logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Folktandvården Sörmlandsledenille Tiedon Lifecare Suun terveydenhuollon ratkaisu

ReferenssiFolktandvården Sörmlandsleden ottaa vaiheittain käyttöön Tiedon uuden Lifecare Suun terveydenhuollon kokonaisuuden, joka tukee kaikkia suun terveydenhuollon työprosesseja.


Sujuva tiedonkulku vapauttaa aikaa potilaan hoitoon

Hammaslääkärin työ ei ole vain hampaiden paikkausta. Jotta hammaslääkäri voi keskittyä kokonaisvaltaiseen suun terveydenhuoltoon, on toistuvien työprosessien oltava tehokkaita sekä käyttäjäystävällisiä aina tutkimussuunnitelmista ja hoidon kirjaamisesta viranomaisraportointiin ja taloushallintoon.

Ruotsalainen Folktandvården Sörmlandsleden on ottamassa vaiheittain käyttöön Tiedon uuden Lifecare Suun terveydenhuollon kokonaisuuden, joka tukee kaikkia suun terveydenhuollon työprosesseja.

"Etsimme jatkuvasti keinoja tehostaa toimintaamme. Valitsimme Tiedon Lifecare-ratkaisun, jotta saamme kokonaisvaltaisen otteen sekä hallinnon että hoitotyön käytännöistä", kertoo hammaslääkäri ja kehittämispäällikkö Christer Stenvinkel Sörmlandin julkisesta hammashuollosta vastaavasta Folktandvården Sörmland AB:sta, joka on kehittänyt toimintaansa usean vuoden ajan Tiedon kanssa.

Kun Ruotsin valtion Vakuutuskassa (Försäkringskassan) uudisti hammashoitoa koskevia säännöksiä vuonna 2008, kasvoi myös hoitoyksiköiden IT-tuen tarve.

“Silloin alkoi matkamme kohti hammashuollon seuraavan sukupolven järjestelmää. Tarvitsimme ratkaisun, joka tukee joustavaa tiedonvaihtoa viranomaisten kanssa sekä auttaa kirjaamaan yhdistelmät ehdoista ja toimenpiteistä, jotka oikeuttavat taloudelliseen tukeen”, Christer Stenvinkel kertoo.

Käytettävyys kärjessä

Älykäs järjestelmä, joka vastaa potilaiden palvelu- ja tiedontarpeisiin sekä ohjaa prosessia ja tukee seurantaa, on välttämätöntä kilpailluilla markkinoilla.

"Lifecare keskittyy käytettävyyteen ja ohjaa käyttäjää koko hoitoprosessin ajan, mikä osaltansa lisää työn tehokkuutta ja potilasturvallisuutta", Stenvinkel toteaa.

Ratkaisu otetaan käyttöön vaiheittain. Lifecare toimii rinnan nykyisten ominaisuuksien kanssa kunnes kaikki uudet osiot ovat käytettävissä. Kokonaisuuden odotetaan valmistuvan vuonna 2016.

“Nyt meillä on käytössä hieman yli puolet Lifecare-komponenteista, muun muassa Lifecare Hammaskartat, johon kirjaamme löydökset, kuten hammaskarieksen, ja josta voi helposti nähdä potilaan hoitohistorian”, Stenvinkel kuvailee.

Yhdellä silmäyksellä tarvittavat tiedot

Uusi Lifecare Esitietolomake on yksinkertaistanut tiedon keruuta potilaan kohtaamisessa.

“Kun hammaslääkäri kirjaa potilaan ilmoittamat sairaudet ja käyttämät lääkkeet, järjestelmä esittää tarkentavia kysymyksiä. Säästämme aikaa jokaisessa tutkimustilanteessa ja saamme paremman kokonaiskuvan potilaasta”, Christer Stenvinkel toteaa.

Automatisointi vähentää hoitoprosessin aikana tehtävien kirjausten määrää. Hammaslääkärin tekemän yksityiskohtaisen diagnoosin voi havainnollistaa selkeänä yhteenvetograafina potilaan hoitoprosessista.

“Se on keino lisätä potilaan tietämystä hoitoprosessista ja osallistaa häntä enemmän omaan hoitoonsa. Koska Lifecare auttaa meitä myös tehokkaasti ohjaamaan tietotulvaa, on helppo ottaa käyttöön tällainen tapa toimia asiakkaan kanssa”, Stenvinkel muistuttaa.

Stenvinkel toteaa, että uuden järjestelmän ansiosta aikaa säästyy potilaskäynnin joka vaiheessa. Stenvinkel arvioi, että kokonaisuudessaan käytössä oleva suun terveydenhuollon Lifecare-ratkaisu lyhentää jokaisen tarkastuskäynnin kestoa 15 prosenttia.

“Parasta järjestelmässä on sen käytettävyys: hoitava hammaslääkäri saa yhdellä silmäyksellä tarvitsemansa tiedot. Seuraavaksi otamme käyttöön hallintoa tukevat Lifecare-komponentit, kuten sähköisen ajanvarauksen ja -kutsut. Asiakaspalvelumme paranee entisestään ja vastaanottovirkailijoilta vapautuu työaikaa”, Christer Stenvinkel toteaa.

Lifecare Suun terveydenhuollon ominaisuuksia on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Ruotsin ja Suomen asiakkaiden kanssa ja ratkaisussa hyödynnetään yhteisiä osia molemmissa maissa. Edelleen kehitetyn ratkaisun asiakastestaus toteutetaan Suomessa vaiheittain vuoden 2015 aikana ja toimitukset asiakkaille tehdään vuoden 2016 aikana.

Julkaistu: 21.1.2015

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Folktandvården Sörmlandsleden
Ajankohta: 2015 - 2016

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia