logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Eurovaalitietoa äänestäjille mobiilisti

ReferenssiOikeusministeriö on vienyt ensimmäistä kertaa vaalipalveluja mobiiliin. Europarlamenttivaalien mobiilipalvelussa äänestäjä voi älypuhelimellaan etsiä itseään lähimmän ennakkoäänestyspaikan ja tutustua ehdokaslistaan. Mobiilipalveluun pääsee äänestyskortissa olevan QR-koodin kautta tai vaalit.fi -sivustolta.


”Haluamme tehdä omalta osaltamme kaikkemme, jotta äänestys olisi kansalaisille mahdollisimman vaivatonta. Tiedon tuominen mahdollisimman helposti saataville omaan matkapuhelimeen on osa vaalitiedotusta, jolla pyrimme aktivoimaan äänestäjiä”, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen kertoo.

QR-koodeja on käytetty jo paljon ja mobiilikäyttö lisääntynyt merkittävästi. Oikeusministeriö päätti myös selvittää, miten se voisi palvella äänestäjiä ajanmukaisella palvelulla, jossa hyödynnetään uusia toimintamalleja.

Ehdokastiedot, ennakkoäänestyspaikat ja karttapalvelu puhelimessasi 

Kotiin postitettavassa ilmoituskortissa on paljon tietoa äänestäjälle. Esimerkiksi äänestyspaikat ovat löytyneet luettelona kortista jo vuodesta 2006 alkaen. Ehdokastiedot kuitenkin ovat puuttuneet.

”Se mikä sai meidät erityisesti kiinnostumaan mobiilipalvelusta, oli mahdollisuus antaa äänestäjille tieto myös ehdokkaista kotiin postitettavan ilmoitus äänioikeudesta -kortin välityksellä. Ehdokastietojen liittämisen ilmoituskorttiin tavallisena paperiversiona estää käytännössä tiivis aikataulu. Ilmoituskortit on jo painettu siinä vaiheessa kun ehdokaslistaa vielä viimeistellään. Nyt QR-koodin avulla saimme ”liitettyä” myös ehdokastiedot ilmoituskorttiin”, Jääskeläinen summaa.

Mobiilipalvelussa voi hakea lähimmän ennakkoäänestyspaikan karttasovelluksen avulla ja tarkastella ehdokastietoja. Palvelussa on myös tietopaketti äänestäjälle, josta löytyy täsmätietoa yleisimmistä vaalikysymyksistä.

Europarlamenttivaali oli otollinen mobiilipalvelun pilotointiin, koska ehdokaspaletti on kaikille kansalaisille sama, eikä personointia tarvita. Kaikki palvelussa käytetyt tiedot olivat jo saatavilla, eli palvelun toteuttaminen oli nopeaa ja helppoa.

Ennakkoäänestäminen on viimeisen 10 vuoden aikana pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Ennakkoäänestysmahdollisuus on tuotu muun muassa kauppakeskuksiin ja muihin julkisiin tiloihin.

”Tällä mobiiliratkaisulla jatkamme samaa linjaa äänestämisen esteiden madaltamisessa. Toivotaan, että tämä mobiilipalvelu osaltaan vaikuttaa äänestysprosenttiin suotuisasti”, Jääskeläinen sanoo.  

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Oikeusministeriö

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia