Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Flowrox - NetSuite pumppaa dataa kasvun johtamiseen

ReferenssiFlowrox on globaali virtauksensäätö-, pumppaus- ja ympäristöteknisten ratkaisujen sekä älykkäiden sovellusten ja systeemien toimittaja. Yritys perustettiin vuonna 1993 perheomisteisen suodatinvalmistaja Laroxin tytäryhtiöksi nimellä Larox Flowsys. Nimi vaihtui vuonna 2011 Flowroxiksi, mutta yhtiö on edelleen Vartiaisen perheen 100 %:sessa omistuksessa.

Flowroxin pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa, ja sivutoimipiste Kouvolassa. Tytäryhtiöt sijaitsevat Yhdysvalloissa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Venäjällä, Chilessä, Kiinassa ja Ruotsissa, sekä myyntiedustajia Flowroxilla on yli 220 konttorissa 81 eri maassa.

Flowroxin vahva kasvustrategia perustuu tarjonnan laajentamiseen ja palveluliiketoimintaan panostamiseen sekä yrityskaupoilla että perinteisten ydintuotteiden pohjalta. Uusista kehityskohteista esimerkkinä on mm. venttiileiden, pumppujen ja suodattimien analysointi ja etäseurantajärjestelmät. Flowrox Smart Solutions -palveluiden avulla saadaan reaaliaikaista tietoa laitteiden suorituskyvystä sekä huoltotarpeesta, joka on helposti käytettävissä tietokoneen tai mobiililaitteen kautta Malibu-pilvipalvelun avulla.

Globaali näkyvyys kaikkeen tietoon

Petteri Taavitsainen, Development Manager, Operative Model and Architecture, ja Teppo Kiuru, Head of Business Control, kuvailevat, miksi Flowrox päätyi hankkimaan NetSuiten liiketoiminnan ohjaamisen alustaksi.

”Kasvustrategia oli ajava voima tässä: liiketoiminta ja sen johtaminen muuttuu koko ajan kompleksisemmaksi. Käytännössä tämä näkyy niin, että erilaisia tuotteita tulee tarjoomaan lisää, palveluliiketoiminta kasvaa, uusia tytäryhtiöitä perustetaan, myyntiverkosto kasvaa ja monimuotoistuu, toimitusketjujen hallinta ja niiden laadunhallintatyö lisääntyvät. Vanhalla IT-arkkitehtuurilla kaiken tämän hallinta olisi ennen pitkää ollut käytännössä lähes mahdotonta”, Taavitsainen kertoo.

”Lähtötilanteessa meillä oli yksi CRM-järjestelmä ja viisi paikallista ERP:iä eri maissa. Oli selvää, että meidän kannattaa siirtyä yhteen globaaliin liiketoiminta-alustaan. Tiedon hallinnan ja käytettävyyden, ja sitä myöten työn tehokkuuden kannalta, on oleellisen tärkeää, että kaikki toiminta on tuettu yhdellä alustalla ja koko alustalla toimitaan yhteisellä master datalla”, Kiuru täydentää.

Päätöksiä ei tehty hätiköiden. Koko vuosi 2016 käytettiin esiselvitysvaiheeseen. Johtoryhmä oli mukana kartoittamassa vaihtoehtoja liiketoiminta-alustaksi. Lopullinen valinta tehtiin kolmen vaihtoehdon välillä. ”Voimme todeta jälkeenpäin, että teimme kolmesta hyvästä vaihtoehdosta oikean valinnan”, Taavitsainen kertoo. ”Toimittajavalinnan osalta, loppuneuvotteluissa, valinta kääntyi lopulta Starian hyväksi. Kyse oli viime kädessä siitä, miten projekti ja sen riskit nähtiin ja haluttiin hallita molemmin puolin. Staria vakuutti meidät siitä, että kyseessä oli yhteinen projekti, jossa molempien piti onnistua ja jonka riskejä oli hallittava yhdessä.”

Kiuru jatkaa: ”NetSuiten osalta kansainväliset referenssit ja niiden määrä vakuuttivat ja loivat uskoa. Se, että tiesimme NetSuiten toimivan muun muassa Pohjois-Amerikassa ja Australiassa, painoi myös valinnassa.”

Merkittäviä hyötyjä raportoinnissa

NetSuite siirtyi Flowroxissa tuotantoon lokakuussa 2018 Suomessa, marraskuussa Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa, joulukuussa Australiassa ja tammikuussa 2019 Kiinassa sekä Venäjällä. Vuoden 2019 aikana NetSuite otetaan käyttöön myös Chilessä osana Etelä-Amerikkaan panostamista.

NetSuiten avulla Flowrox pystyy hoitamaan raportoinnin globaalisti yhdenmukaisella ja kaikista lokaatioista saatavalla datalla. Yhdenmukaiseksi määritelty data tarjoaa suuria etuja etenkin sisäisen raportoinnin alueella. Esimerkiksi myynnin johtaminen on jo nyt helpottunut, kun kaikki myyntiin liittyvä tieto on helposti löydettävissä ja käytettävissä raportointiin. Sama pätee toimitusketjun hallintaan; globaalit varastonäkymät ja kapasiteetin hallinta mahdollistavat nopeammat toimitukset asiakkaille.

”Aiemmin viikko-, kuukausi- ja vuosiraportointi olivat aikamoista excelien pyörittelyä. Varsinkin konserniraportointia NetSuite helpottaa todella paljon; enää ei tarvitse käyttää henkilöresursseja datan keräämiseen, kun taas aiemmin jouduttiin lukuja keräämään erillisillä tiedostoilla jokaisesta lokaatiosta. Pääsemme huomattavasti helpommalla, kun kaikki yhtiömme käyttävät samaa järjestelmää”, Taavitsainen toteaa.

Edessä vielä paljon mahdollisuuksia

Flowroxin noin 160 työntekijästä lähes kaikki käyttävät jo nyt NetSuiten ansiosta samoja työkaluja, oli työ sitten ostamista, tilausten käsittelyä, työnsuunnittelua tai työmääräimien toteuttamista tehtaalla.

Nykyisten hyötyjen lisäksi Taavitsainen ja Kiuru näkevät NetSuitessa tulevaisuudessa paljon lisää mahdollisuuksia, esimerkiksi hinnastojen hallinnan, tarjoustoiminnan ja asiakasportaalien alueilla.

”Tulevaisuudessa myös ylimmällä johdolla säästyy paljon aikaa kun raportointi palvelee heitä entistä paremmin. Tieto on käyttökelpoisemmassa muodossa kuin ennen, niin itse NetSuitessa kuin sen datasta johdetuissa Power BI -raporteissa. Samalla kun katsotaan toteumalukuja, pystytään katsomaan paremmin myös eteenpäin”, Kiuru kiittelee. ”Uskomme saavamme NetSuitesta vielä paljon enemmän hyötyjä irti”, Taavitsainen ja Kiuru toteavat yksituumaisina.

Suosittelija:

”Aiemmin viikko-, kuukausi- ja vuosiraportointi olivat aikamoista excelien pyörittelyä. Varsinkin konserniraportointia NetSuite helpottaa todella paljon; enää ei tarvitse käyttää henkilöresursseja datan keräämiseen, kun taas aiemmin jouduttiin lukuja keräämään erillisillä tiedostoilla jokaisesta lokaatiosta. Pääsemme huomattavasti helpommalla, kun kaikki yhtiömme käyttävät samaa järjestelmää.”

Petteri Taavitsainen / Development Manager, Operative Model and Architecture

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Flowrox Oy
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kai Kortteinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

OracleNetSuite
NetSuite
NetSuiteERP

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia