logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Eteva etenee erityishuoltopiirien kärjessä Lifecare-aikaan

ReferenssiVammaispalveluja tuottava Eteva kuntayhtymä otti ensimmäisenä erityishuoltopiirinä käyttöön uuden laskutuksen. Käyttöönotto on askel kohti Lifecare-aikaa.

Toukokuussa Etevan 1300 ammattilaista, joista lähes 95 prosenttia työskentelee aktiivisesti asiakastyössä, ottavat työkaluksi roolipohjaisen Lifecaren.

“Kehitämme toimintaamme proaktiivisesti ja haluamme olla etulinjassa uudistuksissa”, talousjohtaja Kaarina Kilpeläinen linjaa.

Eteva tuottaa vuosittain palveluja 1600 vammaiselle, kehitysvammaiselle, mielenterveyskuntoutujalle ja erityistä tukea tarvitsevalle henkilölle Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Erityishuoltopiirin palvelujen piiriin kuuluvat asumispalvelut, päiväaikainen toiminta, kehitysvammapsykiatria sekä asiantuntijapalvelut. Etevalla on toimipaikkoja 150 osoitteessa. Tietohallintopäällikkö Saku Salonen korostaa yhtenäisen tietojärjestelmän merkitystä hajautetussa organisaatiossa.

“Olemme hajallaan hyvin pienissä toimintayksiköissä. Asiakastietojärjestelmä on olennainen osa toimintaamme. Asiakkaiden hoitoon ja palveluun liittyvän tiedon on liikuttava ripeästi toimintayksiköiden välillä”, Salonen toteaa.

Salonen nostaakin asiakkaan tietojärjestelmäuudistusten keskeisimmäksi hyötyjäksi. Kun olennaiset tiedot asiakkaasta ovat kattavasti ja nopeasti silmäiltävissä, jää hänen palveluun enemmän aikaa. Lifecaren nykyaikainen ilme ja organisaation sisäistä tiedonkulkua tukevat ominaisuudet tekevät tietojärjestelmästä miellyttävän käyttää.

“Roolikohtaisesti saatavat tiedot asiakkaan tilanteesta varmistavat, että tarjottava palvelu todella tukee asiakkaan tarpeita. Olennaiset, kirjatut tiedot eivät huku järjestelmään”, Saku Salonen pohtii.

Pitkäjänteisiä palveluja asiakkaan tueksi


Toimiva laskutus on tärkeä osa Etevan toimintaa. Palvelutuotanto toteutetaan pääosin tulorahoituksella. Kuntayhtymän omistaa 45 eteläsuomalaista kuntaa. Kaarina Kilpeläinen kertoo Etevan olevan taloudellisesti vakavarainen. Nykyinen Eteva syntyi kahden kuntayhtymän fuusiossa vuonna 2009.

“Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet taloudellisesti hyviä, kun olemme koko Etevassa saaneet tehostettua toimintaamme”, Kilpeläinen kertoo.

Itsenäisen laskutusjärjestelmän käyttöönotto on askel kohti sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisratkaisu Lifecarea. Seuraavassa vaiheessa Etevassa otetaan käyttöön myös sähköinen kuntalaskutus.

Erityishuoltopiirin toiminnan luonne sosiaali- ja terveydenhuollon rajapinnoilla on tuonut vuosien varrella tietojärjestelmäuudistuksiin omat lisähaasteensa. Kirjattavat ja laskutettavat palvelut eivät perustu yksittäisiin tapahtumiin, vaan palvelua tuotetaan pitkällä aikavälillä asiakkaan tueksi. Intensiivisen käyttöönoton aikana Etevan toimintaprosesseja ja laskutusjärjestelmän ominaisuuksia viilattiin kokonaisuutta palvelevaksi.

“Uudella laskutuksella on kuukausitasolla laskutettu se mitä pitääkin. Päätavoite on saavutettu”, Salonen toteaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Eteva

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Taloushallinto
Tietohallinto

Omat tagit

Lifecare

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia