Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Elo luo uusia työhyvinvoinnin digitaalisia palveluja Tiedon XHubissa

ReferenssiJokainen yritys miettii tällä hetkellä digitalisaatiota – mitä se on ja miten sitä voisi parhaiten toteuttaa omalla toimialallaan. Nopeatempoinen nykymaailma vaatii yrityksiltä uudenlaista innovatiivisuutta. Digitaalisia palveluja on tarpeen kehittää jatkuvasti ja asiakkaiden erityistarpeet huomioiden.


Työeläkeyhtiö Elo lähti kehittämään työhyvinvoinnin digitaalisia palvelumalleja ja toimintatapoja Tiedon Experience Hub –innovaatio-ohjelman (XHub) avulla. XHubin perustana on nopea innovointi, ideoiden testaus ja validointi loppukäyttäjillä.

”XHub-ohjelma on mielenkiintoinen. Siinä yhdistyvät kaksi asiaa: käytännön ongelmien ratkaiseminen ja uudenlaisen kehittämistavan löytäminen. Samalla haluamme nähdä, miten organisaationa kykenemme toimimaan ketterästi”, Tikkanen kuvailee.

Innovointia verkostoissa ja avoimessa vuoropuhelussa

“XHubissa innovoidaan verkostoissa ja avoimessa vuorovaikutuksessa Elon asiakkaiden kanssa. Tämä tekee kehitystyöstä tehokkaampaa ja varmistaa, että uudet palvelut vastaavat käyttäjien tarpeisiin. Lisäksi kannustamme Eloa astumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tunnistamaan uusia liiketoimintamalleja myös oman toimialan ulkopuolelta”, toteaa liiketoimintakonsultti Fanny Vakkila Tiedolta.

Konkreettisesti XHub-ohjelman työvaiheet voivat sisältää esimerkiksi innovaatiotyöpajoja uusien kumppaneiden kanssa, suunnitteluprojekteja, palvelumuotoilua ja prototyyppien etsimistä hackathoneissa.

”Kaikki perustuu kokeiluun ja nopeaan palautteen saamiseen. Jos jokin ei toimi, valitsemme rohkeasti uuden suunnan. Näin tiedämme jo alkumetreillä, onko idea hyvä ja olisiko palvelulle oikeasti tarvetta”, Tikkanen kuvaa.

Tiedon asiantuntijat ovat ohjanneet kehitystyötä ja uutta työtapaa. Lisäksi Tieto on koonnut verkoston erilaisia toimijoita innovoimaan yhdessä Elon kanssa.

Työhyvinvointipalveluja yrittäjille


Digitaalisten ratkaisujen kehittäminen keskittyi alkuvaiheessa työhyvinvointiin ja tarkentui XHub-ohjelman edetessä Elon yritysasiakkaisiin. Elo on vakuutusten määrässä Suomen suurin yrittäjien työeläkevakuuttaja, joten tuleva ratkaisu palvelee suurta asiakaskuntaa. Yrittäjät hyötyvät digitaalisista palveluista, sillä heillä on tarve käyttää palveluita myös iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin Elolla ei ole tarjolla henkilökohtaista asiakaspalvelua.

“Olemme saaneet henkilökohtaisesta palvelustamme hyvää palautetta, joten on tärkeää miettiä, miten saisimme digitaaliset palvelut samalle tasolle”, Tikkanen tähdentää.

Tikkasen mukaan on ollut tärkeää, että loppukäyttäjiä eli yrittäjiä on ollut mukana kehitystyön jokaisessa vaiheessa. Lisäksi XHub on yhdistänyt Elossa liiketoiminnan eri osa-alueita.

“Sisäisesti XHub on ollut arvokas hanke. Se leikkaa läpi koko organisaation ja yhdistää työhyvinvoinnin asiantuntijat, IT:n ja liiketoiminnan kehittämisen. Kaikki ovat olleet innoissaan uudesta toimintatavasta ja oppineet paljon”, Tikkanen kertoo.

“Elon matkaa XHub-ohjelmassa on ollut upeaa seurata. Rohkeus ja innostus lähteä kokeilemaan uusia työskentelytapoja on ollut inspiroivaa koko XHub-tiimille”, Vakkila iloitsee.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Elo on Suomen suosituin työeläkeyhtiö: suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 % on valinnut Elon työeläkevakuutuksensa hoitajaksi. Elo vastaa noin 500 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehtii 210 000 eläkkeensaajasta ja noin 20 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.

Haaste


Nykymaailma vaatii Elolta digitaalisia palveluja, jotka ovat asiakkaille hyödyllisiä. Niiden kehittäminen on kuitenkin perinteisesti vienyt aikaa ja vaivaa. Uuden, ketterämmän työtavan löytäminen tuli tarpeelliseksi.

Ratkaisu

Tieto Experience Hub –innovaatio-ohjelmassa uusia ideoita ja ratkaisuja etsitään, testataan ja validoidaan nopeasti yrittäjäkumppanien ja loppukäyttäjien kanssa. Ohjelman puitteissa Elo lähti kehittämään yritysasiakkailleen työhyvinvoinnin digitaalisia palveluja.

Hyöty

Uudenlaisen, ketterän työtavan omaksuminen auttaa Eloa kehittämään konkreettisia digitaalisia palveluja asiakkailleen. Nopea innovointi ja ideoiden testaus loppukäyttäjillä karsivat huonot ideat ja tukevat hyvän asiakaskokemuksen syntymistä.Suosittelija:

"XHub on auttanut meitä miettimään digitalisaatiota. Hankkeena se on tuonut konkretiaa ja ketteryyttä digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja asiakaskokemuksen ymmärtämiseen. Tieto on onnistunut löytämään hyvät tyypit, joilla on näkemystä sekä teknologiasta että digitaalisista palveluista. Tekeminen on nopeutunut, kun yhteistyökumppaneilla on ollut ymmärrystä toimintakentästä."

Joni Tikkanen, Elon markkinointijohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Fanny Vakkila

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Sidosryhmä

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia