashallinta- ja laskutusprosessit, mikä mahdollistaa yhtiön kasvun Pohjoismaissa ja voi vähentää sen IT-kuluja jopa 20 prosenttia.

”Saimme vaatimuksiimme sovitetun kokonaisratkaisun”, sanoo Hafslund Fakturaservice AS:n toimitusjohtaja Thore M. Sveen.

Uuden lainsäädännön edellyttämä älymittareiden käyttöönotto koko maassa vuoteen 2017 mennessä on suuri haaste maan energiasektorille. Mittareiden avulla käyttäjät voivat kontrolloida sähkön käyttöään, koska ne mittaavat kulutusta reaaliajassa. Sekä mittareiden että niiden etäluentalaitteiden asentaminen on kuitenkin sähköverkkoyhtiöiden vastuulla.

Modernit IT-ratkaisut vastaavat tulevaisuuden haasteisiin

Hafslund etsi myös keinoja kasvun lisäämiseksi ja valmistautui yhteisten pohjoismaisten energiamarkkinoiden kehittymiseen. Yhtiössä ymmärrettiin, ettei sen IT-järjestelmä ollut uusien vaatimusten tasolla. Entinen ratkaisu oli kallis ja monimutkainen, ja se koostui kolmesta eri järjestelmästä. Kun päivittäminen kävi ajankohtaiseksi, Hafslund valitsikin uuden, yhtenäisen ratkaisun.

Tieto oli tehnyt ennenkin yhteistyötä pohjoismaisten energiayhtiöiden kanssa, ja se oli kehittänyt nimenomaan tämän alan toimijoille suunnatun ratkaisun, joka perustuu Customer and Billing (CAB) -laskutusjärjestelmään ja muihin tuotteisiin. Ratkaisu sopi Hafslundin tarpeisiin erinomaisesti, ja Tieto voitti tarjouskilpailun.

”Uuden järjestelmän tarkoituksena oli yhdistää saman ratkaisun piiriin kaikki viisi Hafslundin yksikköä, joita palvelemme”, Sveen kertoo. Kyseiset yksiköt ovat Hafslundin kaukolämpösegmentti, Hafslund Strøm, Hafslund Nett, NorgesEnergi ja Hallingkraft.

Toteuttaminen edellytti koko arvoketjun analysointia

Projekti oli erittäin vaativa, ja koko arvoketju mittarien luennasta laskujen maksuun oli analysoitava ennen kuin Tieto saattoi aloittaa toteutuksen, johon kuului myös tietojen integrointi ja siirtäminen. CAB-laskutusjärjestelmä yhdistettiin Tiedon WMS (Workflow Management System) -järjestelmään, jolla automatisoitiin Hafslundin ydinliiketoimintaprosessit.

Nyt Hafslund on valmis ottamaan tulevaisuuden haasteet vastaan.

”Ratkaisun ansiosta voimme laajentaa toimintaamme, koska ratkaisu tukee palvelujen toimittamista muiden Pohjoismaiden energiamarkkinoille”, Sveen kertoo ja lisää, että Hafslund Fakturaservicen IT-kulujen toivotaan laskevan 20 prosenttia.

Suosittelija:

”Ratkaisun ansiosta voimme laajentaa toimintaamme, koska ratkaisu tukee palvelujen toimittamista muiden Pohjoismaiden energiamarkkinoille”

toimitusjohtaja Thore M. Sveen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Hafslund

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Supply chain management SCM
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia