Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eteran siirtyminen pilvipalveluihin alentaa toimintakustannuksia

Referenssi“Olemme nyt siirtyneet palvelinten kapasiteettipalveluissa noin 90 prosenttisesti Tiedon pilvipalveluihin. Haemme tällä kehityksellä joustavuutta, käyttövarmuutta ja kustannussäästöjä”, sanoo Eteran tietohallintojohtaja Janne Ruuska.

Etera on laajentanut Tiedon pilvipalveluiden käyttöä siirtämällä 72 palvelinta Tieto Cloud Server - ja Tieto Productivity Cloud -pilvipalveluihin. Muutoksen seurauksena Eteran kaikki palvelinkapasiteettipalvelut tulevat Tiedolta pilvipalveluna.

“Haluamme pilveen, sillä emme näe enää lisäarvoa sille, että omistamme palvelimet ja ostamme palvelut vielä siihen päälle”, Ruuska taustoittaa.

Palvelinten siirto pilveen haluttiin pitää liiketoiminnalle näkymättömänä prosessina, jossa Tieto onnistui Ruuskan mukaan hyvin. Muutoksen tulokset näkyvät kuitenkin liiketoiminnalle selkeinä hyötyinä: käyttövarmuuden parantumisena, nopeutena ja nykyaikaisina palveluina.

Esimerkiksi uuden palvelimen perustaminen tai palvelimen kapasiteetin kasvattaminen ja vähentäminen on Tieto Cloud Serverin itsepalveluportaalissa helppoa. Etera voi itse tarkastella palvelinten tilaa ja kustannustietoja portaalin Info-sivujen kautta.

“Kapasiteetin kasvattaminen toimii sujuvasti ja kuten on demottu. On huikea edistysaskel, että voimme tarvittaessa hallinnoida palvelinkapasiteettia selaimen kautta”, Ruuska sanoo.

Pienenevät IT-kustannukset vapauttavat resursseja kehitykseen


IT-kustannusten pienentyminen on vallitseva trendi työeläkealalla. Työeläkevakuuttajat Telan vuosittaisen IT-kustannuksia käsittelevän selvityksen mukaan työeläkevakuuttajien IT-kustannukset pienenivät noin 14 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Tiedon IT-modernisoinnin viitekehys toimii säästä ja sijoita –periaatteella. Ensin kustannukset ajetaan alas nopealla aikataululla, jolloin vapautuu rahaa kehittämiseen. Kehitys puolestaan tuo edelleen kustannussäästöjä ja uusia liiketoimintahyötyjä, kun pohditaan, miten IT-ratkaisuilla voisi palvella liiketoimintaa parhaiten.

“Laskelmiemme mukaan Etera säästää pilvipalveluihin siirtymisellä noin 500 000 euroa vuodessa. Kehitysvaiheen tuloksena on mahdollisuus saada aikaan lisäsäästöjä tai -tuloja, jotka olisivat Eteralle vuosittain useita miljoonia”, sanoo Tiedon asiakkuusjohtaja Ari Pylkkö.

Ruuska kertoo, että Etera edellyttää tulevaisuudessakin Tiedolta IT:n kustannussäästöjä ja innovatiivisia ehdotuksia, joita on tähän mennessä tullut hyvin.

Suosittelija:

“Tieto on meille tärkeä kumppani. Etera on suomalainen yhtiö ja Tieto kotimaisena yhtiönä sopii meidän arvomaailmaamme. Lisäksi Tieto tuntee eläkelainsäädäntöä ja heillä on paljon julkishallinnon asiakkaita. Pyrimme yhdessä löytämään toimivan yhteistyömallin jatkuvissa IT-palveluissa. Dialogi on ollut avointa ja molemminpuolista.”

Janne Ruuska, tietohallintojohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Etera

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Omat tagit

Tieto Cloud Server
Tieto Productivity Cloud

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia