Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

GDPR ja yhdistystoiminta

BloggausYhdistyslain mukaan yhdistyksen hallituksen tulee pitää jäsenluetteloa, josta ilmenee jäsenen nimi ja kotipaikka. Luettelo tulee kysyttäessä näyttää yhdistyksen jäsenelle, mutta ei muille.

EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan voidaan henkilöstä kerätä vain tarpeellisia tietoja ja säilyttää niitä vain tarpeellisen ajan. Tarpeellisuus määräytyy yhdistyksen tarkoituksesta ja toimintamuodoista, jotka ovat määritelty säännöissä ja toimintasuunnitelmissa. Yhdistyksen tulee osoittaa, että sen keräämät tiedot ovat tarpeellisia. Kukin kerättävä tieto on arvioitava ja sen tarpeellisuus kyettävä osoittamaan.

Yhdistyksen sääntöjä laadittaessa tai uusittaessa on hyvä tarkastaa, ovatko säännöt kattavat verrattuna haluttuun toimintaan. Jos säännöissä kerrotaan, että tarkoituksena on edistää jäsenten välistä verkottumista esim. kerhoissa ja osaamisyhteisöissä, niin silloin jäsenten välisen yhteydenpidon varmistamiseksi tarvitaan yhteystiedot, joita voidaan jakaa jäsenten kesken. Yhteystietojen jakamiseen tarvitaan jäsenen suostumus. Se on hyvä pyytää ryhmään liittymisen yhteydessä ja samalla jäsenelle pitää kertoa, kuinka kauan tietoja on tarkoitus säilyttää ja miten suostumus voidaan perua.

Yhdistys voi ulkoistaa henkilötietojen käsittelytoimia kuten laskutuksen ja postituksen. Tällöin on kyse tietosuoja-asetuksen mukaisesta rekisterinpitäjän (yhdistys) ja henkilötietojen käsittelijän (toimeksisaaja) välisestä suhteesta. GDPR:ssä on määritelty velvollisuuksia henkilötietojen käsittelijälle. Asetus velvoittaa rekisterinpitäjän tekemään kirjallisen sopimuksen velvollisuuksien noudattamisesta henkilötietojen käsittelijän kanssa. Hyvin usein yhdistyksen asioita kuten jäsenmaksuja ja jäsenetuja hoitaa yhdistyksen katto-organisaatio. Silloin se on näiltä osin yhdistyksen henkilötietojen käsittelijän roolissa.

Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilla tietosuoja.fi on ohje ”Henkilötietojen käsittely yhdistystoiminnassa”.

Teksti: Paula Miinalainen

Pinterest
TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

gdpr
Tietosuoja

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset - Muita referenssejä

TIVIA - Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia